דרך חדשה

nat345

New member
דרך חדשה

שלום,
אני חדשה כאן ורציתי לשתף ולהתייעץ,
אני גרושה+ 1 התגרשתי לפני כשנה ועכשיו מתחילה פרק ב' עם גרוש + ילדה שגרה אצלו, לילדה יש אמא שלא נמצאת איתה בקשר ולא מקיימת הסדרי ראיה.
עברנו לגור ביחד, אחרי חצי שנה של נסיעות ומפגשים משותפים עם הילדים עם עליות וירידות והרבה דמעות מצדי בכל זאת החלטנו להתאחד, הילדה שלו מקסימה והבן שלי שובב לא קטן, אנחנו כל הזמן מתווכחים ורבים בגלל הילדים אני מאוד אימפולסיבית ומשתדלת לא להתפרץ תוך כדי כעס וזה עדיין לא ממש מאה אחוז.
אני ממש מוטרדת האם זה יצליח כי אנחנו אוהבים ויש קשר טוב ויחד עם זאת אני כל הזמן מוצפת רגשית כי המצב הזה חדש לי ואני לא כל כך יודעת איך להתמודד ואני כל הזמן מוצאת את עצמי בוכה וזה מתיש אותו כמובן וכנראה שיש גם קנאה מצדי לבת שלו ( ואני יודעת שזה מצחיק אבל זה קיים), אז רציתי לבקש עצה ולשאול אולי לפנות לייעוץ או שזה פשוט עניין של זמן והכל יסתדר?..
איך אני אמורה פשוט לאהוב ילד שלא שלי, זה יבוא לבד מתישהו?6492

ornme

New member
בעיקרון זה לא פשוט, ובהחלט יכול להלחיץ, כך שההצפה הריגשית

יכולה להיות תוצאה של הלחץ הזה.
מוזר, נושא הקנאה בילדה שלו – הרי המצב די סימטרי, גם את מגיעה לקשר עם ילדון משלך, אז מה הקטע? כיצד תגיבי אם הוא יקנא בילד?
נראה לי שאת צריכה לעבוד על עצמך. אם אינך מצליחה בעצמך אז בעזרת גורם מקצועי, שירגיע אותך.
נראה לי שהלחץ לא מוסיף במקרה הזה.
באשר למחשבות המטרידות כיצד תוכלי לאהוב ילד לא שלך –
את לא חייבת לאהוב את הילדה, מספיק שתתייחסי אליה, תנסי ליצור עבורה סביבה נעימה, תשקיעי בליצור איתה קשר.
מספיקה חיבה, וברוב המקרים מתפתחת חיבה, עם הזמן.

kisslali

New member
אני לא רואה מה הקשר

ז"א שברור שהמחולל זו הסיטואציה, שבמקרה זה היא גבר גרוש חד הורי. מה שלא ברור זה, למה הסיטואציה גורמת לך לתגובה שכזו. להיות יותר ברורה, נראה לי שיש לך בעיה שלא ממש קשורה לבן הזוג החד הורי. את צריכה לגלות טיפה אחריות, מדובר בילדים, שלך ושלו, שלא מסוגלים להתמודד עם קושי נוסף. לכי לטיפול שיתן לך כלים להתמודד עם לחצים וכו'. אם תאהבי או לא תאהבי ילד שאינו שלך, לא יגרום לך להתמודד עם הצפות רגשיות.
בהצלחה, ללי

יעוץ חובה

המצב שלך (כמו שלי, ושל רובנו) לא פשוט, ואם בן זוגך פתוח ללכת לטיפול זוגי, אני לגמרי בעד.
התגובות שלך והתחושות שלך בהחלט "נורמליות", אבל אני בדעה שצריך הכוונה ויעוץ כיצד להתמודד יחד, כזוג, עם התחושות הללו.
ולמה ביחד?
כי בוודאי שלבן-זוגך יש תגובות ותחושות משלו, ויש מצב שבמהלך הזמן אצל כל אחד מכם יצטברו מצבורים,כי כל אחד ינסה להתאפק "למען הזוגיות".
לכן יעץ, זוגי, וכמה שיותר מוקדם.
&nbsp
בהצלחה!

nat345

New member
תודה רבה

תודה על התגובות, זה פשוט מצב חדש שאצטרך להתרגל אליו

mother cat

New member

למעלה