דרכים לעידוד עצמאות

oritchen

New member
דרכים לעידוד עצמאות

שלום, יש לי ילד ב- 4.5 ופעוט בין שנתיים. בני הקטן יודע לשחק עם עצמו ולהעסיק עצמו בעזרת המשחקים שיש לו בעוד שני הגדול נדרש כל הזמן לתשומת לב סביבו, ז"א שהוא כמעט ולא יוצר ויוזם לעצמו תעסוקה, כל הזמן דורש שנשב לידו והרבה מהפעמים הוא "מציק" לאחיו הצעיר כאשר זה מעסיק עצמו ע"י זה שהוא לוקח לו כל מה שנמצא בידו בטענה שהוא רוצה לשחק עם זה. אני בוגרת קורס אדלר שמאד סייע לי בהורות שלי (ממליצה בחום לכל אם ואב) ואני לא מוצאת דרך לרתום את בני הגדול להיות מסוגל לשחק ולהעסיק את עצמו. מה שעוד מפריע לי שהוא גורם לאחיו הקטן כל הזמן להילחם איתו בגלל היותו מחפש תשומת לב. אנא עזרתכם, מאד קשה לי להתמודד ואני מגיעה למצבי תסכול שלא מסייעים לי בכלל.איך גורמים לילד להעסיק את עצמו? ואיך מעודדים אותו לא להסתכל כל הזמן על מה שיש לאחר ולרצות גם? דבר נוסף הוא כל נושא המריבות בין האחים, רוב הזמן כשאר ילדיי משחקים אז בני הקטן צורח כתגובה לכך שבני הגדול חטף לו משחק וכו'... , זה מאד מכעיס אותי כי אני מלמדת את בני שזה לא נעים לחטוף ואני יודעת שלא נעים לו כאשר חוטפים לו, מה עושים? האם להתערב? איך להתערב? אני מפחדת שבני הקטן ייצא מתוסכל מכל חווית המשחק עם אחיו הגדול. אשמח לסיוע מכם בנושא, תודה וברכת חג שמח,

ravitgu

New member
שמחתי לשמוע

שנתרמת מהקורס באדלר. באשר לשאלותייך. על אף הקושי, ואני יודעת שזה קשה, אני מזמינה אותך למעט בהשוואה בין ילדייך. כל אחד מהם הוא אינדווידואל ויש לו את התכונות המיוחדות רק לו לכאן ולכאן. ממליצה לנסות להאיר פנס גדול על כל פעם שבנך הגדול מצליח לעשות משהו בכוחות עצמו, לשחק לצייר ואפילו לצפות בטלוויזיה. לספר לו כמה הזמן הזה בו הוא העסיק את עצמו תרם לך בכך שהספקת לעשות דברים שהיית צריכה ועכשיו התפנה לך זמן להיות איתו ולשחק איתו. ובאמת כך לעשות. הילד שלך צריך להרגיש שרואים אותו, שרוצים בחברתו ושנעים להיות איתו. אני מציעה ליצור זמן אמא. לגייס את כל העזרה האפשרים הנדרשת על מנת לבלות עם הבכור במשחק ביצירה ובתם בזמן רק של שניכם. אני צופה שעם רצף חוויות כזה הוא ימצא את הדרך להנות גם מבילוי עם עצמו. באשר למריבות המטרה היא לא להיות מעורבים רגשית לטובת אחד הילדים אלא להתערב ברמת הלמידה. הקנייה של דרך חלופית מאשר החטיפה או המכה. ללמד אותם איך לריב. כי המריבות מבורכות, אנו רק צריכים ללמוד איך מותר לריב ובשביל זה הילדים זקוקים לליווי שלנו. תנסי שלא לחנך את הגדול תוך כדי המעשה אלא לאחריו. אחרי ששניכם רגועים, לומר לו שהיום בבוקר ראית שהוא חטף ומה לדעתו אפשר לעשות במקום לחטוף, אולי לבש , אולי להציע חפץ אחר אולי להמתין התשובות נמצאות תמיד אצלם, אנחנו רק צריכים להקשיב. בנוסף, מזמינה לבדוק במכון אדלר מתי נפתחת סדנת מריבות אחים. בהצלחה רוית

למעלה