דרך המלך

דרך המלך

קורה שקשה. אתם יודעים שהמצב הוא לא משהו. אתה הולך ולמרות שאתה לא סבל, אתה מרגיש ככה כבד על הגב שלך. בלי שום סיבה אתה מזיל דמעה שיש עוד שיר קיצ'י בגלגל"צ, פתאום דברים קטנים שבכלל לא ספרת - פתאום הם נורא עצובים. אין כמו חורף לתחושות כאלה, אפור, קר, יורד גשם. פאקינג שיט, אפילו מיסטר הול מייטי בוכה. אתה בוהה לך על נקודה לא מסוימת בקיר, נאנח, ומסכם את זה שהחיים בזבל. אתה עכשיו צריך לתפקד מתוך הזבל הזה. בהנחה שאתה עובד במקום עבודה תחרותי, כמוני, זה כמו תחרות ריצה שאתה קשור לעז. לא משהו... אז אוקיי, בוא נזכור שאתה אופטימי! כן, כן, כן, לא סתם יש לך בובות של טימון ופומבה בחדר. מה יותר פשוט, נשכח את הכל. נגיד שזה שטויות שלא שווה לשים לב אליהם, נרביץ איזה חיוך ונצא לכבוש את העולם. אז כמו האיש קרטון בקליפ של עברי לידר זה אולי עובד. באמת היום שלך שמח, אתה מרגיש טוב, הכל זורם כמו שרצית. עד ש... מה שנקרא עד שהבת יענה מוציאה את הראש שלה מהאדמה כדי לקחת אוויר. אותו רגע הוא משמעותי. כי אתה יכול להיות בשיא התזזיות בשיא השמחה ואז פתאום איזה רגע קטן, פרט פיצפון והנה בום, הקפצה, הפגזה, הסורים על הגדרות וכל העולם השמח שבנית לך מתפוצץ לו ואתה נשאר עם אותן שאריות אפורות של עצבות לא מוסברת. קטע כזה בשניה אחת לא רק שהוציאו לך את הרוח מהמפרשים אלה שאותו משקל שסחבת מקודם רק הכפיל את עצמו והכל נראה עכשיו עוד יותר אפור מקודם! מה נהיה?! אני חושב, שבאיזה שהוא מקום לכל אחד מאיתנו יש את אותה דרך המלך. אותו משהו שהוא תמיד שואף להגיע או להרגיש במצב נתון. תמיד באיזה שהוא מקום נהיה באותו מצב קשה ונשאף להיות בנקוודה יותר טובה ואופטימית. חלק מהאנשים יעשו זאת עם אמצעים חומריים, אחרים יגידו שאם הייתה להם חברה זה היה סוגר להם את כל הפינות ואחד אחר רק צריך איזה כלב לזרוק לו כדורים בפארק. ועל מה אני מדבר. היה לי השבוע כזאת הקפצה. הצלחתי למרות החרא שאני אוכל בצבא לשכנע את עצמי שהכל טוב ואני סתם מקטר. הגיע אותו בום. שזעזע אותי לגמרי. אז, באותה שניה עילאית, של אחרי שליחת אס אמ אס עם נטייה אובדנית (באמת סליחה על ההקפצת לב), הבנתי שתמיד הבת יענה תצטרך אוויר. כנראה, שגם אותם צרות ורגעים קשים יישארו, כי זאת המציאות של החיים שלנו. כמו בצבא, גם בעבודה, גם בלימודים וכו'. פשוט צריכים להבין מה הקושי, למצוא את הכלים להתמודד איתם, לא לקחת את זה אישי כל כך. להחליט שמעכשיו אתה מזמזם לך את השיר דרך המלך ומחייך לך. גם כשיש משברים עם החברה, ואפילו גם אם אתה מבין שאתה הולך להיפרד ממנה, קח מזה את הדברים החיוביים, של למשל, ללמוד לקשר הבא וכו'. במקום להיות בת יענה, נהיה אריות. אני יודע שזה נשמע כמו פסיכולוגיה בגרוש, אבל באותה שניה שחשבתי על זה באמת הרגשתי יותר טוב. השוני הפעם היה שזה לא היה אותה מציאות שמחה מדומה של בת יענה, אלא סוג של השלמה עם הזבל, ועכשיו איך לא דורכים בו, אלא מתגברים עליו או במטפורה, ממחזרים אותו לדברים חיוביים! ולמי שממש מתעניין, לפגוש בצבא חבר'ה שהתגייסו 3 שנים אחריך זה לא כזה נוראי כמו שחושבים. אפילו כייף, הבן אדם פחד לדבר איתי, הא. שיהיה לכם סוף שבוע טוב ושקט. נ.ב, ואם מישהו או מישהי שברו לכם את הלב, קחו איזה גלידה טובה, או שוקולד, שימו בפול ווליום את Patsy Cline - Crazy, ואחרי הכל תחייכו, או תהיו בנות יענה ליום יומיים.
 

Cobe Anan

New member
כל דרך שתבחר...

היא דרך המלך.. פעם קראנו לך ככה בצחוק, היום זה כבר ברצינות. אתה באמת מלך! ותדע לך שיש פה אוסף של כמה אנשים שפשוט אוהבים אותך. אז גם אם אתה לא מצליח למחזר את הזבל, תסתכל לפה- תמיד תישאר פה גבעה ירוקה ופורחת, בשבילך!
 
אחי בן אדם חכם אמר לי

שהחיים זה כמו אופניים אם קשה לך להתקדם אז זה סימן שאתה בעליה ואני חושב שזה נכון מאוד הייתי אני לפני כמה חודשים בבאר הזאת הרגשתי כמו בן אדם שנופל לתוך חור שחור ומחכה לפגוע בקרקע ראיתי שחור בכל כיוון שהסתכלתי אליו בחיים אם זו בחורה שהייתי מאורס לה נפרדה ממני ואם זה שכל החיים שלך נעצרו בגלל תאונה קשה על אופנוע מה שאני בא להגיד לך זה שהייתי במצב הזה לא יכולתי לפתוח את העיניים הכל נהיה אפור אבל עכשיו אני מבין מה עשיתי נכנסתי למעגל הזה של הייאוש וברגע שאתה נכנס קשה לצאת ואתה עושה טעויות על גבי טעויות ואתהממשיך לטבוע מה שאני ממליץ לך זה ברגע שאתה מרגיש רע ושקשה לך תעצור הכל קח רגע כמה שניות להסתכל על הבעיה שלך מהצד תחשוב מה היה יכול להיות גרוע יותר תסתכל על אנשים שעברו דברים יותר גרועים ותשאב מהם את הכח ותבין שמה שקורה קורה לטובה אני למדתי את זה כשדיברתי עם מישהי והיא סיפרה לי שאמא שלה נפטרה באותו רגע רציתי לקבור את עצמי אמרתי לעצמי תסתכל מה היא עברה ואני יושב פה ובוכה לי על הבעיות שלי הרגשתי כמו אידיוט אחי בקיצור תקשיב לי הכל לטובה תנסה להוציא את המיטב מכל מצב שאתה נמצא בו ואם תצטרך אנחנו פה בשבילך
 
למעלה