כחיפאי לשעבר תרשה לי לנסות להסביר
בחיפה חסר גרעין מסוים של מוסדות כלכליים וממשלתיים. כלל הבנקים הגדולים וחברות הביטוח נמצאות בת"א, וסביבותיה. התעשייה העילית, שאמורה להיות חזקה בחיפה, למשל, גם כן חסרה מספר רב מאוד של דברים - חסר גרעין של משרדי חברות הון סיכון. החממה של עיריית חיפה היא צעד קטן בכיוון הנכון, אבל צריך לעבור עוד דרך שלמה. כך אנחנו מקבלים מצב שבו יש 2 אוניברסיטאות, אחת מהן ברמה טכנולוגית ללא אח ורע בארץ, יש חברות גדולות רבות ביותר, אך אין מנגנון הנבטה טוב מספיק.
אה, ויש עוד משהו קטן שקוראים לו יקנעם. עיוות מיסוי נותן העדפה ברורה וחזקה ללא רע ליקנעם עילית, שאל אף העובדה שהיא קרובה יותר לנתב"ג ובזאת ליצוא לחו"ל, והדרך ממנה לת"א קצרה יותר מאשר לחיפה, ניתנת לה העדפה בפיתוח כלכלי.
ובקיצור, מה שצריך בחיפה, באופן כלכלי זה הרבה חברות הייטק בינוניות מינוס, שיידרשו הרבה שירותים, שייצרו מעמד מקצועות חופשיים חזק, שיוצא כסף על תרבות ואומנות, שיגרור פריחת תרבות, שיגרום לזה שעשרת אלפים הצעירים המשכילים, ממיטב מוחות המדינה לא ימשיכו חזרה למרכז או לכל מקום אחר.
מי אשם? יהב וראשי הערים האחרות. אבל במיוחד יהב. הוא לא יותר רע ממצנע או מקודמו, אבל זה לא אומר כלום, כי הוקטור ממשיך במגמת צלילה.
אם הייתי יכול הייתי מביא את חולדאי לחיפה....