דרכון זר ואיך עולים איתו לטיסה

EmGee

New member
דרכון זר ואיך עולים איתו לטיסה

דבר ראשון אני מתנצל שטיפה אני חורג מהנושא העיקרי של הפורום, נראה לי שהאנשים כאן יוכלו לעזור לי. יש ברשותי דרכון זר (איטלקי), מה שמקל עלי לקבל ויזת עבודה לאוסטרליה. אני לא מבין יותר מידי בטיסות והכל, אבל שמעתי שאזרח ישראלי חייב לצאת מהארץ עם דרכון ישראלי, ושאם אני יוצא ממדינה עם דרכון מסוים אני חייב אך ורק איתו להכנס למדינה שאליה אני נוחת. מכאן איך אני יכול לממש את הזכאות שלי להקלות בכניסה לאוסטרליה? תודה מראש ושבת שלום :)

Cappuccino

New member
הנושא רלוונטי ואתה לא חורג מנושא הפורום

סך הכל, עובדים ואנשי עסקים רבים, הינם בעלי אזרחות כפולה. בכל אופן, הכלל שונה ממה ששמעת. לפי חוקי מדינת ישראל ורוב יתר מדינות העולם, אתה חייב לצאת ולהיכנס למדינה שאתה אזרח שלה, רק עם הדרכון של אותה מדינה אולם, למדינה שאתה לא אזרח שלה, אתה יכול להיכנס (ולצאת)עם איזה דרכון שתבחר. לדוגמא, כישראלי בעל אזרחות נוספת-איטלקית, אתה פטור מויזה לארה"ב(בתנאים מסוימים) לפיכך, אתה יוצא מישראל עם הדרכון הישראלי ונכנס לארה"ב עם הדרכון האיטלקי וכשאתה חוזר לישראל, אתה שב ומשתמש בישראלי. סיכום: צא מהארץ עם הדרכון הישראלי וכנס לאוסטרליה עם הדרכון האיטלקי. טיסה נעימה!

EmGee

New member
ושאלה נוספת ברשותך

צריכה להיות בעיה אם בדרכון הישראלי והזר שלי אני רשום תחת שם אחר?

Cappuccino

New member
תשובה

אם שניהם שמות חוקיים שלך, איני רואה כל בעיה, במיוחד כשמדובר בכניסה למדינה בדרכון אחד, כשהשני מונח בתיק לאחר שסיים את תפקידו ביציאה מהמדינה הקודמת. אגב, התוכל לשתף אותנו בהקלות שיש באוסטרליה, לבעלי אזרחות איטלקית?

EmGee

New member
באוסטרליה

לאנשים רגילים (כלומר לא כאלה עם מקצוע נדרש) ניתן להוציא ויזה מסוימת ששכחתי את שמה במחיר די סמלי שמקנה אישור לעבוד ולחיות עד שנה. אחרי השנה הזאת מאוד קשה לישראלים להשאר תקופה מסוימת, לעומת זאת לאיטלקים (ולכל אירופי אחר) ניתן להאריך את השהות כמעט אוטומטית. בנוסף שגרירות של האיחוד הרבה יותר זמינה אם אתה לא נמצא במרכזי הערים הגדולות, וההליך הביוקרטי להוצאת הויזה הראשונית (זאת ששכחתי את שמה) עובר בצורה יותר חלקה.

למעלה