דרכו של נהג...

בר

New member
דרכו של נהג...

אני נוהג ברכבי בכביש החוף,נתיב ימני,80-90 קמ"ש לא מפריע לאף אחד שומר מרחק מכולם,כביש רטוב ולח. מביט על הכביש וסוקר ככה בעיניים תוך כדי נהיגה,עובר רכבים שתקועים בנתיב האמצעי,חותכת אותי איזו רנו מגאן נהוגה בידי צעיר,GMC סוואנה שתקועה בנתיב השמאלי ולא זזה ימינה וככה הלאה,נהגי ישראל בדרכים. מגיע למחלף נתניה מדרום לצפון,רואה BMW ישנה,חותכת בפראות ומזגזגת בצורה מסוכנת מאוד בין הרכבים שבנתיבים האמצעי והשמאלי. חתכה בערך בזיגזוג רצחני משהו כמו 7-8 רכבים וגרמה לכמה מהם לבלום בחוזקה.כמעט תאונה. ממשיך ונוהג באיטיות משהו,משוחח במכשיר הקבוע ברכב עם מישהי מיוחדת לי. מגיע למחלף אולגה ק"מ או שניים לפני המחלף ויש פקק. נוסעים ממטר למטר הרגל נשרפת על הקלאץ' וההילוך הראשון בין דרדור לדרדור במורד הגבעה הקטנה. לאט לאט מתקרב לאיזור האסון,זה הרי ברור שזה פקק עקב סקרנות והפרעה לתנועה בגלל תאונות הגשמים,כבר התרגלנו לזה. אך ככל שאני מתקרב,אני רואה רכב אחד שהתנגש לכל רוחבו של הרכב השני מהדלת האחורית ועד לקידמית של הנהג. רכב נוסף פגוע מקדימה והBMW המשתוללת באמצע הנתיב עם פגיעה בכנף האחורית שמאלית. 4 רכבים מעורבים,כאשר כוחות חילוץ והצלה שועטים למקום. טיפשות של נהג אחד שמן הסתם נהג בBMW והוביל לשרשרת של תאונה שמי יודע איך נגמרו תוצאותיה. אני רק יודע שהרכבים היו מעוכים לגמרי,למעט...הBMW. נהגי ישראל בדרכים,כבישים רטובים לא משפיעים עליהם...

אני היתי מתרתח

אני חושב שאם היתי עובר חוויה כמו שלך, שלפי דעתי מאוד עוצמתית להיות עד ראיה להתנהגות רשלנית של נהג ובהמשך הדרך לראות שהוא עשה תאונה ופגע באחרים... אני באופן אישי חושב שהיתי רושם את המספר של הב.מ.ו ומגיש תלונה אישית נגד הנהג על בסיס העבירות שראית בעיניך עוד לפני זה כשהוא עקף לידך. זכותך לעשות את זה - ואם זה נגמר בתאונה לתלונה שלך יהיה גם כוח בהאשמת הנהג בבית המשפט בכך שתהיה עד ראיה להתנהגות הפרועה שלו. המצב שלך הוא נוח ביותר להגשת תלונה מסוג "נפגעתי - רשמתי". דברים כאלה די מרתיחים אותי.. אני חושב שהיתי יוצא מן הרכב ומדבר עם אחד הקצינים במקום ואומר לו שהנהג בב.מ.ו השתולל כבר ממקודם. ואל תגיד לי מה זה שווה לי, כי הייתה פה תאונה ואתה עד ראיה להתנהגות פרועה ועבריינית של החשוד בגרימת התאונה - אז אל תזלזל בזה.

בר

New member
אתה צודק לגמרי...

אבל באותו רגע לא חשבתי על זה כי הייתי באמצע שיחה שלא בדיוק נתנה לי ראש לחשוב על הBMW עצמה. רק אחרי שהגעתי הביתה חשבתי על זה. בכל מקרה אולי אפנה באמת לתחנת המשטרה בחדרה לבדוק אולי אפשר לשנות ולעזור שם...

isra533

New member
תודה לך שאתה שומר מרחק

בקשר למקרה שתארת, כל הכעס והרצון להעניש לא עוזר לאחר התאונה.אם קיים כעס כתוצאה מהתנהגות לא אחראית של נהג זה או אחר, התגובה חייבת להיות בכיוון של מניעת הווצרות מצב תאונה. אחרי התאונה זה רק להוציא תסכול, זה כבר מאוחר. איך עושים את זה, זו כל החוכמת של הנהיגה האחראית.

התבלבלת

ישראל אתה מתבלבל בין כעס לבין אחריות של האזרח. קרא מה שכתבתי. אין פה שום קשר לתסכול. למרות ה"התרתחות" שלי בכותרת שקשורה לאופי אבל בעיקרו של דבר מדובר בעזרה למעורבים בתאונה ולמשטרה.

isra533

New member
איזו עזרה בדיוק

אתה יכול לתת אחרי שכבר קרתה תאונה? האם אחרי התאונה אתה יכול לעזור למעורבים בתאונה לשנות את המצב שהם נפגעו? המחשבה חייבת להיות איך מונעים את המצב ולא לשים אצבע מאשימה אחרי מעשה. אם אתה מספיק אחראי ורואה מצב שיכול להביא לאסון, תעשה את המכסימום כדי למנוע אותו.

בלי להכנס לאספקטים המשפטיים

ונושא שוויה של עדות נסיבתית כזו או אחרת, חשוב לחזק את הגישה החותרת למניעת התאונה הבאה. אם ראית נהג שהוא "משתולל כפייתי", האם מותר להסיק שהוא מהווה סכנה לציבור ולעצמו? ואם כן, מה אזרח מן השורה יכול לעשות כדי לעזור לתהליכים החוקיים שנועדו לטפל בו?

be_roo

New member
רק שאין לך דרך לדעת האם נהג

הב.מ.וו אשם בתאונה. בארי לא ראה את התאונה אלא הבחין בנהג נוהג בצורה מסוכנת לפני כן. בין זה לבין התאונה אין קשר מחייב. אתה יכול להניח ולנחש, אבל לא להרשיע נהג בתאונה שלא ראית.

עדות חשובה

אתם לא מבינים מהי כוחה של עדות ראייה. בארי ראה במו עיניו את הנהג משתולל ומבצע עבירות תנועה קודם לכן, ולאחר זמן מה ראה את הרכב מעורב בתאונה!!! אז להגיד שלא שווה להעניש ומה זה שווה וכל מיני ספקולציות כמו אם הב.מ.ו היה מעורב בתאונה או לא... זה די לא קשור להגיד אף אחד לא מחפש להעניש פה, מחפשים פה אחריות וציפייה של רגישות מצד האזרח. אז ברור שהעדות ראיה לא תוכיח בודאות דווקא את אשמתו של נהג הב.מ.ו, אבל עדות ראייה של נהגים שראו את הנהג הזה משתולל זמן קצר קודם לכן, יש בידה כוח לביסוס כתב אישום כנגד נהג הב.מ.ו שהוא "חשוד בתאונה". אף אחד לא אמר שהוא עדיין אשם. ואף אחד לא בא לתת לו מכות בטוסיק. באים לחקור את התאונה ומה שהוביל אליה. ובארי אני מבין אותך לגמרי שלא חשבת על זה באותו הרגע, הדברים קורים מהר מדי.

be_roo

New member
זו לא עדות ראיה לתאונה

זו במקרה הטוב עדות נסיבתית שתהיה רלוונטית אם בכלל מישהו יחליט להגיש כתב אישום נגד אותו נהג. ואולי הוא בכלל לא גרם לתאונה? אם ראית אדם הולך ברחוב אם כלי פריצה ואחרי 5 דקות נתקלת בדירה שנפרצה, בהכרח אותו אדם הוא שפרץ? העדות הזו לא תוכיח שום דבר לא עם ולא בלי ודאות. במקרה הטוב היא תצטרף לתיאור הנסיבות אם וכאשר מישהו יחשוד שאותו נהג אחראי לתאונה ותרומתו לתאונה קשורה בכלל להשתוללות כמו שבארי ראה. שכן גם אם הוא אחראי לתאונה, יתכן ואין לזה כלל קשר לאותו חיתוך נתיבים, אולי נפלה לו הסגריה מהיד והוא נבהל וסטה? בארי ראה נהג משתולל ואחר כך תאונה שבה הוא מעורב. אין שום אינדקציה לכך שהוא אדם, אין שום אינדיקציה שאם הוא אכן אשם זה היה בגלל השתוללות ואתה מוכן כבר להרשיע אותו בדמגוגיה.

זה

אני לא אמרתי שזו עדות ראיה לתאונה. אני חושב שיש הסתברות גבוהה לקשר נסיבתי בין עדות ראיה מקדימה לתאונה בפועל. זו הנקודה כאן. לכאורה, מבחינה משפטית על הנייר אין קשר לאינדיקציה ישירה, אבל עדות ראייה כפי שהמלצתי להגיש אותה כתלונה היא הוכחה לכך שרכב שמעורב בתאונה נצפה זמן קצר קודם לכן כשהוא נוהג תוך ביצוע עבירות תנועה חמורות. הרכב הזה היה מעורב בתאונה? נגד נהג הרכב הזה הוגשה תלונה על בסיס עבירות חמורות זמן קצר לפני התאונה??? כן תאמיני לי שזה מוסיף לנסיבות התאונה ולמה שחשוד לגבי נסיבותיה. הדוגמא שלך עם הגנב אינה ניתנת להשוואה כאו, משום שבמקרה הפריצה ה"חשוד" לא נמצא באזור האירוע ואילו בתאונה ה"חשוד" היה מעורב בתאונה! אם לא קראת את מה שתיארת בארי, אז מכונית הב.מ.ו הייתה מעורבת בתאונה ונפגעה גם. משמע החשוד היה בזירת האירוע, כך שהקבלה למקרה שתיארת הוא עיוות. פריצה לדירה היא לא תאונת דרכים! תאונת דרכים היא אירוע המוני, פריצה זה אירוע שונה לגמרי.

be_roo

New member
קטנותי

מלשכנע אדם שמרשיע נהג באחריות לתאונה שלא ראה, שאין לו מושג מי הרכבים המעורבים, מי פגע במי ובאיזו זוית ואפס קצהו של מידע לגבי שארע.

אל תעוותי

אני לא הרשעתי את הנהג, אל תעוותי את מה שאני אומר. אני אמרתי שחשוב להגיש תלונה על התנהגות פרועה של נהג, במיוחד אם זמן קצר לאחר מכן ראית שהוא נפגע בתאונה והיה מעורב בה!! כנראה שאת חושבת שונה ממני, אין מה לעשות.

be_roo

New member
ציטוט ישיר:

"ואם זה נגמר בתאונה לתלונה שלך יהיה גם כוח בהאשמת הנהג בבית המשפט" עוד לא יבשה הדיו על דו"ח הבוחן שהיה במקום, אין לך מושג אם בכלל התאונה היתה באשמת אותו נהג וכבר אתה מכניס אותו לבית המשפט.

ללברדור - בי.רו. צודק. אפילו שוטר

לא ירשום דו"ח לנהג שלא שמר על קשר עין רציף איתו מרגע ביצוע העבירה ועד העתירה בשוליים. ככה נהוג וככה נעשה. אנו לא פה בזירת פשע שיש משמעות לעדות של השכנים (שמעתי צעקות, ראיתי מרחוק דמויות, המון זמן הם לא בשקט). ישנה אפשרות לטעות בין כלי הרכב (אלא אם כן זיהוי הרכב ברור על פי כיתוב או מודעה). ברור שכולנו מעונינים בכבישים שקטים, מתורבתים ורגועים אבל ככה זה שיש כל מיני נהגים. אבל להרשיע נהג על פי רושם קודם לא קביל בבית המשפט.

למעלה