דרישות לשייטת

רפאל 17

New member
דרישות לשייטת

היי...בחופש הגדול אני מקווה ללכת לגדנ``ע צלילה ורציתי לדעת כמה הבר אור חשוב שם אני עושה ככה: 2000- 7:55 בטן- 45 סמיכה - 45 אם למישהו יש עוד פרטים על הגיבוש ומה שיש שם אז שיכתב בבקשה

תראה

הזמן שלך בריצת אלפיים הוא טוב. אני במקומך הייתי עובד הרבה על בטן (צריך לעשות לפחות שמונים) וכנ``ל על מרפקים. לעומת זאת, אם הזמן שלך באלפיים הוא טוב, אני מסיק מכך שאתה בעל כושר לב ריאה טוב, וזה הרבה יותר חשוב משרירי בטן או ידיים, אז תעבוד קשה ותדע שאת החלק החשוב (של הריצה) כבר יש לך. יוני

רפאל 17

New member
תודה רבה לך...עוד משהו

אני באמת רץ מלא...6-7 פעמים בשבוע...כל פעם 6-10 ק``מ. אבל קשה עם בטן וסמיכה היום אני מגיע ל50 בכל אחד אבל אני בדרך כלל מפסיק באמצע בערך ב40. ושאלה: אם מסיימים גיבוש שייטת אב לא מתקבלים...מה האופציות?

אימון מושלם ומיומנות חשובה

קודם כל, אין שום צורך לרוץ כל-כך הרבה. תישאר עם המרחקים האלה, אבל רוץ 3 פעמים בשבוע, ככה גם האפקט של כל ריצה על הכושר שלך יגדל בהרבה, וגם תגיע לגיבושים ולצבא עם ברכיים וגב בריאים. לעומת זאת. אני יכול ללת לך טיפ גדול: אם אתה הולך לגיבוש שייטת, תתאמן בריצה עם משקל: שים תיק גדול ונוח שישמור על הגב (רק אל תצפה לאותו דר גם בגיבוש עצמו), תמלא אותו בבקבוקי מים ותתחיל לרוץ, או אפילו יותר טוב: ללכת בקצב הכי הכי מהר שלך, עם קטעי ריצה וקטעי הליכה מהירה. זה ממש אימון קלאסי לגיבוש שייטת. עוד דבר שחשוב להתאמן עליו (אם כי הוא הרבה יותר חשוב בגיבוש מטכ``ל) הוא ספרינטים: קח לך איזה 80 מטר (אפשר יותר, תלוי איך תתקדם), ותתחיל לרוץ ספרינט, ותדמיין שאתה מוקף בחבר`ה שמנסים להשיג אותך. כל פעם שאתה מגיע לסוף, אל תנוח, אלא ספור עד 10 (בקול רם, זה חשוב כי בודקים גם תפקוד ודיבור ברור במאמץ-ואפשר להתאמן על זה ע``י שליטה בנשימה). אחרי הספירה זה מיד, בבת אחת לנקודה השניה וחוזר חלילה. תנסה להגיע (ובאמת לרוץ הכי מהר שאפשר) ל20 פעם רצוף, ואם אתה יכול אז יותר. אם אתה מרגיש שקל לך, תעבור לשלב הבא (שגם הוא יהיה בגיבוש והרבה): תוסיף אלמנטים של משקל רב, אבל תסחב את המשקל (נגיד שק חול או תיק עם מיים) על העורף ותתמוך בו עם שתי הידיים. זה לא נוח, אבל זה אימון מעולה וזה מה שתחווה בגיבוש. אם תצליח לעשות גם את זה 20 (פעמיים שלוש בשבוע), תוכל להוסיף אלמנט של כוח, ע``י ביצוע 15 שכיבות שמיכה בכל נקודה (תוך כדי ספירה בכל רם). זה אימון קומפלט (שתדע שעושים אותו גם בסיירות עצמן-רק במספרים הרבה יותר גדולים.) בקשר לשאלה שלך: מעט מאלה שסיימו גיבוש שייטת לא מתקבלים, ואלה יכולים ללכת לגיבוש 669, חובלים, או שלדג (אני כמעט בטוח). יוני

רפאל 17

New member
תודה רבה לך

הרבה זמן אני מחפש מישהו שיכוון אותי לדברים שצריך. באמת תודה ספרינטים אני עושה בוא אני אסביר לך...יש מגרש שההקף של 200 מטר..אני רץ 120 והולך את השאר ואז רץ שוב...עושה 10 כאלה. עכשיו אני אתחיל להתאמן על מה שאמרת. תודה

רפאל 17

New member
אין לך מושג כמה עזרת

עכשיו מלאתי כמה שקית ב10 ק``ג בערך של חול...ואני אשים בתיק ואתאמן על זה איזה מרחק ללכת עם זה?

למעלה