דרוש פתגם

דרוש פתגם

אמא שלי אמרה לי אתמול, שהיא נגד גדר ההפרדה אך היא נהנית מזה שיש הרבה פחות מחסומים בדרכים מאז שבנו אותה. רציתי לענות לה בניב ולא מצאתי.מכיוון שלא היה לי מה להגיד ניתקתי את ה
מיד. ע"מ להציל את יחסי עם אמי אני מחפשת בדחיפות פתגם שמשמעותו - אני נגד משהו למרות שיש לו יתרונות מסויימים עבורי - משהו כמו אליה וקוץ בה רק הפוך (קוץ ואליה בו). זה לא בדיוק מעז יצא מתוק, כי זה לא מתוק - זה עדיין מר למרות שיש בפנים סוכריה או שתיים. אחל"ה מטפלת בכאלה בעיות או שהיא ממציאה רק מילים?

א י ל ה

New member
יש אמירה של וולטיר

"אני מתנגד לכל מילה שפלוני אומר אבל אלחם על זכותו לומר את דברו". המממ... במחשבה שנייה זה לא בדיוק זה, אבל זה משפט גדול בפני עצמו, אז שיישאר. <שלום, אגב. אני בעצם מהפורום השכן, אבל עברתי בסביבה והיה אור, אז נכנסתי>

מוגג

New member
יש כאן מישהו (חבל שהואיננו)

שהחתימה שלו היא משהו כמו: "החיים בזבל, לפחות הדשן בחינם" והסיפור העתיק על ההוא שביתו נשרף והוא שמח כי "סוף סוף אפטר מהפשפשים" ויש גם "היתרון בלהיות סנילי זה לפגוש אנשים חדשים כל יום". ויש כמובן הטיעון של פרקליטות המדינה "נזקו הוא, לכל היותר, אפס" (במשפט בו נתבעה המדינה על ידי פלשתינאי שאשתו נהרגה בידי צה"ל ועו"ד אלבק טענה שלא מגיעים לא פיצויים כי הרי יש לו נפש פחות לפרנס). וגם "מה? היה פיגוע? באמת שמתי לב שהיו שירים יפים ברדיו".

אמי ואני מודות לך מאוד

היה לי גם משהו מגעיל במיוחד לכתוב על עניין הפלשתינאית שנהרגה, אבל אני אוותר.

רצית לומר (ביידיש)

א-נקוּמֶה אִין דִי ואנצען (נקמה בפשפשים) הסיפור מקורו - איך לא - ביידיש, על אחד שביתו עולה באש, לא הצליחו להציל דבר והוא רוקד מול הבית. כששאלוהו על מה ישמח - השיב: א-נקוּמֶה אִין דִי ואנצען

או כמו שאומרים אצלנו

"דפקת את אגד" (אתם מכירים את הביטוי הזה? כי אם לא, אני צריך לברר עם הספלינטורית, שממנה למדתי אותו, מהו השימוש המדויק שלו - אני יודע רק בערך)

מוגג

New member
אלה האלה הללו

שבסוף החודש, בכל תחנה, מחליפים אוטובוס כדי להרוויח את ה"חופשי חודשי"?

טוב, אז ביררתי אצלה

היא טוענת שזה ביטוי מאוד מוכר, אבל בינתיים עוד לא מצאתי מישהו מחוץ למשפחה שלה שמכיר אותו, אבל אני עדיין מחפש. המקור הוא כנראה בחור שמתעצבן על אגד (המחיר, הזמנים, you name it) ואז הוא מחליט שהוא הולך ברגל במקום לסוע באוטובוס, ועליו ועל שכמותו אומרים "דפוק את אגד". בהשאלה ניתן לומר זאת לכל מי שמנסה לארגן מרד צרכנים שמפריע בעיקר לו עצמו, ויש לו השפעה מועטה מאוד, אם בכלל, לנשוא המרד. למשל, אם הילד שלך מתעצבן עליך ומחליט שהוא לא אוכל את הקרמבו שהרגע קנית לו, אפשר לומר לו "דפוק את אגד". כאמור, אני הכרתי את זה רק משהכרתי את אשתי, אבל זה התגלה כסלנג שימושי מאוד.

sailor

New member
אני מכיר דוקא את הסיפור על בן

לאב קמצן, שסיפר לאביו בשמחה שחסך 5 ש"ח כשרץ אחרי האוטבוס. האב סטר לו. הבן נפגע ושאל למה? האב ענה: טמבל, אם היית רץ אחרי מונית היית חוסך 20 ש"ח.

sailor

New member
אני מכיר דוקא את הסיפור על בן

לאב קמצן, שסיפר לאביו בשמחה שחסך 5 ש"ח כשרץ אחרי האוטבוס. האב סטר לו. הבן נפגע ושאל למה? האב ענה: טמבל, אם היית רץ אחרי מונית היית חוסך 20 ש"ח.

למעלה