דרך טיפול בילד עם ציורים מדאיגים

kathiefor

New member
דרך טיפול בילד עם ציורים מדאיגים

שלום, אני גננת בגן טרום חובה- ויש לי ילד בגן שהתחיל לצייר ציורים מדאיגים במקצת. אני מניחה שהציורים הללו נובעים מעצם העובדה שהוריו מתגרשים והוא חש במתיחות שבבית אך אינני בטוחה. רציתי להתייעץ עם גננות נוספות, מהי דרך הטיפול היעילה ביותר- האם לשוחח עם הילד/ עם הוריו... והאם יש ספרים עליהם אתן ממליצות אשר נותנים מענה לפענוח נכון של הציורים וכו'.

לב אם

New member
קטי ברוכה הבאה לפורום

אני לא זוכרת שמות של ספרים, אבל נתקלתי בעבר בספרים שמסבירים מעט על פענוח (אפשר להכנס לחנות). יחד עם זה , כאשר מדובר בנושא כה רגיש, כדאי לפנות לאיש מקצוע ולא לנסות לפענח לבד את הציורים (צירפתי למטה לינקים לשני שמות של מומחים לנושא) לדעתי, כדאי לך לנסות לשוחח עם הילד, מאד בעדינות - את יכולה לשאול אותו איך הוא מרגיש, לשוחח אתו על הציור - שיסביר מה התכוון לצייר. חשוב מאד לא ללחוץ עליו ולא לתת לו הרגשה שהוא תחת חקירה, אלא רק לתת לו פתח לשפוך מה שמעיק עליו. במידה שהוא מעלה דברים מדאיגים, או שאת לא מרגישה שהצלחת ליצור אתו קשר, אני מאד ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע - האם יש יועצת שמגיעה לגן שלך? במקביל את כמובן מוזמנת ליצור קשר עם ההורים ולנסות לראות מה תחושתם ואם יש בעיה שאת יכולה לעזור.

למעלה