אז ככה:
בשר וירקות שורש לקוביות, בתכל'ס בגלל שזה בישול קדרה ארוך, אפשר לשים כל ירק שאוהבים. סוגרים בטיגון מהיר את הבשר, מוסיפים את הירקות, בערך 1/2 בקבוק יין אדום, (תלוי בגודל הסיר, בפויקה אפשר גם בקבוק שלם) מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכל תבלין שאוהבים (אני שם גם קינמון, כמון וסומק לפעמים) ושמים מכוסה על אש קטנה (בפויקה זה יהיה גחלים רוחשות) לשעתיים שלוש, תוך פתיחה ותיקון תיבול מדי פעם. אם זה "יבש" מדי, מוסיפים מרק, יין או מים, אם זה "רטוב" מדי, ניתן להוסיף 2 כוסות אורז 20 דקות לפני הסוף. די פשוט, לא?