עוד עוגת שוקולד טובה ועסיסית
מתכון: עוגת שוקולד של אמא רכיבים: 250 גרם שוקולד מריר 1 כוס סוכר ¾ כוס חלב 3 כפות קקאו 1 כפית אבקת קפה נמס 200 גרם חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 5 ביצים מופרדות 1 כוס קמח תופח אופן הכנה: משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים. מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב ונוקשה. מקפלים בעדינות ולסירוגין את הקצף והקמח לתוך תערובת השוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה. הערות: אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה. אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 250 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד. טעימה ונימוחה גם בלי שום ציפוי.