דרך טיפל בילד עם ציורים מדאיגים

kathiefor

New member
דרך טיפל בילד עם ציורים מדאיגים

שלום, אני גננת בגן טרום חובה- חובה ויש לי ילד בגן שהתחיל לצייר ציורים מדאיגים במקצת. אני מניחה שהציורים הללו נובעים מעצם העובדה שהוריו מתגרשים והוא חש במתיחות שבבית אך אינני בטוחה. רציתי להתייעץ עם גננות נוספות, מהי דרך הטיפול היעילה ביותר- האם לשוחח עם הילד/ עם הוריו... והאם יש ספרים עליהם אתן ממליצות אשר נותנים מענה לפענוח נכון של הציורים וכו'.

SuperGirl 25

New member
אפשר לתשאל אותו תוך כדי ציור

אבל לא בקטע של חקירה, אלא שיספר מה צייר, מי הדמויות וכו'. לדעתי כדאי לשתף את ההורים-שיראו בעצמם את הציורים, ינסו להקשיב למצוקותיו ולהיות ערים למה שהוא עובר. טוב ששמת לב לכך, סביר מאוד שהוא משליך את עולמו הפנימי דרך הציורים. אין פסיכולוג/ית שעובד/ת איתכם, שתוכלי להתייעץ עימה? מה בדיוק הוא מצייר?

taylor19

New member
שלום לך

אני גננת גם לגילאים הללו ולא חסרים מקרים של גירושין במשפחות הילדים. באמת בתקופות אלו היו סימנים מדאיגים מעט בציורי הילדים כמו פנים עצובות, מרחקים בין ההורים בציור והיו גם כאלה שלא הסכימו לצייר יותר. אני קניתי דווקא ספר מאוד איכותי לפני מס' ימים בצומת ספרים שנקרא "ציורים מדברים" ושנותן מענה רחב להרבה שאלות רלוונטיות. ממליצה בחום, יש פרק לדוגמא באתר כדאי לך לקרוא אותו

למעלה