דרך חיים או תחביב?

קוואנט

New member
דרך חיים או תחביב?

נניח שהיתה שכונה שלמה אי שם בארץ לנטוריסטים, ואפשר היה להיות עירומים בבית, בבניין, במרכז השכונתי, במגרש הכדורסל סל ואצל הספרית השכונתית. האם הייתם עוברים לכזה מקום? או שמא אתם מעדיפים להשאיר את הנטוריזם כתחביב צדדי של סופי שבוע? מה דעתכם? נטוריזם - דרך חיים טוטאלית או תחביב לימי שמש בלבד?

sl 3977

New member
אני

הייתי הולך לאתרים נטוריסטים רק בסופי שבוע חמים וחמימים אני לא רואה את עצמי כל הזמן עירום כמו ביום בו נולדתי ואל תשכח קוואנט שבחורף אם מסתובבים עירומים ובמיוחד בחורפים במדינות שנמצאות בחלקים הצפונים של כדור הארץ כמו צפון אמריקה צפון אירופה צפון אסיה החורפים יכולים להיות מאוד קשים וקרים באיזורים מסוימים של אותן מדינות שנמצאות באותן יבשות שציינתי ואז אפשר לקבל עור של ברווז ולהיות מאוד חולים הנטוריזם מומלץ רק ש התנאים ומזג האויר מאפשרים זאת

yazi22

New member
הנטוריזם כדת

האם דת למשל היא דרך חיים או תחביב? קח אדם דתי שגר בעיר מעורבת (יש כאלה) ותציע לו לעבור לישוב שבו כולם דתיים, הכבישים בשבת ריקים, הטלויזיה שותקת וכו (ויש כאלה). האם הוא יעבור למקום כזה? בדרך כלל לא (עובדה). אז מה זה אומר על נטוריזם? בא נשאל שאלה אחרת. אם היית יכול במעשה קסם להפוך את כולם לנטוריסטים - בבית, ברחוב, בסופר ובמספרה. האם היית עושה זאת וכך חי בעולם נטוריסטי? או שהיית מעדיף להשאיר את הנטוריזם כתחביב וכו'?

קוואנט

New member
תשמע, זו שאלה מסובכת...

אני לא כל כך יודע איך זה להיות נטוריסט 24/7, מהסיבה הפשוטה שאני חי בעולם לבוש. נראה לי שהדבר הכי קרוב לחיים נטוריסטים אמיתיים הוא cape d'agde בצרפת, אבל גם שם - אנשים מגיעים לנופש ולא לעבודה או לבית הספר. זה עוד יותר מפתח את השאלה - האם יכול להיות שמרוב זה שהתרגלנו לעולם לבוש, לא ייתכן עולם נטוריסטי אמיתי, או שמא הכל מובנה אצלנו בראש ועולם נטוריסטי הוא רק עניין של זמן
. אני עדיין מתלבט לגבי עצמי - עולם נטוריסטי מלא, כתחביב, או כעולם עם "הרחבת גבולות הנטוריזם", לדוגמה - שלא יהיה מקובל להגיע עירום לעבודה, אבל יהיה מקובל לצאת בערב ללא בגדים.

נטוריזם 24 שעות ביממה, זה אפשרי?

אם ננסה לבחון את סוגיית הנודיזם נגלה שכנראה שהאדם לא נועד "לבלות" 24 שעות ביממה בעירום מלא. אנסה להסביר מדוע. א. הגנה פיזית: עור האדם חשוף באין לו שיער עבות שיגן עליו מקור, חום, רוח, מפגעים למיניהם היכולים לשרוט אותו וכדו' (לעומת עורם של בע"ח המוגן בשיער עבות) ב. תרבות: האדם חי ע"פ תרבות מאורגנת (הכוללת גם חוקים) הייחודית לכל חברה וחברה. האדם לא מעוניין בגדול לוותר על הארגון והסדר שהם ביטוי לתרבותו הייחודית. חלק מתרבות מאורגנת זו, הוכנס איזה סדר באפשרות קיום יחסי מין בין גבר לאישה. בין סתם גבר לסתם אישה יש משיכה מינית טבעית, אשר נבלמת איכשהו ע"י התרבות, כדי שעד כמה שאפשר לא יינתן ביטוי חופשי לחלוטין למשיכה טבעית זו. חלק מאותם בלמים הם הבגדים המקשים על יחסי מין אקראיים ונוחים בין שני המינים. (כדי לקיים יחסי מין, צריך להתפשט, צריך מעט מרווח פיזי, ואח"כ להתלבש) ללא הבגדים אין שום בלם מלבד בני אדם אחרים הנמצאים בסבעיבה ובלעדיהם אפשר בקלי קלות לקיים יחסי מין במעלית, במשרד, בכניסה אקראית של אורח/ איש מקצוע לרגע לבית וכו' ללא הבגדים ישנם מצבים לא נעימים של הפרשות בלתי נשלטות שגם הם חלק מהיות האדם יצור תרבותי. (לבע"ח אין בעיה בקטע הזה כי לבעלי החיים אין תרבות, לכן הם גם לא זקוקים לשום בלמים לבלום את היצר המיני שלהם אלא אם זה חלק מהאינסטינקטים המוטבעים בהם) לכן נראה לי שדוקא המצב הטבעי של האדם בהיותו יצור בר תרבות, הוא להיות רוב הזמן או חלק מהזמן לבוש. (ולא שאני לא אוהב להסתובב בלי בגדים כשיש לי אפשרות, אני נהנה מזה מאוד, ואם הייתי מוצא דירת שותפים/ות שכולם נטוריסטים הייתי מצטרף בכייףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף)

קוואנט

New member
כל הטיעונים שלך היו יכולים להיות נכונים...

לולא העובדה שעד היום במקומות שונים בעולם הולכים עירומים: שבטים באמזונס, אפריקה, פפואה-ניו-גיני ועוד. לזה גם אפשר להוסיף את בגדי הים של ימינו, שהמרחק מהם עד לעירום הוא מזערי. אם כן, נראה לי שטיעון ההגנה הפיזית לא כל כך תקף, כי החיים ללא בגדים לא פוגעים פיזית באופן משמעותי. בנוסף, גם אם קר או חם, העולם המודרני מציע מקומות ממוזגים, מקוררים ומחוממים, ואני בטוח, שלו היתה נהוגה תרבות עירום, אזי התכנון הסביבתי שלנו היה קצת שונה (היה שימוש בחומרים רכים יותר ונוחים יותר לבנייה וכו'). טיעון יחסי המין הוא קצת תמוה בעיני: גם באותם שבטים במקומות מרוחקים וגם במפגשים נטוריסטים יש הגבלה מאוד חמורה על קיום יחסי מין בפרהסיה . לצד זאת, לא חסרים מקרים שבהם אנשים מקיימים יחסי מין במעלית, במדרגות או במקומות "לא רגילים אחרים". הבגדים לא ממש מונעים את זה. הפרשות? מסתדרים. כמו שבמפגשים לא יתעצבנו אם ילכו עם תחתונים מפגש או שניים, כך זה לא צריך לפגוע בהתנהלות עירומה באופן כללי. לסיכום, אני חייב להודות שהקישור של בני תרבות עם לבוש הוא קצת מתנשא מעל העירומים הטבעיים שבכל העולם. חוץ מזה, באירופה, שם יש תרבות עירום מפותחת, קרו כמה מהדברים הפחות טובים בעולם, כך שאני לא הייתי ממהר להגיע לעניין של בני תרבות
.

הטיעונים שלך לעניין מלבד אחד

בעיקרון ענית לטיעוני בטיעונים נגדיים בצורה עניינית. מלבד מה שקשור לתרבות. לא השתמשתי בביטוי "בני תרבות" ביחס לעירום או ללבוש, אמרתי שהלבוש והחוקים המגבילים, שלהם נועד הלבוש זה עניין של תרבות אנושית. כל התנהלות אנושית קשורה לתרבות. בני האדם אינם מתנהלים רק בצורה אינסטנקטיבית טבעית, מעצם היותו של האדם יצור חושב. להגיד תודה זה תרבות, השפה היא תוצר של תרבות ולחייך זה עניין של תרבות. גם להתלבש, למה להתלבש ואיך ומתי להתלבש זה עניין של תרבות וגם להתפשט זה עניין של תרבות תוצרת אותה חברה שמחליטה לא להתלבש. (בעלי החיים אינם מתלבשים לא כי החליטו על כך, כי בעלי חיים אינם מחליטים אלא כי הם אינם בני תרבות, אלא הם פועלים ע"פ אינסטנקטים טבעיים שאינם תוצר של מחשבה, לעומת האדם שהינו בן תרבות המשתנה מחברה לחברה) יש הבדל בין "תרבות" סתם שהיא תוצר של אדם חושב, לעומת "בני תרבות" שזה בא להוציא מי שאינם "בני תרבות" ואת זה לא אמרתי.

tamirzak1

New member
נטוריזם בשבילי היא דרך חיים. הבעיה היא שאין

לאסור בשכונה כזו גם הסתובבות בבגדים. זאת אומרת לעשות שכונה עם ביגוד אופציונאלי.תרצה-תהיה עירום.לא תרצה-תהיה לבוש. כל עוד שהלבושים יכבדו את העירומים בחופשיות מלאה. היום חם.בא לי להיות עירום.מחר יהיה קר.אני ארצה כיסוי על עורי.אני אצטרך ללכת לבוש.יהיו כאלה שלא יהיה להם קר כל כך ויגידו "למה אתה לבוש?". זו בעיה. ואם יגיעו אורחים , לא מפריע להם עירום אך הם בעצמם אינם רוצים להיות עירומים. מותר להם לבוא אלי או לא? אם שאלתך היא על שכונה שבה "אפשר להיות עירומים" , הייתי עובר לשם (כמובן תלוי במקום עבודה וכו') , אם זה מקום ש"חובה להיות עירומים" אז לא. גם בבית לפעמים קריר מדי כדי להיות עירום.כשאפשר אפשר. הלואי שהיינו בארץ טרופית.לא קיץ לא חורף. 25-30 מעלות ביום.20-25 מעלות בלילה. גן עדן.

שכונה בה מסתובבים ערומים

קשה לי להאמין שזה אפשרי ליישום בשכוטנה, אבל בישוב במתכונת קיבוץ זה יכול להיות אפשרי. ההבדל בין מקום כזה לשאר המקומות הוא רק בכך שבעוד שבשאר המקומות מי שמסתובב ערום יואשם בהפרת הסדר הציבורי וייתכן אף שיילקח אחר כבוד להסתכלות פסיכיאטרית, הרי שבמקום כזה אפשרות כזו תהיה חוקית. אני בכ"ז חושב שנכון לדון ברצינות ולעומק עאל הקשיים והבעיות שכתבתי כחלק מטענות שהבאתי בהודעתי הראשונה. הטענות שם הם לדעתי הבעיות העיקריות המקשות על אפשרות של הסתובבות ערומים בצורה חופשית. את הטענות הייתי ממצה כך: מזג אויר (קור, חום, שמש, גשם, אבק, רוח וכו') מין (קלות יתרה למין אקראי או להטרדה מינית) הפרשות (לא רצוניות זמניות) הגנה פיזית (ממפגעים סביבתיים)

tamirzak1

New member
אחת הטענות שלך מוטעית לחלוטין : הטרדות מיניות

בין הלבושים היא בעיה גדולה. הטרדות מיניות בקרב הנודיסטים היא כמעט אפסית. הרי בסופו של דבר אצל הלבושים יש הרבה מקום לדימיון ואצל הנודיסטים הכל גלוי לעין. מין אקראי יכול להיות בין לבושים וגם בין לא לבושים כך שאין הבדל אבל הטרדות מיניות ,תקיפות מיניות ואונס יהיה תמיד אצל הלבושים. לא שמעתי על הרבה מקרי תקיפות מיניות באתרים נודיסטים/נטוריסטים. כן שמעתי על הטרדות מיניות וכו' בבית הנשיא למשל.........
ובקשר להגנה פיזית ומזג אויר , כבר הוסכם שאין חובה להיות עירום כל הזמן..... עכשיו רק צריך ליישם.

קוואנט

New member
בשכונה שלנו כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ../images/Emo13.gif

מי שרוצה יתלבש ומי שרוצה יילך עירום. לכל אחד יהיה חופש בחירה. יאללה, איפה מקימים את השכונה?

sl 3977

New member
אולי ביישוב קהילתי

בנגב בבקעת הירדן או בגליל או ברמת הגולן או במדבר יהודה

sl 3977

New member
אם הישוב יהיה

ממוקם בבקעת הירדן אז תושבי היישוב יצטרכו לנוע ברכב ממוגן ירי באיזור כזה לא הייתי לוקח סיכונים ונוסע ברכב שאינו ממוגן ירי

yazi22

New member
מעדיף ישוב קונונציונאלי ליד הים

מאשר ישוב נטוריסטי רחוק אי-שם. והכי טוב בגו עדן.

tamirzak1

New member
יאללה. בחוף זיקים הנקי והמדהים. ולמה רק שכונה

למה רק שכונה? היישוב האידיאלי הוא קיבוץ עם לבוש אופציונאלי. ככה גם לא יהיו מכוניות באמצע הישוב. אולי נגרש את תושבי קיבוץ זיקים? או קיבוץ פלמחים? אולי נחשולים? וואו.איזו פנטזיה.........

למעלה