הצבת מטרות
אתה מתחיל בבחירת מטרה שאתה באמת רוצה עובר לניסוח המטרה בבהירות, בזמן הווה ובצורה שתהיה לך נעימה למשל, אני עובד בעבודה אשר מבטאת את כישוריי הייחודיים ומרוויח יותר מ- 6000 ₪ בחודש. אפשר לחוש כמה היה שונה אם הניסוח היה למשל - אני מוצא עבודה חדשה בה לא מנצלים את טוב לבי, או אני יעבוד בעבודה בה ארוויח 6,000 ש"ח בחודש
ואז הצבת המטרה במציאות: זמן מאד כדאי לרשום תאריך שעד אז תוגשם המטרה, על מנת שהמטרה לא תישאר באוויר אלא שבאמת נהיה ערוכים להגשים אותה. דמיון כאשר אנו יכולים לראות משהו בדמיוננו יהיה לנו קל יותר להגשימו גם במציאות הפיסית. כל רהיט, מכשיר חשמלי, חפץ שאתם רואים היה פעם בדמיונו של מישהו. הדמיון הוא השער ליצירת מציאות פיסית כל עוד אנו לא נשארים רק בדמיוננו. לדמיין את זה בצורה נעימה וחיובית שגורמת לך הנאה במהלך הדמיון. בדמיון לראות את המטרה כבר מוגשמת בלי להטריד את עצמך איך זה יקרה בדמיון. רק לראות את המצב המוגשם וממש להתענג עליו רגשית. כמובן לגשת לדמיון כשאתה רגוע ושלוו. נגישות רשמו את המטרה ושימו אותה במקום נגיש שתוכלו לראותו מדי יום. הכנת תוכנית עבודה רישום פעולות מעשיות להגשמת המטרה. פעולה מעשית יכולה גם להקדיש שלוש פעמיים בשבוע לדמיון שהמטרה מוגשמת. והיא יכולה להיות גם לדבר עם אורן שמכיר מישהי שעובדת במקום כלשהו. לא רשמתי את הכל, אלא את עיקרי הדברים. יש גם עניין של להגביר את האמון שלנו בעצמנו ובהגשמת המטרה, צלילות, ההבדל בין המטרה לדרכים להגשמתה, כלים להגשמה כמו עבודה בקבוצה ועוד.