דרוש מתכון לעוגת שוקולד לחה וטובה

חנהפ

Active member
דרוש מתכון לעוגת שוקולד לחה וטובה

שאוכל לאפות בתבניות אישיות..
 

bali

New member
מנהל
אם כבר תבניות אישיות

הייתי ממליצה לך להכין פונדנטים, עוגות שוקולד חמות עם מרכז נוזלי. פונדנט שוקולד מתוך "ששת מתוקים": חומרים ל-8 קוקוטים חד פעמיים בנפח של חצי כוס: 200 ג' שוקולד מריר קצוץ 200 ג' חמאה 1 כוס (200 ג') סוכר 4 ביצים + 4 חלמונים 2/3 כוס (90 ג') קמח ¼ כפית מלח הכנה: 1. מחממים תנור ל- 180 מעלות 2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. 3. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים וטורפים עד שנבלעים היטב בתערובת. 4. מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. 5. יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 15-20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות. 6. הופכים על צלחות ומגישים מיד אפשר לחמם לפני הגשה כאשר מאחסנים במקרר
 

bali

New member
מנהל
עוד עוגת שוקולד טובה ועסיסית

מתכון: עוגת שוקולד של אמא רכיבים: 250 גרם שוקולד מריר 1 כוס סוכר ¾ כוס חלב 3 כפות קקאו 1 כפית אבקת קפה נמס 200 גרם חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 5 ביצים מופרדות 1 כוס קמח תופח אופן הכנה: משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים. מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב ונוקשה. מקפלים בעדינות ולסירוגין את הקצף והקמח לתוך תערובת השוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה. הערות: אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה. אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 250 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד. טעימה ונימוחה גם בלי שום ציפוי.
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולית עסיסית

עוגת שוקולית בחושה 1 כוס שמן 4 ביצים כוס סוכר כוס אבקת שוקולית כוס קמח אוסם תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול או חצי כוס חלב (או מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה) לציפוי: 1 חבילה שוקולד מריר החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול או 50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה. לערבב במיקסר: כוס שמן, 4 ביצים, כוס סוכר, כוס אבקת שוקולית וכוס קמח אוסם. להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה או נוזל אחר ולערבב. לשפוך לתבנית עגולה מס' 26 או 24 משומנת קלות. לאפות בחום של 180 מעלות בערך 30 דקות (לעשות בדיקה עם קיסם וכשהוא יוצא יבש זה מוכן). לציפוי: לקחת חבילת שוקולד מריר, בקערה קטנה לשבור לקוביות עם היתרה של השמנת המתוקה או מרגרינה. להפעיל במיקרוגל לדקה בעוצמה מלאה. לערבב היטב ואם צריך להחזיר למיקרוגל לעוד 1/2 דקה. לערבב היטב לציפוי שוקולד חלק ולשפוך על העוגה כשהציפוי עדיין חם והעוגה חמה גם כן. כשהעוגה מתקררת לכסות בניילון נצמד או נייר כסף ולשמור במקרר.
 

homets

New member
כל המתכונים במאמרים../images/Emo13.gif ../images/Emo51.gif לבאלי!

 
למעלה