דרכון אמריקאי וחיים בקנדה

boyinlove

New member
דרכון אמריקאי וחיים בקנדה

שלום לכולם, יש לי שאלה קצת יוצאת דופן. אני בן 22, מחזיק בדרכון אמריקאי. בעבר ביקרתי בקנדה 3 פעמים והתאהבתי עמוקות. חשבתי לנסוע ולחיות שם תקופה (בבריטיש קולומביה או אלברטה), תוך כדי עבודה במשהו לא רציני. מצידי מוכר בחנות או משהו כזה. אני לא מדבר על העגלות של הישראלים אלא משהו קצת יותר לגיטימי. האם האזרחות האמריקאית מקנה לי אפשרות לבצע דבר כזה באופן חוקי, מבלי שאצטרך לעמוד בכל תנאי ההגירה המפחידים של מצב כלכלי, מקצוע וכו'? מה התהליך למישהו כמוני בכלל? אשמח מאד לתשובות. תודה מראש יובל

כאזרח אמריקאי אתה יכול לחיות בקנדה

תקופה מסוימת בלי להגר, ואתה רשאי לעבוד בכל עבודה. התהליך הוא כזה: אתה בא לקנדה כתייר, ומחפש עבודה, מקבל מהמעסיק חוזה עבודה, ומכתב שהוא מעוניין להעסיקך, יוצא למעבר גבול עם ארצות הברית וממלא טופס בקשה לרישיון עבודה מסוג T-4 , ומקבל רישיון עבודה. תנאי ההגירה לקנדה לא מפחידים בכלל, מי שיש לו מעסיק שמעוניין להעסיקו, ותעודה מקצועית כלשהיא יכול להגר בקלות רבה, אני ממליץ לך במקביל לעבודה, ללכת לקולג' טכני בלימודי ערב, ולקבל תעודת מקצוע הרי לא כל החיים תרצה לעבוד בחנות לא? חוץ מזה שבאלברטה יש חנויות שמעוניינות במיוחד בעובדים ישראלים תפנה אלי במסר ואני אפנה אותך לזוג ישראלים חמוד והגון בקלגרי שמנהל חנות אמיתית בקניון ויכול להיות שיהיה זקוק לעובדים.

במחשבה שנייה כדי שתקרא

באתר האינטרנט של ה CIC את מה שכתוב בקשר להיתרי עבודה לאזרחי ארצות הברית בקנדה, כי יש רשימה של מקצועות או תפקידים מותרים ולא בטוח שזה פתוח לכל סוג של עובדים.

boyinlove

New member
קודם כל תודה רבה

על התשובה, רצוי להבהיר שאני לא מחפש להתגורר שם שנים, חשבתי על תקופה של חצי שנה-שנה כדי לחוות מה זה, ואחרי זה נראה. דבר שני, הסתכלתי באתר של ה-CIC ואני לא מוצא מידע ספציפי לגבי עבודות מותרות לאזרחי ארה"ב בחלק שנקרא "Working Temporarily in Canada" - http://www.cic.gc.ca/english/work/index.html. מה שכן, כתוב שם שבנוסף למכתב מהמעסיק הבקשה שלי לרישיון עבודה צריכה לעבור דרך HRSDC, האם זה מכשול רציני?

אזרח אמריקני בשורה ארוכה של

מקצועות פטור מאישור HRSDC לא מצאת את הלינק הנכון, צור איתי קשר ביום שני במסר אם מספר טלפון , ואתן לך את כל הפרטים שאתה צריך.

למעלה