דרכים לצמצם את ההשפעות המזיקות של

רותי ע

New member
דרכים לצמצם את ההשפעות המזיקות של

של החיסונים - מאמר מעניין מהאתר אמנות הלידה. האם החיסונים באמת נחוצים? איך ניתן לצמצם נזקים אפשריים? מיום ליום אני קוראת יותר ביקורת על כל שיטת מתן החיסונים הנהוגה בישראל. עם הילד הראשון הלכתי כמו ילדה ממושמעת לפי מה שאמרו לי בטיפת חלב. אני יודעת שבילד השני כבר אעשה חושבים.. אני מאמינה שיש לחסן אבל אפשר לבחור בחיסון טוב יותר ולבחור מועד נוח יותר עבור התינוק.

דעה אחרת על חיסונים

אני נתתי ואתן לניב את מה שמציעים בטיפת חלב ואני חושבת שאני אנהג כך גם לגבי הילדים הבאים שלי, לא רק זה אני גם חיסנתי את ניב גם לאבאבועות רוח (לא נותנים את זה בטיפת חלב). הפורום נגד החיסונים קצת שנוי במחלוקת, אני קצת מבינה בנושא אז אני בעד חיסונים אפקטיביים במיוחד בגיל הגן שאז נדבקים בהרבה מחלות. אני רוצה להבהיר מספר דברים: 1. הומיאופתיה ודומיה הם דברים שלא נבדקו עד הסוף, הם הוכחו כלא מזיקים אך לא הוכחו כמועילים במיוחד לא ביולוגית וניתן לומר שיש להומיאופתיה (בעיקר) השפעה פסיכולוגית מאשר ביולוגית. 2. מספר חיסונים הניתנים בבת אחת דווקא עוזרים למערכת החיסונית, זה נותן push למערכת, ולילד במיוחד לתינוק זה טוב מכיוון שהוא מקבל רק זריקה אחת במקום כמה. 3. ההנקה, על אף שהיא מאוד מומלצת ואני בהחלט ממליצה עליה, היא נותנת נוגדנים רק לשבועיים הראשונים לאחר הלידה. 4. רצוי שההורים יעקבו אחר הילד ויראו מה שלומו לפני החיסון (אם הוא מרגיש רע לא נותנים לו חיסון, את זה גם בטיפת חלב אומרים) בזמן החיסון וכמובן גם אחרי, אם יש תופעות לא נותנים לילד את שאר הזריקות. 5.אם יש חיסון טוב יותר עדיף את החיסון הזה. 6.שיקולי משרד הבריאות מונחים כך שטובת הילד עולה על הסיכון מהחיסון, אני מאמינה שרוב השיקולים הם נכונים אלא אם כן מדובר בכסף.

רותי ע

New member
תודה על ההבהרות. אני מתארת לעצמי

שאני דומה להורים רבים אחרים שמבולבלים משפע האינפורמציה הסותרת. אני בעד חיסון וגם חיסנתי נגד אבעבועות. אבל האם אין ממש בעצה לדחות את רוב החיסונים אחרי גיל שנה שאז המערכת החיסונית של הילד בשלה יותר ויודעת להתמודד טוב יותר עם המעמסה שהחיסון מטיל על הגוף?

בעיקרון כן, ברור שכדאי שהמערכת

החיסונית תהיה בשלה יותר ועמידה יותר ואז לתת את החיסונים. אבל מה לעשות עם חיסון נגד שעלת או כל מחלה שהיא באמת מסוכנת? מצד אחד אנחנו חוסכים ממנו חיסון כדי שיתחזק ומצד שני משאירים אותו ברמת סיכון גבוהה שכן בגיל הזה אין להם יכולת להתמודד עם מחלות קשות כאלו. האם רצוי לחשוף את התינוק לשנה לא מחוסן(ואל תגידו לי שהנקה תפתור את הבעיה), יש רצוי ויש מצוי והמצוי הוא שיש מחלות שלא כדאי להתעסק איתן גם אם זה אומר להתחיל לחסן ילד בגיל חודשיים. ורותי שאלה קטנה, אני מתכוננת לחסן את קורן נגד אבעבועות בחודש הקרוב, יש איזו תופעת לוואי שכדאי להתכונן אליה נפשית (אכלנו הרבה #%$#@ מה-MMR וכואב לי הלב להעביר אותו שוב שבוע של תופעות לוואי)

רותי ע

New member
גם אנחנו סבלנו מרוב החיסונים ולכן

ממש חששתי. אבל זה עבר חלק. ללא כל סבל. עקרונית יכול להיות חום קל ב-24 השעות הראשונות ושבועיים אחרי סימנים קלים של המחלה כגון כמה פצעונים (אני לא בטוחה לגבי הזמנים במדויק). לנו לא היה כלום. והתלבטתי המון זמן והחלטתי לחסן בגלל שמחלת אבעבועות יכולה להסתבך וגם בגלל וירוס שנקרא הרפס זוסתר או משהו בסגנון שיכול להתפתח בעקבות המחלה והוא מאוד מאוד לא סימפטי.

קורן - איזה יופי של שם

גם לי יש קורן שעוד מעט יהיה בן 3. בן כמה הקורן שלך? פעם ראשונה שאני שומעת על עוד קורן...

שאלות על חיסונים

באיזה גיל נותנים חיסון לאבעבועות רוח? ריך הפניה מהרופא? וחוץ מזה - יואב קיבל טיפות פוליו ביום ראשון ובטיפת חלב אמרו לנו שמי שעבר כימוטרפיה בחצי השנה האחרונה צריך להיזהר במגע איתו 6 שבועות. מישהי יודעת יותר טוב במה מדובר, ועד כמה הסיכון גבוה?

עיליאת

New member
טיפות הפוליו שמקבלים הן חיידק מוחלש

ואז אדם שעבר טיפול כימוטרפי מערכת החיסון שלו לא פעילה לחלוטין או לא מגינה עליו מספיק ולכן יש סיכון שהוא יידבק במחלת הפוליו. כל אדם אשר יש לו בעיה עם המערכת החיסונית צריך להזהר מהיציאות של הילד.

עיליאת

New member
טוב אני קצת חולקת על דעתך...

אמרת את הפואנטה והמשפט הכי חשוב בתור המשפט האחרון... שיקולי משרד הבריאות מונחים רק על ידי כסף !!! אם לא אז מדוע אם הוכח מדעית !! שהחיסון הא-סלולורי הוא הרבה הרבה יותר טוב עבור הילד, אז למה משרד החינוך לא נותן אותו??? אה נכון כי זה כסף... ובכסף חוסכים עד שיוכיחו בעולם שהחיסון הישן הוא רעל!! אני שומעת את המשפט הידוע שעוד טיפה מכניסים את החיסון החדש לטיפות חלב כבר בערך שנתיים... ובעניין החיסונים... מוכח שהם כן יוצרים בעיות שונות. בדוק שיש בחלק מהחיסונים כמות הרבה מעל המותר של כספית (וכספית יוצרת בעיות והרעלה כשהיא מגיעה בכמות רבה יותר) אפשר תמיד לפתוח פה דיון על כן חיסון לא חיסון, כן הומאופתי, לא המאופתי... בסופו של דבר לדעתי האישית בלבד כל הורה מחוייב לאסוף חומר ולשקול את הדברים לגופם. לפי דעתי צריך לדעת ולהכיר את הנושא, להתייעץ עם אנשים שונים ואז להחליט מה טוב בשבילך ובשביל ילדך.

מסכימה עם ליאת../images/Emo70.gif

השיקולים של משרד הבריאות הם מאוד מורכבים ולא תמיד טובת הילד עומדת לנגד עיניהם. למשל למה מחסנים תינוקות נגד אדמת??? לא כי זו מחלה מסוכנת או משהו כזה אלא כדי להגן על אוכלוסיית הנשים הבוגרות בגיל הפריון. אם אשה בהריון נדבקת באדמת זה הרי מסוכן מאוד לעובר ולכן על מנת להגן על נשים אלו משרד הבריאות דוחף לתינוקות דבר שהם כלל לא זקוקים לו וכל זה כי אוכ´ הבוגרים לא מספיק אחראית כדי לבדוק נוגדנים ואם אין אז להתחסן. כמובן שישנו גם השיקול הכלכלי ועוד כהנה וכהנה שיקולים. אני לא חורצת דעה לכאן או לכאן. אני עד היום חיסנתי את תומרון בכל החיסונים הפרטיים (הוא בן 10 חודשים) אבל עשיתי זאת עם המון חשש ולא בלב שלם. המידע שזורם בנוגע לחיסונים הוא רב ויש מחקרים לכאן ולכאן ואסור לנו לסמוך את ידינו על משרד הבריאות ולהתעלם מהמידע הזה שזמין לנו היום באינטרנט ובמקומות נוספים. אני מתלבטת מאוד לגבי החיסונים של גיל שנה. בטוח שלא אתן את כולם במועד. נראה לי שאת ה- MMR אעדיף לדחות כמה שיותר ולא אתן אותו יחד עם המחומשת והצהבת בגיל שנה. אני גם מבולבלת ואין לי מספיק ידע כדי להפעיל קריאה ביקורתית על כל מה שאני קוראת אבל אני מנסה להפעיל שיקול דעת ומנסה לפעול בדרך שנראית לי כרגע הכי הכי נכונה וטובה לתומר
שנהיה כולנו בריאים
שירלי.

דיאנה1

New member
מסכימה מאד עם ליאת ושירלי

טובת הילד הפרטי שלי לא בדיוק עומדת כנגד משרד הבריאות בהמלצות על חיסונים. בנוסף למה שכבר נאמר לפני, בארצות הברית מודים בגלוי שהסיבה לחלק מהחיסונים היא כלכלית בלבד, כדי שהילד לא יחלה ואחד מהוריו לא יאלץ להשאר איתו בבית ולהפסיד ימי עבודה, ולא מאחר ומדובר במחלה מסוכנת לילד. תעשיית התרופות היא תעשיית ענק המגלגלת סכומי עתק ואין ספק שבסוגיית החיסונים מעורב שיקול כלכלי חזק מאד. בתור אמא לילד שנפגע מחיסונים בודאי שאני מסתכלת על הנושא אחרת לגמרי. למה אף אחד לא הזהיר אותי, למרות שלאחר מעשה התברר שזו תופעת לוואי ידועה ואופיינית של חיסונים? למה ההתנשאות הזו להחליט בשבילי שעדיף לסכן את הילד במחלת דם חמורה מאשר לסכן אותו במחלת ילדות שרוב הסיכויים שלא ידבק בה, וגם אם יידבק בה יעבור אותה וישאר מחוסן בחיסון הטבעי לכל ימי חייו, לעומת החיסון המלאכותי שפג לאחר זמן מה, דבר הגורם לכך שדווקא כמבוגר יהיה חשוף יותר לאותן מחלות, שחמורות הרבה יותר כשמקבלים אותן כמבוגרים. יש לי טלפון, נמשיך אחר כך...

רותי ע

New member
איזו מחלת דם כתוצאה מאיזה חיסון?

ועצוב שאי אפשר לסמוך על אלו המופקדים לשמירה על שלומנו

דיאנה1

New member
המחלה נקראת ITP

Immune Trombozitopenic Purpura בתקווה שלא טעיתי באיות (עברה התקופה שישבתי כל דקה פנויה באינטרנט לחפש מידע על המחלה, למרבה המזל). מה שקורה זה שבעקבות חלבון זר שחודר לגוף, למשל חיסון, מערכת החיסון "מתבלבלת" ומתחילה לייצר נוגדנים שתוקפים חלק מהדם - הטסיות המשתתפות בתהליך קרישת הדם. בעקבות המחסור בחומרי קרישה נוצרים שטפי דם קטנים וצפופים הנראים כמו נמשים, תחילה על הגפים ואחר כך במקומות נוספים. בנוסף, כל מכה הכי קטנה שהילד מקבל משאירה שטף דם שלא עובר. הסכנה במחלה הזו היא שטף דם פנימי שלא מתגלה, ויכול לגרום לנזקים חמורים או אף מוות אם הוא מתרחש במוח למשל. עברנו תקופה שאפשר לתאר אותה רק כסיוט. אישפוזים, בדיקות מכאיבות, טיפולים בסטרואידים עם תופעות לוואי נוראיות. בסופו של דבר נפלנו על ה 80% המאושרים שבהם המחלה עוברת מאליה. החיסון שעשינו הוא המחומש הראשון, של גיל חודשיים. ועשינו כמובן את החיסון הפרטי כדי להמנע מבעיות. המחלה הזו היא תופעת לוואי נדירה אך ידועה של חיסונים, אך בדרך כלל היא מופיעה לאחר חיסון ה MMR. הרופאים טוענים שזהו המקרה הראשון שהם נתקלים בו של ITP כתוצאה מהחיסון המחומש. אך יש לזכור שזהו חיסון חדש, ולכן זה לא מפתיע שעדיין לא יודעים בדיוק למה הוא יכול לגרום.

אין לי מושג על איזו מחלת דם

אני באמת מצטערת על הילד שלך שנפגע מהחיסונים שאך אחד לא הזהיר אותך על התוצאות שעלולות להיות אבל תחשבי גם על ילדים אחרים שלא מחוסנים ומקבלים את המחלה בצורה הקשה שלה. וזה לא בדיוק חיסון טבעי במחלה של אבאבועות רוח מתפרץ הוירוס מחדש כהרפס ובדר"כ גם מומלץ למבוגרים לקבל את החיסונים.נ.ב. החיסונים עובדים יותר טוב על קשישים שגם הם בקבוצת סיכון. אני לא כותבת את הדברים הללו כדי להגיז אותך אלא בגלל שהנושא הזה קרוב אל ליבי אני לומדת את הנושא כבר יותר מחמש שנים ואפילו נושא התיזה עוסק בנושא הזה, אין לי נסיון אישי אבל שוב אני לא רוצה לפגוע בך או במישהו אחר שהילד שלו נפגע.

דיאנה1

New member
לא הרגזת ולא פגעת חס וחלילה

ובודאי לא הייתי רוצה שילד שלי או שום ילד אחר יקבל מחלת ילדות בצורה קשה או עם סיבוכים. רק שלדעתי צריך לומר את כל האמת כשמסבירים להורים על חיסונים, ואת כל השיקולים, ולהשאיר להורים להחליט. למרות מה שקרה עם בני אני לא מתנגדת לחיסונים בצורה גורפת, אלא מצטרפת לדעתך - ללמוד את הנושא ולהפעיל שיקול דעת. הבעיה היא ממי ללמוד. כתבת שלא כדאי לפנות למי שמתנגד לחיסונים בצורה גורפת. הבעיה היא, שכל מי שיש לו נגיעה בנושא, או מתנגד בצורה גורפת, או תומך נלהב של תוכנית משרד הבריאות ושל כל החיסונים בכלל. עושה רושם שאין מישהו שגם יודע וגם בעל גישה מאוזנת ואובייקטיבית. ניסיתי למצוא מישהו כזה ובינתים לא הצלחתי למצוא. מה שהחלטתי לעשות זה לפנות גם לרופא שמתנגד לחיסונים, וגם לרופא שתומך בחיסונים, לנסות לתחקר את שניהם כמה שיותר ולדלות כמה שיותר מידע, ועל סמך זה להחליט. וכל זה - לא בזמן הקרוב, כל עוד הילד איתי בבית ויונק. רק לקראת ההליכה לגן.

../images/Emo45.gif

אני רואה ששתינו מסכימות על הנושא, מקווה שלאף אחד לא יהיו בעיות יותר עם חיסונים.

אני מקבלת את הערות

אבל אני לא חושבת ששיקולי משרד הבריאות מונחים אך ורק ע"י כסף ואם זה נכון תסתכלי על זה מבחינה אחרת כשילד חולה במחלה כלשהי ההורים אמנם משלמים אך את רוב ההוצאות משלמת הממשלה (ראי את התביעה של המדינה נגד חברות הסיגריות). הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת היא חצבת, יש לזה חיסון ורוב ההומיאופתים ממליצים לא לתת חיסונים למחלות ילדות כי הגוף צריך להתחסן לזה מעצמו, אף אחד לא מספר לכם שיש ילדים שחלו בזה ועכשיו נמצאים בבתי החולים במצב של צמח. לגבי התהוות מערכת החיסונית במלואה היא מתרחשת בגיל 6, מגיל שנתיים עד גיל 6 הם השנים הכי מסוכנות. מערכת החיסון מתחלקת לשניים: הספציפית והלא ספציפית. אנו נולדים עם הלא ספציפית, המערכת הזו טובה אך לא מושלמת, זה כמו המצב של חולי איידס או ילדי הבועה, היא נעזרת בהתחלה עם הנוגדנים שהילוד קיבל מהאם בזמן ההריון וההנקה בשבועות הראשונים. המערכת הספציפית נעזרת בחיסונים שהתינוק מקבל. לגבי החיסון הא-סלולרי אני כבר כתבתי על זה כאן בעבר זה מאוד רצוי שיתנו אותו בטיפת חלב אבל החיסון הקודם הוא גם טוב צריך לראות איך הילד מגיב לחיסון, עובדה ניב חוסן בחיסון הישן והוא בסדר גמור. את צודקת לגבי העובדה שצריך להתייעץ באנשים שיודעים על חיסונים אבל אני לא חושבת שצריך להתייעץ עם אנשים שיודעים כבר מהתחלה שהם נגד חיסונים.

למעלה