דרישה לתשלום חוב בסלקום. אשמח לחוות דעתכם

alonaski

New member
דרישה לתשלום חוב בסלקום. אשמח לחוות דעתכם

הייתי מנויה של סלקום. רכשתי מכשיר הכי פרימטיבי, דור 2 , נוקיה , הכי פשוט שיש. בסלקום חייבו אותי עליו בכ 1500 ש"ח בחלוקה ל 36 תשלומים. כל חודש - 45 ש"ח.
אחרי 9 חודשים אבד לי המכשיר ואחרי הצעה לא רלוונטית שקבלתי מסלקום עבור מכשיר חדש ותוכנית חדשה, בחרתי לעבור לאורנג'.
בסלקום הודיעו לי שעדיין אצטרך לשלם את עלות המכשיר חודש בחודשו בסך 45 ש"ח.
בפועל, המכשיר נמכר ב 400 שח בשוק החופשי. אותו מכשיר בדיוק!!! - נודע לי על כך רק אחרי שאבד לי. עד אז לא הייתי ערה בכלל לעניין שניתן לרכוש מכשירי נייד שלא דרך חברות הסלולר...

בכל מקרה, כמובן שגבית התשלום החודשי המשיכה כי פרטי כרטיס השאראי שלי היה בידם...

בשלב כלשהו של חיי (לפני משהו כמו שנה לדעתי אולי פחות) - אבד לי הכרטיס אשראי ובטלתי אותו. עסקים שונים שהייתי מחוייבת אצלם בתשלומים יצרו איתי קשר די מידי כדי לברר איתי מה קורה שהם לא מצליחים לחייב את כרטיס האשראי (שבוטל) ומיד כמובן עדכנתי אותם בפרטי הכרטיס החדש... לא כך עשו סלקום ואני מן הסתם - לא זכרתי שיש לי תוכנית תשלומים אצלם (בכל זאת, התנתקתי מהם ומבחינתי הם "אפיזודה מהעבר").

והנה היום, מס' חודשים אחרי, יוצרים איתי קשר נציגת סלקום שמודיעה לי חגיגית שיש לי חוב של 1500 שח אצלם!!
החוב כולל - כל אותם חודשים שלא שילמתי + סך כל החודשים שנותרו לי לשלם על המכשיר + 250 שח הוצאות משפטיות כי זה עבר לטיפול המחלקה המשפטית שלהם!!

אני גם ככה מעוצבנת ומזועזעת על ההונאה של המחיר הגבוה שחייבו אותי בעלות המכשיר כשניצלו את תמימותי... ועכשיו אני צריכה לשלם להם עוד את שווי המכשיר כולו נטו = 1500 שח אחרי שכבר שלמתי עליו משך 9 חודשים 45 שח כל חודש!! נראה כמו משכנתא!!! - לעולם לא משתנה הסכום הסופי!...

למי יש נסיון עם דרישה כזאת מצד סלקום? אני שוקלת לסרב לשלם ולחכות לזימון לבימ"ש מצידם כדי להציג בפני השופט את ההונאה בגין גביית עלות המכשיר המוגזמת וגם עבור חיוב התשלום של ה"טיפול המשפטי" שלהם. נראה לי לכאורה שהיה כאן חוסר תום לב. יכלו לפנות אלי באותו חודש שהכרטיס שלי הפסיק להיות מכובד אצלם בחיוב ולא למשוך את זה חודשים כדי להודיע לי שהטיפול עבר למחלקה המשפטית שלהם!

אשמח לשמוע דעתכם והצעתכם לפעולה!

כמה הוא היה שווה כשקנית אותו? גם 400 ש״ח?

מישהו הכריח אותך לקנות אותו? למה לא עשית סקר שוק?

אם לא הטעו אותך / הפעילו עליך לחץ, תצטרכי כנראה לשלם:

חוק החוזים
טעות
14. (א) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני ידע או היה עליו לדעת על כך, רשאי לבטל את החוזה.
(ב) מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה והצד השני לא ידע ולא היה עליו לדעת על כך, רשאי בית המשפט, על פי בקשת הצד שטעה, לבטל את החוזה, אם ראה שמן הצדק לעשות זאת; עשה כן, רשאי בית המשפט לחייב את הצד שטעה בפיצויים בעד הנזק שנגרם לצד השני עקב כריתת החוזה.
(ג) טעות אינה עילה לביטול החוזה לפי סעיף זה, אם ניתן לקיים את החוזה בתיקון הטעות והצד השני הודיע, לפני שבוטל החוזה, שהוא מוכן לעשות כן.
(ד) "טעות", לענין סעיף זה וסעיף 15 - בין בעובדה ובין בחוק, להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה.

alonaski

New member
אהההה...

קודם כל טוב לדעת ותודה על הציטוט! החכמתי ולמדתי.

אני מניחה שמעצם משפט הסיום בציטוט: להוציא טעות שאינה אלא בכדאיות העסקה. - טיעוני לא קבילים כלל וכלל...

מן הסתם התיאור היותר מדוייק למצבי זה: "נפלתי בפח"!

חבל מאוד שחברה גדולה כמו סלקום נוהגת כך ועוד כלפי אחת כמוני שהייתי לקוחה נאמנה משך כ 20 שנה רצופות והשארתי בידם הרבה מאוד כסף... מעצם תמימותי שלא הבנתי שניתן לרכוש מכשירי טלפון באופן פרטי ולא מחברות סלולר בעצמן...

מקווה שברחת מהם, ולא תחזרי

זה אחלה עונש עבורם. יותר מהכמה מאות שקלים על הטלפון הזה.

פעם הבאה - לבדוק.

למעלה