דרוש: פורמט גרפיקה נורמלי...

דרוש: פורמט גרפיקה נורמלי...

כשאני שולח דברים לדפוס דרך האינרטנט אני נתקל בבעיה: באיזה פורמט לשלוח (בהנחה שאני שולח ללשכת שרות ולא לדפוס עצמו, כלומר שמדובר בקובצי תמונות) מבחינת איכות אני יכול לשלוח ב JPG עם מינימום דחיסה, אבל לפעמים אני מעוניין בתוספת פנטון, מה שדורש עוד שכבה. או סתם סעוד שכבה שתיתן ללקוח אפשרות לשנות משהוא בבית הדפוס. ונשאלת השאלה: העם יש פורמט שמצד אחד תומך בשכבות, ומצד שני דוחס כמו JPG? PSD מנפח את התמונות בטירוף (מה שהיה ב JPG לוקח 900 K ב PSD יקח 3וחצי מגה. הפתרון של מספר קבצי JPG מוכר כמובן ונותן פיתרון במיקרה של עוד פנטון אבל הוא דיי מסורבל. אז בקיצור...תודה לכל העונים

yossi_maoz

New member
למה בדיוק

אתה צריך תמיכה בשכבות? נסה לפרט יותר את "זרימת העבודה" שלך, מה בית הדפוס צריך (באיזה מכונה הם משתשמים), האם דרושה האפשרות לעריכה נוספת בבית הדפוס, בכמה צבעים אתה משתמש בעבודה.

אני צריך שכבות מכמה סיבות

גם כמו שכבר ציינתי בשביל לת אפשרות של פנטונים ודברים כאלה ובעיקר בגלל שאני רוצה לתת ללקוח שמגיע לבית הדפוס באופן פיזי לעשות תיקוניים שם (למשל להכניס תמונה שיש לו בתוך מסגרת שאני הכנתי אצלי) או כאשר אני מכין אותו פלייר רק עם תמונה אחרת בכל פלייר (להדפסה של מספר דוגמאות שונות על אותו גליון) אז אני מעדיף לעבוד בשכבות - בימקום לשלוח את כל הקובת הגדול פעמיים)

noamm

New member
לא הבנתי מה הקשר בין צבעי פנטון....

לJPG... בדרך כלל שאתה שלח לדפוס אז זה בטח לא ב JPG שאתה משתמש בצבע פנטון שזה בדרך כלל צבע מיוחד שהוא לא פרוצס אז זה נקרא צבע ספוט ואת זה אתה בטח לא יכול להעביר עם JPG אולי לא הבנתי את השאלה נכון... אז מחכה לראות מה יגידו אנשים...

oren*

New member
אם זה דפוס דיגיטלי אין בעיה להעביר

קובץ בפורמט JPG ללא דחיסה, עשיתי זאת כמה וכמה פעמים והאיכות מצויינת. סמנכ"ל כתב בפירוש שכיוון שהוא מעוניין להכניס גם צבע פנטון, הוא לא יכול להשתמש בקובץ JPG (נטול שכבות) ולכן הוא מחפש פורמט אחר שיתאים לדרישות שלו. בינתיים הוא שולח קובץ JPG אחד עם שכבת הרקע, וקובץ JPG נוסף רק עם האלמנט שיודפס בצבע הפנטון (פיתרון נחמד אבל לא נוח ועלול ליצור בעיות בחיבור בין שתי השכבות - מניסיון).

yossi_maoz

New member
או קיי

הדברים ברורים יותר. ניתן פשוט לייצר צלבי התאמה כדי שתהיה חפיפה. זה נעשה בטכניקה הבאה: הדפסה לקובץ בעזרת דרייבר של מדפסת פוסטסקריפט, הגדרה ב-PRINT OPTIONS של פוטושופ סימני התאמה, וכך אם יש בעיות בבית הדפוס ניתן תקן על המקום.

פנטון זה שם של חברה

שהוציאה אינדקס של צבעים. בימקום שתבוא לבית דפוס, ותגיד אני רוצה צבע ירוק זית ואז הדפס יתחיל לערבב קצת צהוב וקצת כחול וכו´ אתה יכול להסתכל בקטלוג צבעים של פנטון ולהגיד לו אני רוצה צבע CUCV24767 ואתה תקבל את הירוק הזה בדיוק. גם בבית דפוס בארץ וגם בבית דפוס במוזמביק. עוד יתרון של צבעי פנטון שיש להם מה שנקרא "צבעים מיוחדים" כמו צבעי כסף,זהב צבעים זוהרים , מתכתיים צבע לבן, וכו´. זה היה רבע רגל, בעצם רק האגודל של הרגל על פנטון

למעלה