דרך גבר בעלמה - קסנדרה

מילי**

New member
דרך גבר בעלמה - קסנדרה

דרך גבר בעלמה תלתל זהוב על כתפה נח בקריצה מבוכה במבטה עלמה יפת מראה טופפה בצעדיה הקטנים בדרך העולה אל האושר יופייה הותיר שובל של ניחוחות אביב אביב ימיה פגש בסתיו ימיו להם הזריחה, להם השקיעה להם ים רוגע ושדות מוריקים להם מדבר צחיח וימים טרופים מי יימנה את הימים כי יבואו אל קיצם מי יימנה את הלילות כי לא ייתמו הימים, הלילות מדיפים ניחוח חזק של חיים כמו כרכרה ישנה שנרתמה לסייח צעיר התנהלו השניים ברחבי העיר חיוך משובה, מבט חצוף תלאות החיים בעיניים כבויות לימים שבאו לימים שחלפו להם התשוקה, להם האהבה לנו הקנאה לנו הכמיהה אם יוטב לו במיטתה יתערטלו השניים בינות שושני הפרא אולי יוטב לה כך, במיטתו על אי שקט עד שתברח קסנדרה

*הקשתית

New member
ואיך אפשר לברוח מאושר ותשוקה שכזו...

גלי לי סוד הקסם... מרגש מילי... אהבתי

מילי**

New member
לקשתית מקסנדרה

לקשתית איני צריכה לגלות לך את סוד הקסם, כי את קסם בעצמך,,,, ושוב תודה על הפרגון קסנדרה

מילי**

New member
לקשתית מקסנדרה

לקשתית איני צריכה לגלות לך את סוד הקסם, כי את קסם בעצמך,,,, ושוב תודה על הפרגון קסנדרה

מילי**

New member
לקשתית מקסנדרה

רוצה לעניין... אני מנסה משהו חדש...

כתבי לי דעתך, הגידי אם הצלחתי... אם לא, לא אנסה יותר. את שירך - אהבתי... אז חיפשתי משמעות... כבר הרבה זמן לא עשיתי זאת, אשמח אם תגידי לי אם יש בזה קצת מהאמת... מהמציאות. ניתוח השיר ``דרך גבר בעלמה`` שנכתב ע``י קסנדרה 1. חריזה צמודה - בולטת כאן חריזה צמודה היוצרת תחושה כי הנושא עליו את כותבת הוא שאיפה, אולי תקווה, אולי חלום, אולי פחד - את מחזיקה בו חזק - הוא מטריד אותך, ואת לא מרפה... מנסה לתקוף אותו - להתעמת עם עצמך. בולטים הביטויים ``כרכרה ישנה`` ו``לנו הקנאה, לנו הכמיהה``. 2. משחקי מילים - השימוש במילים הנוגדים הסוטרים אחד השני לדוגמת - אביב וסתיו,זריחה ושקיעה. שאביב וסתיו הם הבולטים שביניהם. מנסים להוכיח שאולי הגבר אינו מתאים לנערה. הרי הנערה היא האביב וזה מודגש גם בבית הראשון (וגם יכולים ליצור סטירה לדברי או למחשבותיך ולאמר בעצם כי הם משלימים אחד את השני). גם כותרת השיר ...גבר... ועלמה - שעפ``י קודים חברתיים עליהם אנו חיים צריכים להיות עלם ועלמה - האם את מפנה ביקורת ? 3. תיאור הנערה - שירך מתחיל בתיאור הנערה ומסתיים בה - אני חושבת ומרגישה כי הדמות הזאת חשובה לך מאוד, דמות הקרובה לליבך... את מנסה להשלים עם מעשיה, בחירתה ובכל זאת מטילה ביקורת ``על אי שקט...`` - קסנדרה האם הינך מפחדת מטעות ? 4. מבנה בתים שבור - מצאתי אותך שוברת במבנה - אין לשיר מבנה אחיד - כאילו מתעמתת את עם עצמך - במקום שיר אחיד בו בכל בית 4 שורות - יש בשיר שלך בתים עם 3 שורות עם 4 שורות ואפילו עם 6. האם יש לך היסוסי לב ? האם אינך שלמה עם החלטה מסויימת או מעשה ? אולי אני לעולם לא אדע... קסנדרה - את מופלאה ! וזה לא מתוך פירגון, זה כבר הרבה מעבר לזה ;-) מקווה שמצאת עיניין בדברי... ענבל

מילי**

New member
למלאך היקרה מקסנדרה

מלאך יקירתי אני רוצה לענות לך בקפידה ובהרחבה, וכרגע אני ממש אורזת ויוצאת לחופש. מבטיחה אני לך שתקבלי תשובה מפורטת, לפי סעיפי ההתייחסות, יש המון בתוך דברייך וחייבת להיות תגובה מצידי, ותקבלי אותה ובהקדם. מברכת אותך על הפרגון, ההתייחסות וכל השאר. קסנדרה

קסנדרה היקרה :)

חופשה נעימה !!! אני שמחה שקיבלת את דברי...ומצפה לתשובה... תודה על הכל... (גם על התגובה לשיר שכתבתי לחברתי ;-)) וכשאת אורזת ``טיפ`` קטן קחי חיוך ושכחי מן העולם תהני...

*הקשתית

New member
ענבל...:)

קראתי את הניתוח הספרותי שלך... ולא יכולתי,שלא להתרשם ולא להתייחס. האם יש לך רקע ספרותי??? כי מן הסתם...לא כל אחד יכול לנתח ככה... ומיכוון ,שאני בוגרת ספרותית נוגע לי הדבר. ואהבתי את האינטרפטאציות והדרך בה נכתבו... את עושה פה חייל ולוואי וירבו כמותך... ולך קסנדרה...חופשה מופלאה היכן שלא תהיי ואם מי, שרק תרצי... בידידות הקשתית (נחמה)

:)

תודה לך על כל מחמאותיך... הן ממש חשובות לי ומשמעותיות מאוד. באשר לשאלתך... לא השארת לי מקום לענות ;-) ושוב - אני מודה לך... ענבל

למעלה