דרכים להגברת מוטיבציה ולמניעת נשירה

דרכים להגברת מוטיבציה ולמניעת נשירה

בכל שנה, יש תקופה כזאת, "יבשה" קצת בחוגים. הרגשה של קבעון, חזרה שוב ושוב ללא חידוש, התרופפות ברצון, בשאיפות ובמוטיבציה, ואפילו בעיות משמעת. מתעמלות מתחילות לדלג ולהיעדר מאימונים, פתאום יש מבחנים, צופים, ימי הולדת... יש פרישה ונשירה של מתעמלות. תחנות חדשות, מופע או תחרות פה ושם, לא מזיזות כלום. מה עושים? אילו שיטות יש להגברת מוטיבציה, הכנסת עניין לחוג, רענון וחידוש אמיתיים? ואיך מונעים נשירה של מתעמלות בתקופה זו, אם בכלל ראוי למנוע ממישהי לפרוש? אשמח לשמוע מאמנות ומתעמלות

chuch1

New member
אני דווקא חושבת ש

אפשר לערוך תחרות בתוך הקבוצה או עם קבוצה אחרת... אפשר לקבוע את זה מחודש חודשיים לפני תקופת היובש הידועה והמוכרת... ואז הבנות יודעות שהן חייבות לבוא אימון אימון ולתרגל ולהתכונן כי בעוד X זמן ישנה תחרות חשובה.(כמובן, תלוי איך אנחנו כמאמנות מתייחסות לתחרות הזו, אם נתייחס בקלות דעת - גם הן יתנהגו בהתאם) בנוסף, אפשר להתחיל לעבוד על הופעות סוף שנה מעניינות, (תלוי כמובן באיזו קבוצה ),גם הופעה מרכזית וגדולה שהמאמנת מחברת ואפשר לתת יד חופשית לבנות להכין הופעות משלהן- מניסיון- יש הפתעות טובות לפעמים...כמובן, להגדיר שמתעמלת שתחסיר בצורה כרונית לא תקח חלק בהופעת סוף השנה. לגבי הראוי או לא- יש מתעמלות שאני מאוד אבין את הפרישה שלהן שלרוב היא נובעת מחוסר עניין או קושי בהתקדמות, אז היא מקבלת ממני את ברכת:"דרך צלחה" ואני שלמה עם זה לגמרי. אחד הדברים שאני תמיד אומרת להורים- אל תכריחו את הילדה להיות פה, אם היא פה בכח שום דבר שאני או היא נעשה לא יניב את אותן התוצאות של ילדה שבאמת ובתמים רוצה להיות בקבוצה ובסוף לה ולי החיים נהיים קשים יותר והתסכול אצל שתינו גובר. לגבי בנות שמעוניינות לפרוש עקב לחץ "רגעי" של מבחנים או כל דבר שבסוף עובר בתום חודשיים- אני ממש ממליצה לה לא לפרוש אלא לנסות לשלב את הכל יחד בצורה מסודרת כי לאחר שתקופת הלחץ נגמרת- החרטה מגיעה והיא עוד יותר כואבת...

Tammie

New member
יצאה לי תשובה קצת ארוכה אבל לא להיבהל!

אחד הדברים שאני אומרת למתעמלות שרוצות לפרוש הוא לדמיין את עצמן בלי התעמלות. אני לדוגמא לא יכולה לחשוב על זה. ואפילו כשהתגייסתי וניסיתי להתנתק לא יכולתי. זה עבד לתקופה קצרה ואז מצאתי את עצמי באה לאולם בימי שישי לאימונים למרות שזה היום היחידי שהיה לי פנוי והייתי צריכה את המנוחה. כמובן שמדובר בבנות שהתעמלות תופסת מקום גדול בחיים שלהן ובנבחרות שמתעמלות הרבה פעמים בשבוע. לבנות שלא מגיעות בגלל תקופת בחינות (ויש כאלו, בעיקר בבנות הבוגרות) אני תמיד מספרת על עצמי שבתקופת בחינות דווקא מאוד חשוב לי לבוא לאימונים. זה נותן כמה שעות שבהן אני לא צריכה לחשוב על שום דבר חוץ מעל האימון עצמו ונותן לי התרעננות מהספרים. בנוסף, בתקופות שלא הייתי מגיעה לאימונים הייתי מתחילה להיות הרבה יותר לחוצה ועצבנית וברגע שהייתי מתעמלת זה היה עובר. הגוף בעצם "מכור" לאימון הגופני ומגיב לחוסר.... דבר נוסף שאפשר להציע למתעמלות זה להפחית את כמות האימונים. לבוא רק פעם בשבוע למשל לתקופה כלשהי. לפעמים מתעמלות מרגישות עומס גדול על הגוף והן לא יודעות לבטא את זה במילים. הפחתת האימונים לפעם בשבוע יכולה להחזיר את הגוף למצב רגיל ואז הן יחזרו מעצמן לאימונים של פעמיים בשבוע. לפעמים גם קורה שילדה בנבחרת מרגישה שזה יותר מדי בשבילה, נמאס לה מהמשמעת הקשה, מההופעות מהחזרות וכו'. אם ילדה כזאת תגיד לי שהיא רוצה לפרוש, בשלב הראשון אני אגיד לה שאני לא ממליצה לה. שתנסה לראות עוד תקופה, יכול להיות שזה זמני, ואני משתדלת לתת לה הרגשה טובה באימונים. אם זה לא עוזר אני אמליץ לה לעבור לקבוצה רגילה שם אין לחץ וכל אחת מתקדמת לפי היכולת שלה.

אמא לה3

New member
לדעתי

דווקא בתקופה הזו, אפשר לראות שבנות שפחות מתאימות לענף - נושרות... כמו שצ'וצ' כתבה, אפשר לעשות כל מיני דברים, הופעה מיוחדת, תחרויות קטנות, מפגשים עם קב' אחרות ואפילו נסיעה לאימון במקום אחר ושונה. אני הכנסתי עכשיו את נושא ה"סיכומים", כמו שפרסמתי למטה, כל שבוע אחרון של חודש הבנות לומדות במשך שני אימונים משפט תנועה שמשלב בין 3-4 אלמנטים שעליהן עבדנו במשך החודש ותרגילי תנועה, באימון האחרון של החודש הן מציגות את מישפטי התנועה ואז זוכות בכרטיס כמו שנועה כתבה (הפורום הזה עוזר!!!!), דבר כזה עדיין לא עשיתי ואני מקווה שזה יצליח (מהאימון הראשון נראה שכן...), בכל חודש התרגילים ישתנו והרמה תעלה.

למעלה