דרך חדש - פחדים ישנים

Mshotet

New member
דרך חדש - פחדים ישנים

שלום אמיר כבר יותר מחצי שנה אני לא עבוד מקום העבודה האחרון שלי היה בחברת הי-טק גדולה. הזמן לעצמי לחופש שאני יכול לעשות מה שאני רוצה ומתי שאני רוצה שיכר אותי. לאחרונה קיבלתי הצעות מאוד מפתות לפתיחת עסק בתחום ההי-טק. אך אני לא עושה דבר בנושא, מתוך עצלנות. כשהתבוננתי על העצלנות קיבלתי תשובה של פחד. פחד של עבודה על חשבון המשפחה (כמו בעבודה הקודמת שלי). ועוד פחד של ביקורת שלילת מאנשים קרובים ויחס משפיל (עוד שאריות מעבודה קודמת). איך אני משתחרר מהפחדים? יש לציין שכרגע אני בתהליך של הוצאת ספר. גם בתהליך של תביעות (שלקוחים ממני את כל הכוח הנפשי). תודה רונן

נקודות למחשבה

לפעמים העוצמה של קולות הפחד הישן היא כל כך חזקה שגם אחרי שאנו משנים את המציאות זה נראה שהם ממשיכים להופיע ולהשפיע. ממה שאתה משתף לא בטוח שזה אותו מופע של פחדים ישנים. בדוק אותי עזבת מקום "בטוח" ומחניק וכבר אתה לקראת פרי ביכורים - סימן שעוצמת הפחדים לא מונעת ממך עשייה והתחדשות. הבנת בעצמך ש"עצלנות" היא לא הגורם, אלא רצון לחיים מאוזנים וחשש להיבלע ולהשתעבד - לא חושב שהיית רוצה להשתחרר מ"הפחד" הזה, הוא מגן עליך. לא משהו להיפטר ממנו. ולגבי המרכיב השני - חשש מביקורת ויחס מקטין. נראה לי משהו מאד שחשוב להיזהר ממנו.רעל מסוכן ! עד כמה באמת בעסק החדש יכנסו שני המרכיבים וישפיעו - אם אתה הולך בעיניים פקוחות אתה תדע למצוא את דרכך. ניהול זמן מאוזן ואווירת תקשורת בריאה - זה מה שאתה אומר שאתה רוצה. בהצלחה אמיר

למעלה