דרך ללא מוצא?

Anatsss

New member
דרך ללא מוצא?

טוב ידידי, אני כרגע מרגישה כמו בדרך ללא מוצא... אמי אובחנה לפני כשלושה שבועות ע"י רופא בביקור בית, שהוצג על ידי כרופא מביטוח לאומי. (היא באופן קונסיסטנטי לא רוצה משהו אם אני מציעה או רוצה אותו , כך שהכל כמעט נעשה בעורמה ובעזרת "שקרים לבנים" שזה מאוד מתיש מבחינתי) בכל מקרה היא אובחנה כסובלת מדימנציה ופסיכוזה, ומטופלת כרגע בריספרדל כבר כשלושה שבועות ואני היא ה"פיליפינית" שלה. יש לנו עזרה כפעמיים בשבוע בכל פעם לכמה שעות ע"י בחורה נחמדה , עובדת זרה. אני מבשלת לה יום יום, ומכיוון שאני גרה קומה מעל, והיא כבר רוב שעות היום אינה מסוגלת להשתמש במכשיר הטלפון שלה (הכל "מקולקל" , היא טוענת) היא מזעיקה אותי ע"י צעקות. היא מתייחסת כבר יותר משבוע לאמא שלה, שנפטרה לפני כשמונה שנים בשיבה טובה יש לומר, כאילו היא חיה וקיימת ושואלת איפה היא ומספרת על בילויים בחברתה , כגון , "אתמול היינו בחוץ ביחד ואכלנו" ודברים מהסוג הזה. את האוטו, "העלמנו" כבר לפני כחודש , והיא עדיין דורשת אותו בחזרה כמעט בכל יום. מצב הרוח שלה עדיין לא מיוצב.על מטפלת פיליפינית או אחרת היא לא מוכנה לשמוע בשום אופן , כי יש לה מטפלת (אני). היא נופלת בבית לעיתים תכופות, והמצב מבחינתי הולך ונהייה בלתי נסבל , אני הולכת ונשברת, התחלתי להשתמש בתרופת הרגעה בעצמי. הדילמה היא , האם להמשיך לטפל ואז היא לא תרצה מטפלת אמיתית, או האם להזניח ואז אולי תרצה, ולהזניח זו כמובן בעיה בפני עצמה, אני לא באמת מסוגלת אני חושבת. האם יש כאן למישהו רעיונות פרודוקטיביים, איך מכניסים את הפיליפינית? ואם היא תזרוק מטפלות חדשות לבקרים מה עושים? כשאני אפוטרופוסית ואני אמורה לדאוג לרווחתה, ואינני יכולה לטפל בעצמי והיא אינה רוצה מטפלת, הברירה היא מוסד כלשהו, גם פרטי אם יש צורך, האם לשים את הברירה בפניה? מה עושים? אובדת עצות.

אסתרס

New member
המצב קשה

דבר ראשון לחזור לרופא ולהודיע לו שהתרופה לא עוזרת, כי במשך שלושה שבועות האמא אמורה היתה להרגע, ומדבריך אני מבינה שאין הקלה, אז זה סימן שהתרופה לא משפיעה. כל עוד אמא במצב פסיכוטי שום דבר לא תוכלי להכניס לטיפול ,כי אמא תזרוק את כולן החוצה. אני מכירה מקרה שחולה הזעיקה משטרה והתלוננה על פורצת בבית. במקום שאת תקחי תרופות הרגעה צריך רופא שמבין ענין לאמא באופן דחוף. חד משמעי, לך אסור להתמוטט ,זה לא יקדם שום דבר.

Anatsss

New member
אכן לא טוב...

אבל הרופא העלה את המינון מחצי מיליגרם ביום באופן הדרגתי, כרגע אנחנו על פעמיים ביום , בכל פעם 2 מיליגרם והיא עדיין בועטת. וזה מפחיד, עד כמה הוא כבר יכול לעלות מינון? האם במצבים שכאלה אפשרות של מוסד באה בחשבון? מוסד פרטי, הכוונה.

אסתרס

New member
ואז מה?

את חושבת שמוסד פרטי יסבול את ההתנהגות שלה? מיד ילעיטו אותה כהוגן, כי הרי תצטרכי להוציא אותה שלא ברצונה, והיא תגיב בהתאמה. לכן תחזרי לרופא. שאלה, האם הרופא שמטפל בה הוא פסיכוגריאטר מומחה? שעובד בשוטף עם חולים כאלה? בכל זאת עליך לעמוד על דעתך, שלושה שבועות זה המון זמן, התרופה בכמות שאת מתארת חייבת היתה להשפיע.

ברקנית

New member
מינון רספירידל

מהכרות של מספר שנים עם התרופה ולאו דווקא בגלל אבא שלי החולה אלא עם תלמידים שלי אני יכולה להגיד לך ש2 פעמים כדור של 2 מ"ג זה לא המון וצריך להמשיך ולבדוק מהו המינון המתאים או אולי שילוב מתאים , כי ניתן ליצור מצב מאורגן ורגוע יותר ואז גם כל הטיפול רגוע ומאורגן יותר. פשוט לחזור ולא לוותר לרופא, לנהל טבלת מעקב שתציין את הזמנים שבהם מתגלה חוסר שקט בולט יותר, לבדוק סיבות או מצבים הגורמים לכך ולחזור לרופא! חזקי ואמצי מירה ברקן

ענתי44

New member
Anatsss יקרה../images/Emo140.gif

אנחנו נוהגים פה לקבל בברכה לפורום ברגשות מעורבות. מחד צער על עוד חולה שאובחן ומצד שני בשמחה כי פה זה המקום לשפוך את הלב, ללמוד על מה שצפוי ולקבל עיצות ובעיקר לקבל חיזוקים אחד מהשני. עורמה ושקרים לבנים, יהיו מעכשיו חבריך הטובים. וזו מצווה ממש להשתמש בהם.כשצריך. ובכן, נתחיל עם אמא שלך, את חייבת להיות בקשר עם הרופא המטפל כדי שיחפש פתרון להרגיע את אמא. אבל גם את יכולה לתת לאמא " תרופת הרגעה"... וזה לזרום איתה. אם היא אומרת שאמא שלה חיה.... אז היא "חיה". אין טעם להתווכח איתה. אם היא " נשפגשת" איתה תמסרי דש לסבתא ותתענייני בשלומה או איך היה להם? אני יודעת שזה בהתחלה נשמע הזוי אבל אין מה לעשות. אם תדרוש שתקחי אותה לבית של סבתא פשוט תשתמשי בשקרים לבנים . סבתא נסעה, היא לא בבית, נסע מחר בבוקר, כנ"ל לגבי המכונית שלה. ספרי לה שמחר היא תחזור מתיקון במוסך. אחרי שהיא תרגע ע"י התרופה הנוכחית או אחרת, וגם על ידי כך שלא תתעמת איתכם, ואז תתחילי בעניין פרוייקט עובדת זרה. בינתיים תתחילי בניירת ולחפש עובדת טובה כי זה לא תהליך קל. ואז באיזה שקר לבן, את תכניסי את העובדת. יש פה בפורום המון דיונים לגבי זה.ורוני וודאי תעזור לך בחיפוש תערוצים בנושא. אסור להגיע למצב שאת על סף קריסה. אם ככה את מרגישה אחרי תקופה קצרה יחסית אז את עושה את הדבר הנכון שאת מחפשת עובדת לאמא. וכל פעם שיהיה לך קשה תזכירי לעצמך שמדובר רק בכמה שבועות ואז תשתחררי יותר לחייך.ואמא תטופל הייטב. אני מציעה לך גם לקרוא פה בפורום אודות המחלה ומה ההליכים שאת צריכה לעשות. מחזיקה לך אצבעות ושולחת לך חיבןק ואנחנו פה תמיד זמינים אם תזדקקי לנו.

Anatsss

New member
תודה רבה לכולם על התגובות והתמיכה..

יש רופא טוב אני חושבת. הוא פסיכוגריאטר מומחה שעובד במרפאה באיכילוב והוא זמין כמעט תמיד לשוחח וליעץ. כנראה שננסה להיעזר בהאלידול במינון נמוך בשעות הערב. מקווה שהמצב ירגע במקצת. בכל מקרה , אם יש כאן למישהו רעיונות יצירתיים איך מכניסים את העובדת הזרה, תבורכו. שוב תודה. ענת.

למעלה