דרישות לסולו ניווט

chenmosko

New member
דרישות לסולו ניווט

שלום,
מה הדרישות לסולו ניווט ?
נאמר לי שיש צורך בהשלמה של כל המבחנים ברת״א בנוסף למבחן רדיו של משרד התקשורת, האומנם?
ניתן לקבל הפניה לחוק הטייס המסביר את הנושא, הוא זמין ברשת ?
תודה
חן

בהחלט נכון

וגם אחרי שיש לך 5 שעות סולו הקפות (לא בטוח, תבדוק זאת) והעיקר, המדריך שלך מסכים.

chenmosko

New member
שעות סולו

האמת שיש לי כבר מעל 6 וחצי שעות סולו, כולל סולו אזורים
השלמתי את כל המבחנים למעט נווטות
הסיבה לשאלתי היא שהיום מישהו הסביר לי שאני טועה, ואין צורך בהשלמה של כל המבחנים כתנאי לסולו ניווט.

אתה חייב רישיוון טייס מתלמד

בעניין הנווטות, אני לא במצב שאוכל לזכור מה השתנה בכ-40 השנים שחלפו מאז שנבחנתי תאוריה. אבל מה הבעיה, יש לך בית ספר ומדריך, הם מעודכנים בתקנה הזו .
אבל מה הבעיה, מבחן נווטות, זה אחד המבחנים הקלים.

GidiRgov

New member
יכול להיות שלפני 40 שנה מבחן נווטות היה אחד המבחנים הקלים

יש אנשים שהכל קל להם (או כך הם זוכרים שזה היה) ואחרים שיותר קשה להם. האמת היא שהמבחן בנווטות אווירית הוא דוקא אחד "הקשים". הוא כולל הרבה מאוד חומר (רובו אנכרוניסטי...) ולכן גם "קשה לבליעה". חוץ מהחומר התיאורטי (כדור הארץ, מפות, זמנים, סטיות מצפניות (בחצי הכדור בו אתה נמצא... ומה לא) הוא כולל גם המון חישובים, תוכנית טיסה, מפת ניווט (ואין בו שום התייחסות למכשירים ניידים ותוכנות - האופן בו ינווטו הטייסים שמוציאים כרגע רשיון טיס בישראל...) - אחד הקלים?
אולי ממרחק של 40 שנה...

אבל בנסיון להיצמד לשאלה המקורית, לא צריך לנחש ולא צריך לזכור.
חן - אתה כותב שעברת את כל הבחינות (למעט נווטות) - כלומר חוקה כבר עשית.
היה יותר טוב אם במקום אוסף שאלות שלומדים בעל פה, היו מלמדים חניכים את הבסיס לחוק, והדרך לגשת אליו, ואז כל שאלה כזו היתה מייד נפתרת (גם ללא עזרה מהפורום...).

כל תקנות הטיס נגישות מאתר רת"א באינטרנט. פתח את תקנות הרישוי.

בתקנה 81 קיים פרוט של הדרכה שחניך יקבל ממדריך טיסה בטרם יבצע טיסת ניווט יחיד, ובתקנה 83 מתי טייס מתלמד יהיה כשיר לצאת לטיסת ניווט:
קיבל הדרכה (ראה תקנה 81), רשיון רדיו-טלפון, ו"הוכיח ידע מקצועי". פרוט לידע המקצועי הנדרש ניתן בתקנה 88 (ובתרגום חופשי לעברית - מעבר כל בחינות התיאוריה ברת"א...).

תסביר לאותו מישהו שהסביר לך שאתה טועה, שהוא טועה (ומטעה).

כשניבחנתי לרשיון פרטי בשנת 1963

לא היה מבחן בניווט.... נשלחתי לטיסת ניווט סולו שהבוחן (וגם המדריך שלי לפני המבחן...) טיבי בן שחר ז"ל שירטט לי על מפה נקיה באזור הנגב (לא היו אז נתיבים) - יצאתי , זיהיתי את כל הנקודות, הגעתי בזמנים הנקובים וחזרתי בשלום והכל היה בסדר! מבחן בניווט, אם תירצו...

מבחן נווטות, לאחד שרוצה להיות טייס, הוא לא מבחן קשה

אבל שיהיה.

לפני כשנתיים, עברתי מבחן שכזה בתחום אחר, רק שכאן גם הסיפו מה שנקרא dead reckoning שזה באמת לא הכי קל.
ברגע הראשון של מבחן נווטות, כשאתה רואה שאלת ניווט במטוס נוסעים גדול מתל אביב לפריז אתה נבהל, אבל אחרי השוק הראשוני מהניסוח, השאלה לא משהו.

GidiRgov

New member
the pursuit of happiness

מגילת העצמאות של ארה"ב מעניקה לכל אדם את הזכות לשאוף לאושר. זו זכות ייסוד... אחת מחרויות הפרט - השאיפה לאושר והחיפוש אחריו.

הרצון להיות טייס - הוא בסה"כ "רצון" ולא קשור כלל ליכולת של אדם לעבור מבחנים (כאלה או אחרים) ברת"א. אני לא מבין מדוע אתה מתעקש לחזור על האמירה ש"מבחן נווטות, לאחד שרוצה להיות טייס, הוא לא מבחן קשה".

לחלק ניכר מהאנשים שרוצים להיות טייסים כל מבחן הוא קשה וזה לא מוריד כהוא זה מרצונם להיות טייסים. האחד הספציפי הזה הוא כאמור דוקא מהקשים, משום שנדרשים בו המון חישובים (שקשים במיוחד לחלק מהאנשים) והרבה מאוד חומר תיאורטי (רובו ככולו לא שימושי, ודאי לא לטייס פרטי בישראל).

לא יודע למה צריך לחפש במגילת העצמאות של מדינה זרה

בארץ מותר להביע דעה, וזו פשוט דעתי .
ודרך אגב, אם אתה מזכיר חישובים, גם אני לא גאון בחישובים ועדיין חושב שהבחינה לא קשה.
ובזה סיימתי לנושא זה.
שנה טובה

GidiRgov

New member
אם אתה לא יודע - אל תתבייש לשאול

הסיבה פשוטה - במגילת העצמאות של מדינת ישראל אין שום התייחסות לאושר (או לזכותו של פרט לחתור להשיגו).

לכן, יש (לצערי) צורך להתייחס למסמך שנכתב 172 שנה קודם לכן, בו הזכות לחתירה לאושר קיבלה ביטוי כה מהותי, כמעט כמו החיים עצמם. מדהים לראות מה הבינו באותה מדינה זרה בשלב כה מוקדם - תובנה שכלל לא ברור שהגיעה למחוזותינו אפילו כיום.

טל ר

New member
לאט לך, גידי

בעוד שאכן הבינו את נושא החתירה לאושר ב-1776, הנושא כנראה נשכח במהלך 15 השנים הבאות (או לפחות: נשאר על שולחן חדר העריכה), ובעוד מגילת הזכויות (התיקון החמישי) מגינים במפורש על הזכות לחיים ולחרות, הזכות לחתירה אחר האושר הוחלפה בתיקון הנ"ל ע"י הזכות לקניין.
&nbsp
למגילת העצמאות האמריקאית כשלעצמה אין תוקף חוקי/חוקתי.

למעלה