דרכון ישראלי לתינוק

Purple Smoke

New member
דרכון ישראלי לתינוק

לי ולבעלי יש דרכון אמריקאי וישראלי, ב"ה נולד לנו ילד ואנחנו בתהליך של הוצאת דרכון אמריקאי בשבילו.
אני יודעת שעל פי חוק הילד בן להורים ישראלים ולכן הוא ישראלי מלידה, וכן על פי חוק ישראלי חייב להיכנס ולצאת מהארץ עם דרכון ישראלי. אנחנו מעדיפים לא להוציא לילד דרכון ישראלי או תעודת זהות וכו' אלא אם כן נחליט לחזור לארץ יום אחד.
אשמח לדעת מניסיון של אנשים פה שנכנסו וגם יצאו מהארץ שני הורים ישראלים על דרכון ישראלי ותינוק/ילד רק עם דרכון אמריקאי. האם אוכפים את הנוהל הזה ועושים בעיות, או שיתנו לעבור בלי בעיה או רק עם הערה?
תודה רבה

אם את מחפשת ניסיון אנקדוטלי, אז לנו

לא עשו בעיות כשנכנסנו ויצאנו עם הילד 3 פעמים בגילאים 1-5. כשהוא היה בן 6 הוא כבר כל כך רצה שגם לו יהיה דרכון ישראלי שויתרנו לו והוצאנו גם לו (סיפור אמיתי).

John the Savage

New member
אנחנו לא הוצאנו דרכון ישראלי לבת שלנו

אצלינו אישתי לא אזרחית ישראלית, אבל עדיין על פי חוק הבת שלנו אזרחית ישראלית היותר ואני ישראלי ונולדתי בישראל. כשביררתי בקונסוליה מה אני צריך לעשות בשביל לרשום את הבת שלי כאזרחית ישראלית, נתנו לי רשימה ארוכה של מסמכים ופרוצדורות. אז החלטתי לוותר על התענוג.

הן בכניסה והן ביציאה מישראל כשהתייצבנו ביחד בביקורת הגבולות, שאלו אותי אם רשמתי אותה בקונסוליה בארה"ב, עניתי שלא, ונתנו לי להיכנס ולצאת איתה עם דרכון אמריקאי בלי בעיה. אפילו בלי פתק אזהרה. ככל הידוע לי, זה הנוהל בין אם יש הורה ישראלי אחד ובין אם שניים. למרות שעל הנייר היא זכאית לאזרחות ישראלית מלידה, כל עוד לא היא לא רשומה כאזרחית במשרד הפנים, מבחינת הרשויות בישראל היא אינה אזרחית ולא יכולים לחייב אותה להיכנס עם דרכון ישראלי.

debby12

New member
מנהל
מפתיע אותי שהרשימה כה ארוכה

רשמתי שלוש ילדות, אצל כולם זה דרש ביקור איתן בקונסוליה של בערך 3 דקות, ולהביא איתי תעודת לידה מקורית שלהן וצילום תעודת זהות/דרכון של ההורים או משהו כזה. עשיתי את זה לבד - לא נדרשה נוכחותו של האב המסור.

מבחינתי כל דרכון זה עוד אופציה - אז שיהיה.... וזה גם עניין של "זהות"

John the Savage

New member
אז כשאני הייתי בקונסוליה

הגעתי בכדי לחדש דרכון לעצמי, ובאותה הזדמנות רציתי לעדכן את הקונסוליה לגבי אישתי והילדה.

הבאתי איתי תעודת נישואין ותעודת לידה. אבל זה ממש לא הספיק להם. התבקשתי להוציא גם אפוסטיל עבור תעודת הנישואים שלנו, אפוסטיל עבור תעודת הלידה, מסמך מבית החולים שמאשר שהלידה היתה "פרי בטן", כי העובדה שאני מופיע בתור האבא בתעודת הלידה לא מספיקה להם, וגם הוכחות שאנחנו נשואים או חיים ביחד לפחות 300 יום (התחתנו 290 יום לפני הלידה, ולא גרנו ביחד קודם לכן ...). והנציגה בקונסוליה לא ממש ידעה מה להגיד לי במצב הזה.

והוצאת האפוסטיל זה גם לא סיפור פשוט. מכיוון שהתחתנו ברינו, אנחנו צריכים לשלוח את תעודת הנישואין לנוואדה בשביל לקבל מהם אפוסטיל עבורה. ואילו עבור תעודת הלידה, אנחנו צריכים קודם כל לקחת את תעודת הלידה של ברקלי למשרד של מחוז אלמידה בשביל שיחתמו עליה ורק אז לשלוח אותה לסקרמנטו בשביל לקבל מהם אפוסטיל.

בקיצור,טרטור שלם עבור מסמך שאני לא בטוח אם נצטרך אותו בעתיד או שלא.

debby12

New member
מנהל
באמת נשמע סיוט

כנראה שהחיים קלים יותר עבור זוג הורים ישראלים שרשומים כנשואים במרשם האוכלוסין הישראלי

אבל עכשיו באמת הזכרת לי שנזקקנו לאפוסטיל על תעודת הנישואין - אי אז כשנרשמנו כנשואים בישראל, כי דובר בתעודת נישואים מארה"ב. אני בעיקר רעדתי מפחד שישנו לי את שם המשפחה בלי הסכמתי... זה היה זמן קצר אחרי כל הבג"צים השונים שנגעו לחוק השמות. עד אותה תקופה שינו לנשים אוטומטית את שם המשפחה עם נישואיהן גם כנגד רצונן, ואז אסרו עליהן לשנות חזרה כהן שגילו את הטעות כי "אסור לשנות שם יותר מפעם ב-7 שנים"
. היה לי מזל...

onetwothree1

New member
אנחנו...

כבר 14 שנים. פעם אחת אמרו לנו שכדאי להוציא, אמרנו בסדר והמשכנו הלאה.

סיפור שלא קשור לכניסה ויציאה מישראל אלא קשור לטיפול רפואי

והתשלום עבורו

כשהילדים נולדו הוצאנו להם דרכונים ישראלים, ידענו שניסע לעיתים קרובות לישראל ולא רצינו להתקשקש כל פעם עם הפקידים בנמל התעופה (ולמען האמת לא הייתה לנו שום סיבה לא להוציא להם דרכון ישראלי).

פעם, בשעת ביקור בישראל, הילד נפל מעץ וקיבל חתך רציני ברגל, הלכנו לבית חולים דנה לעשות תפרים. כשהגיע הזמן לשלם, אמרתי לפקידה (המאוד נחמדה) שאנחנו גרים בארה"ב כבר הרבה שנים, ואנחנו לא משלמים ביטוח לאומי או ביטוח בריאות. היא הסבירה לי שבגלל שהילד הוא אזרח ישראלי הוא צריך לשלם מחיר שמשלם אזרח ישראלי, אלו לא היה לו דרכון ישראלי היינו צריכים לשלם עבורו מחיר שגובים מתיירים. אנחנו שילמנו בזמנו 800 שקל, המחיר לתייר היה 2,000$. מדובר על ארוע שקרה לפני 10 שנים אז המספרים מן הסתם לא עכשוויים.

placid1

New member
אין לי מה לתרום לנושא הדרכונים, אבל

אם אני מזהה נכון את הניק שלך, את מברוקלין והיה לך פעם ניק אחר שאני לא מצליחה לשלוף, אבל הוא היה שתי מילים שהיו הופכיות?
אם זאת את (וגם אם לא...), מזל טוב!

Purple Smoke

New member
תודה לשניכם :)

חחח זו אני- הניק הקודם ז"ל בגלל הגליטשים של תפוז.

3rd CYR

New member
מזל טוב גדול

שתזכו להרבה נחת!
נ.ב.
גם לפני flawless היה לך ניק אקסימורון אחר. אני רואה שהחלטת לשנות מסורת :)
&nbsp

Kender00

New member
זה משחק בסטטסטיקה, מה זה יעזור אם לאחרים היה מזל

וכמו כל דבר בסטטסטיקה תמיד יש מישהו שהוא (או היא) הם האחד מתוך 1 מ... (100, 1000 או אפילו 1,000,000)
&nbsp
בוא נגיד שזה יעבוד כמה פעמים אבל אז בפעם ה... פקיד משטרת הגבולות יהיה משעמם אן שיקבל הנחיה להתחיל להחמיר בבדיקה ואז הם יראו שאתם אזרחים והילד לא רשום ויחליט לא לאפשר יציאה מישראל ללא דרכון
עכשיו שתיהיו בלחץ (את הטיסה תפסידו) ולהתחיל את הבירוקטיה לרשום את הילד אבל חסרים מסמכים כגון אופסטיל, מעקב היריון וכו׳
וכמובן אז לרוץ להוציא דרכון בישראל ולהספיק להזמין טיסה אחרת וכל כאב הראש...
&nbsp
האם זה שווה? כל אחד והחלטתו ורמת הסיכון ואי הודאות
&nbsp
ודרך אגב יצא לי לשמוע סיפורים שפקיד משטרת הגבולות לא נתן לצאת מישראל לילד שלא היה רשום אבל מוגדר כאזרח (בגלל אחד מההורים), וחותר מסיפור אחד
&nbsp
אם אחד ההורים הוא לא אזרח אז תמיד ולא רוצים לרשום את הילד תמיד הילד יכול ללכת עם ההורה שאין אזרח והאזרח ילך לתור אחר (זה מקטן את הסיכוי עד שמבטל אותו)

3rd CYR

New member
השאלה היותר מעניינת היא מה קורה כשאי אפשר

להוכיח הורות עבור משרד הפנים לצורך הוצאת דרכון לילד. ההורים (שלא שניהם אזרחים ישראלים) לא היו נשואים מספיק זמן טרם הלידה והיו ללא מגורים משותפים (או שום הוכחות לכאלו), ואין שום מסמכים ממעקב הלידה וכד'. יש רק תעודת לידה, וילד בן נגיד 10.
אני יכולה להגיד בשיא הכנות שמשרד הפנים פשוט לא מסכים להנפיק דרכון לעולל ולהכיר בישראליותו...

Kender00

New member
במקרה זה הילד (אם הוא לא במערכת) יוכל לצאת עם ההורה שאינו

אזרח, אם הילד במערכת אז אני לא יודע מה יהיה
היות שאם הרשויות יחשבו שהילד נחטף או כל בעיה אחרת יכול להיות והמצב יהיה יותר מסובך (היות וישראל חתומה על אמנות כגון אמנת האג)
&nbsp
&nbsp

3rd CYR

New member
זה בדיוק החלק המעניין - כשזה כן תופס לחלק מהרשויות ולא אחרות

אם ההורה נוסע עם ילד שאיננו מוכר על ידי ישראל מבחינת משרד הפנים כהורה (כי חסרים המסמכים הדרושים לצורך ההכרה הישראלית) אבל יש להורה באמתחתו את תעודת הלידה המכריזה עליו כעל ההורה החוקי של אותו ילד. הרי בתוך ארה"ב להורה אין שום בעיה. הבעיה היא עם ישראל שדורשת הוכחות שאין צורך להמציא לצורך הוכחת הורות במקומות אחרים. זה המגוכח.
&nbsp

Kender00

New member
חלק מההוכחות הם תוצאה של אנשים שרימו או ניסו לרמות את המערכת

למשל ילד מפונדקאית שלא עבר אישור במדינת המקור ולפי האמנות בינ-לאומיות זה שקול לחטיפה
אם מקרים שאנשים רוצים לקבל אזרחות ישראלית על מנת לקבל הטבות מסוימות (ילד שנולד בחו״ל יכו״ להחשב או שנחשב כעולה חדש)
&nbsp
למשל שאנחנו רשמנו את הילדה שלנו ב 2015 הדבר היחיד שהינו צריכים זאת תעודת לידה פלוס חותמת אפוסטיל, לא הינו צריכים להביא מעקב היריון ולהוכיח שאשתי היא האמא שילדה עת התינוק...
&nbsp
הדבר מסתבך לרוב שרק האבא הוא האזרח, אבל שוב אני לא מגן על הבירוקרטיה
אני חושב שעדין לבצע את זה מול הקונסוליה מאשר להגיע לישראל ואז ליפול על האחד מתוך... ואז להיות תקוע בישראל לנסות למצוא פיתרון כאשר מרכז החיים שלך הוא ל5 ישראל באותה נקודה בזמן...

3rd CYR

New member
אני מבינה את מקור הבעיה

השורה התחתונה היא שאני לא חושבת שגם לו רציתי היתה לי דרך להמציא היום בדעבד את המסמכים שמשרד הפנים היה רוצה ממני להמציא כדי לעמוד בדרישותיהם.
לכן, אני לא מתכוונת לבקר בישראל עם הילדים. כשיהיו גדולים יסעו לתגלית

למעלה