דרך המסתורין...דרך האהבה...

דרך המסתורין...דרך האהבה...../images/Emo42.gif

בבואי לשיר אליכם את שיר אהבתי, נשמע למרחקים צליל הרטט של ליבי. בעודי עומדת מביטה מה מושלמת הבריאה, באותה שניה קסומה נפתח ליבי לרווחה. וכשהלב שלי פתוח, רחב ואינסופי, אפזר על זו הארץ את טוהר מהותי. מהות שלווה, מהות פשוטה, אינה תוהה על מה ולמה, רק נושמת לרווחה את האור הבא מלמעלה. מסתובבת בין כולכם, מראה לכם קסמים, רק מי שמאמין יוכל לראות את הניסים. מי שמאמין ובליבו תקווה גדולה יבחין לפתע בנפלאות הארץ הטובה. המאמין, ליבו פתוח, ודרכו נקייה מקוצים. המאמין, נושא עיניו אל השמים, וליבו נמלא געגועים. געגועים וכיסופים לאחדות האמיתית לאהבה הטהורה, שבליבו פעם שכנה. ואם ליבו פתוח, ואם דרכו לאור אהבת אמת תמלאהו. כל בדיות ליבך אמת, אדם נפלא רק הקשב לליבך שכל כך אוהב אותך, כך תמצא את דרכך אל מחוץ לחשיכה, אל מחוץ לחומות שבנית סביב ליבך. אל מחוץ למסגרות שכל חייך היקשו, אל האור האחד שבליבך אור טהור הוא, אל נא תפחד אור האהבה האמיתית האחת. הרגש אותו פועם עמוק בהוויתך הרגש כיצד הוא ממלא את כל כולך באהבה. ועם זו האהבה ועם זה האור הקדוש לך בדרכך, הקשב לליבך, כל בדיות ליבך אמת לאמיתה.

דרך המסתורין......

כל בדיות ליבך אמת..... מי יתן וכל יצור חי יהיה מאושר...... נשמע מוכר יש לנו פה נציגת מרכז האור מודטת ויפאסנה???

ויפאסאנה ושיחזור - מחשבות

מעניין שעשית את החיבור בין הויפאסאנה לבין דרך הלוחמים. למרות שעדיין לא התחלתי בפועל את מלאכת השיחזור המיגעת, אני מוצאת איכשהוא הרבה מאד קירבה בין הויפאסאנה לדרך הלוחמים. ראשית, עצם הישיבה שעתיים ביום בלי לזוז - אני מוצאת שזו אי-עשיה ע נ ק י ת יחסית לפעילות היומיומית שאנחנו עושים. שנית, ההתמקדות בתחושות הגוף, שבעקבותיה עולים מראות ו"קארמה" מהעבר על מנת להשתחרר ולהתנקות, נראים על פניו כמו טכניקה מאד טובה ל"הוצאת" זיכרונות מהגוף ול'החלפת כוחות' כפי שאתם מכנים זאת. אישית, במהלך הקורס היה לי מאד קשה עם הערצת הבודהה שגואנקהג'י מטיף לה, ובעקבות זאת גם נטשתי את המדיטציה כמה שבועות אחרי הקורס. האם מישהו ניסה לשלב בין הטכניקות? תודה על תשומת לבכם אחת בדרך

שילוב בין הטכניקות

נטשת את המדיטציה בעקבות הקושי שלך עם הערצת הבודהה שגואנקהג'י מטיף לה? (הבודהה-כלומר הרצון להיות איש מואר או לבודהה עצמו? אני אישית לא הרגשתי הטפה) כמו בכל דבר בדרכי, אני בוחרת לקחת ולהשתמש בכלים המתאימים לי. הטבע הוא טבע והמציאות היא מציאות, אין ספק שתירגול ויפאסנה תורם מיידית לשקט הנפשי ולפיתוח המודעות, יכולת ההתבוננות גדלה פלאים. הערצתו של גואנקה היא שולית בעיני, אהבתו והחמלה הרבה בולטת הרבה יותר. אני מנסה לשלב בין הטכניקות ואכן מוצאת הרבה קירבה בין הדרכים. מה גם שהויפאסנה תרמה רבות לקידום "החלימה" שלי.

נטשתי בעקבות הקושי שלי עם עצמי

זה היה לפני כמה וכמה שנים, ומאז ניסיתי שוב, לא ממש ברצינות, לחזור למדוט. ה'תכנים' שעלו וצפו בעקבות כל ישיבה היו מאד קשים לי, לא הייתי מוכנה לקבל שאני אכן 'כזאת' כפי שהצטיירתי לעצמי בעקבות הדברים שהמיינד שלי גילה לי. אולי היום, כשאני (קצת) יותר נחושה ואולי קצת יותר בפרופורציות... תודה על תשומת לבך אחת בדרך

שובטמה

New member
ויפאסאנה-אשר

ויפאסאנה- להתבונן במציאות כפי שהיא,לא כפי שאנו רוצים ,רק כפי שהיא ,וזה עושה את החיים שלנו לכאלה פשוטים וקלים. לחוות אותם כמו שהם- ולתת למחשבות לעוף בלי להיתקע בהן כי הן כמו גלים בים - זמניות וארעיות- לחיות בכאן ואכשיו, לחיות את הרגע כמו שהוא.

ברור

ברור שאת מודטת. ולא ברור האם את ממרכז האור(כל בדיות ליבך אמת) נוסף לכך אם דון חואן היה מכיר ויפאסנה אין ספק שהוא היה מלמד את קרלוס את הטכניקה כדי להשתיק את הדו שיח הפנימי הקשר בין המשנה לבין ויפאסנה הוא ברור ומוחלט בעיני ושניהם כלים בלבד

:)

כמה נפלא!!!!!!! השיר מראה על נפש מתפתחת ומפתחת מלאת אור ונשמה מאירה. נהדר! איתך בכל מילה. אשמח אם תכנסי לקרוא את זה בעקבות שירך הפורח: http://stage.co.il/Stories/470827 אפרסם זאת גם למעלה לכבוד כולם. :) שלך איתן

למעלה