דרישות קצת מוזרות של הסוכנים ?

avner roi

New member
דרישות קצת מוזרות של הסוכנים ?

מתכננים טיול של 5 שבועות לארגנטינה וקצת ניו יורק על הדרך...
שבוע בניו יורק, ולאחר מכן חודש בארגנטינה, ואז חזרה לארץ (דרך ניו יורק). הטיול מתוכנן לחגים השנה (אוקטובר 2008), נטוס כנראה בקונטיננטל. כאשר ביררנו מחירים אצל סוכני נסיעות, נאמרו לנו הדברים הבאים : 1. החל מתאריך 01.05.08 המחירים עולים ולכן כדאי להזדרז ולהזמין, אכן קראתי כתבות על התייקרות מחירים כללית, האם אכן אמור להשפיע עלינו כבר מהיום, או שזה סתם לחץ של סוכני הנסיעות ? 2. כמו כן נתבקשתי לכרטס (כלומר לשלם על הכרטיסים) תוך מספר ימים. האם זה מקובל לכרטס 5 חודשים לפני הטיסה ? מבריר קצר שערכתי עם חברים, הם תמיד כירטסו חודש/חודשיים לפני, אבל לא חמישה... היתכן שעלי לכרטס כבר עכשיו ? (דרישה זו הגיעה ממספר חברות/סוכנים שונים, לא מאחד) 3. בד"כ אני מרחיב מעט (בתשלום צנוע) את ביטוח החינם דרך כרטיס האשראי, בעיקר כדי להעלות את תקרת הוצאות האשפוז ליום. האם הטיול המתואר דורש ביטוח רחב יותר ? (מטיילים בניו יורק ובארגנטינה - מצפון לדרום, 5 שבועות, לא טראקים ולא ספורט אתגרי) 4. כרטיס טיסה עולה בין 1,400$ - 1,600$, חשבתי לרכוש פוליסת ביטוח למקרה של ביטול הכרטיס, האם כדאי ? האם יש למישהו פרטים לגבי מתי עלי לרכוש (יחד עם רכישת הכרטיס, דרך אותו סוכן נסיעות?) ? מה בערך העלויות ? האם הפוליסה הסטנדרטית תגן עלי מפני כל סיבת ביטול (אפילו אם סתם התחרטתי) ? תודה וסוף שבוע מהנה

natyh

New member
התיקרות מטורפת של מחירי הנפט

ביחד עם משבר פיננסי עולמי מביאים תוצאות לא צפויות מראש .

natyh

New member
ביטוחים

לארגנטינה במיוחד טרקים כדאי שיהיה ביטוח חילוץ וספורט אתגרי של הראל לכרטס כדאי מהר ככל האפשר חבית נפט ב 130 דולר אחרי שכבר ירדה ל 13 דולר בעבר ביטוח ביטול כרטיס , בתקופה הזו כדאי מאד לעשות , חברות תעופהרבות עומדות להתמוטט אם מחירי הנפט ימשיכו לעלות, וברור שימשיכו רק לא ברור מתי תקרה ההעלאה הבאה .... .

avner roi

New member
תודה לך, אבל...

לא בטוח שהבנתי
1. אנחנו לא עושים טרקים, האם יש טעם בביטוח חילוץ ? 2. ביטוח ביטול כרטיס - אני התכוונתי לביטוח שיכסה אותי במקרה שאני רוצה לבטל את הכרטיס, אתה מתכוון לביטוח שיחזיר לי את הכסף במידה ולחברת התעופה תהיה בעיה ?

natyh

New member
תלוי מסלול

אם אתם נשארים בבירה בואינוס אין צורך בחילוץ בפרפריה ברילוצה ואלדז . בקרחון המתפוצץ , בדרכים הללו לך תדע למה תיקלעו ....ואז הביטוח אינו מזיק .... כלומר כדאי שיהיה . לגבי הכרטיס : אין למיטב ידיעתי ביטוח למקרה שתרצה לבטל כרטיס אני לא מומחה לביטוח אך קרא את הפוליסה הביטוח הוא במקרה שאין לך ברירה בשל מקרה חירום ואתה נאלץ לבטל נסיעה או שחברת התעופה התמוטטה , שוב צריך לקרא , בגדול לא יודע מה יקרה מהיום עד אוקטובר .... למעשה אף אחד בשוק לא יודע רק יודעים שהשוק מטורף לגמרי , ולא היה מצב עולמי כזה בשנים האחרונות להוציא שנת אסון התאומים . .

avner roi

New member
תגובה :

אנחנו בהחלט מדרימים לברילוצ'ה, ולא יודע עדיין להיכן עוד, קיבלתי את ההצעה לגבי תוספת החילוץ, תודה. כתבת : "ביטוח ביטול כרטיס , בתקופה הזו כדאי מאד לעשות , חברות תעופהרבות עומדות להתמוטט אם מחירי הנפט ימשיכו לעלות, וברור שימשיכו רק לא ברור מתי תקרה ההעלאה הבאה ...." אתה מתכוון שאני יכול לעשות ביטוח, ולקבל ממנו את החזר עלות הכרטיס, במידה וחברת התעופה מבטלת ?

natyh

New member
למיטב ידיעתי אך אינני מומחה לביטוח

בקש את הפוליסה סרוק אותה העלה אותה לעמוד הפורום , נדסקס עליה ואוסיף לך טיפים בשמחה למשל : אני יצאתי לארה"ב לקורס גלישה אוירית , רכשתי את הפוליסה של הראל שמדברת על רחיפה אך אינה מדברת על גלישה אוירית שלחתי מייל להראל ביקשתי הבהרה וקיבלתי הבטחה בכתב במייל כי הפוליסה מכסה גם גלישה אוירית . הבהרה בכתב קבילה בבית משפט , פרשנות שלי ,שלך ,או של סוכן נסיעות אפילו זה שמכר לך את הפוליסה , ואפילו אם הבטיח לך שהיא מכסה כך וכך במידה ואינה מכסה לא קבילה בבית משפט רוצה דוגמא למקרה כזה בה הסוכן הבטיח אך חברת הביטוח לא קימה? היה מקרה כזה ראה בקומונה בקישורי ביטוח נוסעים : מאז יצא תקדים בבית משפט שזיכה את חברת הביטוח מתביעה של משפחת הנפטר שלא חולץ בזמן וקבע כי הבטחה של סוכן נסיעות אינה קבילה ואינה מחיבת אץת חברת הביטוח אלא הבטחה של סוכן ביטוח בלבד ! כיסוי תחת סליחה על הביטוי לכל דבר וענין , אך זו החלטתו של בית המשפט וזה התקדים המחייב . בקיצור תעלה את הפוליסה לכאן ונמשיך בדיון , אאת הפוליסה הכתובה בקש מסוכן הנסיעות ואם אין לו , פנה לחברת הביטוח ובקש העתק בכתב לפני הרכישה

avner roi

New member
הכל נכון, אבל...

לא הבנתי מה הקשר בין סוכן הנסיעות לביטוח...
סוכן הנסיעות מטפל בכרטיסי הטיסה, סוכן הביטוח (או ביטוחישיר כלשהו) - מוכרת פוליסת ביטוח. כנראה אשתמש בביטוח החינם דרך כרטיס האשראי, וארחיב אותו מעט ע"מ להעלות את תקרת הוצאות האשפוז היומיות, והוספת חילוץ.

fazer_1000

New member
לגבי הכרטיס-

אני כרגע יושב על כרטיס ל15 באוגוסט לניו יורק (אמריקן איירליינס, קונטיננטל "חסמו" בינתיים את הכרטיסים הזולים שלהם) למסלול דומה לשלך- תל אביב - רומא - ניו יורק - מיאמי - בואנוס איירס - מיאמי - ניו יורק - רומא -תל אביב (רומא ומיאמי הם בסה"כ קונקשינים ולא יעדים) מחיר הכרטיס הוא 1720 דולר, לפני עליית המחירים (נכון ללפני שבועיים). קיבלתי גם הצעה בסך 1920 דולר למסלול דומה באותו תאריך מסוכנות אחרת. אשמח גם אם תפרסם את שמה של הסוכנות שלך כדי שאוכל לברר מחירים נוספים ואולי לקבל הצעה זולה משלי, למרות השוני בין התקופות (אוגוסט לעומת אוקטובר). לגבי ביטוח חילוץ, תבדוק את הענין, מדובר בתשלום של 1.85$ ליום (בערך), לא הוצאה היסטרית וניתנת לעשות לתקופה מוגדרת מתוך הטיול. כמו כן, בדוק בקופת החולים שלך את ההרחבות שלהם לביטוח נסיעות ואולי הדבר יענה לך הצרכים. (טיפ שקיבלתי מקרוב משפחה שיושב בהנהלת הראל ובדק לי את הנושא..) הכי חשוב- תהנה.

למעלה