דרישת אופק נכסים לתשלום מופרז לרישו

דרישת אופק נכסים לתשלום מופרז לרישו

אני מפנה הודעה זו לכל מי שרכש בית /מגרש בכפר האורנים מאופק נכסים. לפני כשנה רכשתי בית ממי שקנה אותו מאופק נכסים. כדי לרשום אותו אצל הקבלן (כאן בשטחים אין טבו) דורשים ממני אופק נכסים 1% משווי הבית (סכום זה מגיע לאלפי דולרים). כידוע רישום אצל קבלן בישראל בשטח שלפני 1967 עולה 400 שקל לפי צו הרחבה של שר התמס. טענת אופק נכסים היא שאין צו זה חל על השטחים. האם מישהו נתקל בדישה זו לפני? האם למישהו יש עצה? ואם למישהו יש את הבעיה אנא התקשר אלי ואולי נלחם נגדם ביחד.

התופעה ידועה ובלתי חוקית

נתקלתי בתופעה מספר פעמים. למעשה, בכל עסקה שעשיתי בבית של אופק רכסים בישוב. לידיעתך, מבחינת המצב החוקי - גם בשטחים חל חוק הפיקוח על מצרכים ושירותים המגביל את הסכום המקסימלי אותו רשאית חברה משכנת לגבות מדיירים עבור העברת זכויות בבית מגורים משום שהוא הוחל כאן ע"י המינהל האזרחי. אגב - הסכום המקסימלי המותר היום אפילו נמוך ממה שכתבת. אופק רכסים החליטו שלא לכבד את החוק בידיעה גמורה כדי לעשות כסף קל על חשבון הדיירים מסיבה אחת - זה עסק כלכלי לא רע. בפועל הבעיה אינה המצב החוקי, הבעיה הינה חוסר כדאיות וחוסר חשק לגשת לבית משפט בשביל להתעסק עם כ- 5,000 עד 10,000 ש"ח (קח בחשבון שגם עו"ד עולה כסף ויש הפסד ימי עבודה, כאב ראש וכו').מי ששילם על בית במיטב כספו מעוניין להעביר את הרישום על שמו במהירות האפשרית ולכן לא תמיד יש לו חשק להיכנס עם אופק רכסים למשפט שיקח שנים ויעכב את העברת הרישום. לכן, בעסקאות בהן טיפלתי העניין נסגר בפשרה במו"מ לפיה אופק רכסים מקבלים בהסכמת הרוכש חלק מסכום הדרישה (סכום שהוא עדיין גבוה משמעותית מהמקסימום החוקי) ומעבירים את הרישום על שמו של הקונה (שיאלץ להתעסק איתם פעם נוספת כאשר הוא ימכור את הבית). אופק רכסים מבינים את המצב הזה היטב ומנצלים אותו כדי להוציא כסף בניגוד לחוק. זו לא הפעם הראשונה ובטח גם לא הפעם האחרונה. ידוע לי שמישהו כבר הגיש תביעה נגד אופק רכסים בעניין זה, אולם התוצאה לא ידועה לי. אם תהיה התארגנות של מספר דיירים אז הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה תהיה אחרת לגמרי. הסיטואציה הטובה ביותר לתביעה היא התארגנות מוקדמת של כל דיירי הפרוייקט של אופק רכסים למתן צו הצהרתי לפיו דרישה כזו של אופק רכסים אינה חוקית. במקרה ותהיה התעניינות אוכל להפנותכם לעו"ד מחוץ ליישוב שיוכל לטפל בהליך משפטי מול אופק רכסים באופן מרוכז.

ronpel

New member
האם מדובר גם במגרשים בבניה עצמית?

שנקנו מאופק רכסים?

כן מדובר גם במגרשים בבניה עצמית

אופק נכסים דורשת דמי רישום גם על המגרש וגם על הבית כלומר: בנית בית על המגרש ומכרת אותו, תשלם 1% מערך הבית והמגרש ביחד. יש לך שותף חדש אופק נכסים.

אם כל אחד ישים

אם כל אחד ישים 200 ש"ח נוכל לממן פס"ד הצהרתי כזה.. יש עשרות "דיירי אופק רכסים" ביישוב. מוטב מוקדם...

רשימת מעוניינים

זו יוזמה מבורכת, אני מוכן לנהל רשימה של מי שמעוניין להצטרף להליך כזה, ואם יהיו מספיק אנשים אז גם להפנות את הטיפול לעו"ד שיוכל לטפל בעניין. דיירי אופק שמעוניינים בהליך כזה מוזמנים לפנות אלי במסר או לנייד 050-5710670. אריאל לרמן

tsahia

New member
אופק גם מפקיעה מחירי מסמכים

מי שמיחזר משכנתא לאחרונה יודע: רישום זכויות בנכס 200 ש"ח + מע"מ התחיבות לרישום משכנתא 150$+מע"מ. במינהל האזרחי הראשון עולה 60 ש"ח והשני חינם. אריאל אני בפנים.

מני לוי

New member
אופק רכסים - שותפים לכל החיים ????

האם איננו יכולים לדרוש מהם להעביר את זכויות הרישום למינהל ? לא ברור לי הנושא הזה מה גם ששילמתי לחברה הזו מספיק כספים עבור רישום משכנתא. לדעתי חברה זו פועלת כפי שהודגש מקודם משיקולים לא חוקיים והגיע הזמן לעשות לזה סוף. נמאס מהם .

למעלה