דרישות לקבלת מיונים להאזנה

Dror Ha

New member
דרישות לקבלת מיונים להאזנה

אני שואל בשביל מישהו...כי כבר בערך מסיים את הקורס עוד מעט
מה הדרישות ? הרי שולחים לכל מי שלומד ערבית נכון ? או שיש להם סף קב"א ושטויות כאלה ?

אני לא יודעת עד כמה זה מבוסס אבל יש טענה

שלפיה כדי להתקבל למודיעין בכלל צריך קב"א מעל 52...מעבר לזה לא נראה לי שהדרישות למיונים הראשונים מחמירות מדי כי מישהי שהיתה איתי בהקבצה עם ציונים מאוד מאוד נמוכים עדיין קיבלה זימון ואפילו הגיעה לשלב הכנס...

Some one new

New member
../images/Emo45.gif

גם מההתרשמות שלי (אם כי זו רק התרשמות), הדרישות למיונים הראשוניים לא מחמירות (אם כי בנוגע לקבלה הסופית למסלול, בקשר להאזנות ספציפית אני לא בטוחה אבל במסלולים אחרים אני משוכנעת שיש סף קב"א כלשהו, בפועל גם אם לא מבחינה רשמית), ובכל מקרה מציעה להתקשר לאיתור חמ"ן ולשאול ו/או לשלוח אליהם פקס עם בקשה להתמיין (אם מי שרוצה להתמיין עדיין בי"א, לי"ב נדמה לי שכבר מאוחר מדי כרגע), קשה לי להאמין שהם יסרבו לקבל מישהו ממגמת ערבית למבחנים ראשוניים לפחות.

בעיקרון כל מי שמגביר ערבית מקבל זימון

למבחנים הראשונים, חלק מקבלים את הזימון אפילו לפני הצו ראשון כך שאני לא יודעת עד כמה משפיעה הקב"א. אחרי המבחנים הראשונים מציעים מספר מסלולים,בינהם האזנה ומשם נמשך תהליך המיון...

דללה

New member
רק לידע כללי, גם למסלולי הערבית יש סף.

לא כל אחד יכול להתמיין בסופו של דבר.

יש סף בהמשך אבל ברגע שאפשר לקבל לזה מיון

ראשון לפני הצו הראשון אז גם אדם עם קב"א 48 יכול ללכת- העובדה שאחרי הצו הראשון הוא יעוף כבר לא ממש עוזרת...זה ניואנסים קטנים שלא ברור לי איך החיל לא מודע אליהם אבל אם היו משנים דברים ממש קטנים במיונים לא היה נוצר להאזנות שם רע שבסופו של דבר פוגע במוטיבציה של אנשים וגורם להרבה מהם לחתום ויתור...

Lochnar

New member
לא מדויק

"האזנה" זה לא מסלול אחד. יש אינספור מסלולי האזנה, לכל אחד הדרישות שלו.

GrEeNgIrL3

New member
קב"א לא משפיעה..

אני עשיתי את המבחנים הראשוניים לפני הצו ראשון שלי אז אין קשר בין הקב"א למיונים

Bloodless

New member
אני לא בטוחה -

אבל נראה לי שרוב מי שמגיע לשם בסופו של דבר הוא עם קב"א 52 ומעלה, סתם מ'מדגם' קטן ועצמאי. מעט מאוד מגיעים עם נתונים נמוכים יותר, אבל זה קורה. בכל מקרה הרי הצבא לא יודע את הציונים שלך, הוא יודע מה אתה לומד ומה הקב"א שלך. סביר שאם אתה נער מקא"מ שיודע ערבית לא יזמנו אותך, ואם בטעות כן, זה לא באמת ימשך יותר מדי זמן. בסופו של דבר מגיעים לשם אנשים שמסוגלים ללמוד והרבה, ועם איזו יכולת סבירה של שיקול דעת והסקת מסקנות. זה לא מספיק לדעת ערבית. כמו שאמרו, אולי זה לא רשמי. אולי הם לוקחים את ההקצאות בסוף וממפים את בעלי הקב"א הנמוכה מבין המתאימים. מי יודע? מה שכן, המיונים פחות קשים מלמסלולים אחרים, וגם בכל זאת הרי מדובר במבחן אמריקאי ואתה תמיד יכול שיהיה לך מזל...

invAsion

New member
נצל"ש - שאלה על התחקיר הבטחוני

מי, לעזאזל, יכול להגיד לי מאיפה מורידים אותו? חקרתי את האתר של מודיעין לאורכו ולרוחבו ולא מצאתי את זה בשום מקום. תודה

אמור להיות לך ב"איתור אישי ישיר" קישור לטפסים

אם לא אז תתקשר מחר לאיתור ותשאל...

נומיש

New member
גם לי הייתה הבעיה הזו

התקשרתי לאיתור והם נתנו לי קוד חלופי...

דללה

New member
ברור שיש סף

לכל דבר כמעט יש סף. אבל מה זה משנה? אם הוא לומד 4-5 יחידות ערבית, שישלח פקס. באיתור חמ"ן כבר יחליטו אם הוא מתאים להם או לא...

למעלה