דרוש מתכון מנצח לתבשיל קדרה

tali19830

New member
דרוש מתכון מנצח לתבשיל קדרה

בידי שני קילו כתף בקר, וסיר לבישול איטי חדש, איך אני משלבת בין שניהם?
 

Lakedaimon

New member
האינסטינקט הראשון שלי היה להגיד "טשולנט"

אבל אם בקדרה עסקינן, וזמנך בידך, אפשר לעשות "פסאודו-פויקה". בדיוק מה שהיית עושה עם פויקה בשטח, תעשי בבית עם הסיר, בהנחה שיש לו איזון חום טוב.
 

Lakedaimon

New member
אז ככה:

בשר וירקות שורש לקוביות, בתכל'ס בגלל שזה בישול קדרה ארוך, אפשר לשים כל ירק שאוהבים. סוגרים בטיגון מהיר את הבשר, מוסיפים את הירקות, בערך 1/2 בקבוק יין אדום, (תלוי בגודל הסיר, בפויקה אפשר גם בקבוק שלם) מלח, פלפל, אגוז מוסקט וכל תבלין שאוהבים (אני שם גם קינמון, כמון וסומק לפעמים) ושמים מכוסה על אש קטנה (בפויקה זה יהיה גחלים רוחשות) לשעתיים שלוש, תוך פתיחה ותיקון תיבול מדי פעם. אם זה "יבש" מדי, מוסיפים מרק, יין או מים, אם זה "רטוב" מדי, ניתן להוסיף 2 כוסות אורז 20 דקות לפני הסוף. די פשוט, לא?
 
למעלה