דרכים לצמצם את ההשפעות המזיקות של

zimes

New member
שני תיקונים

אחד - לגבי ההנקה - נוגדנים עוברים בחלב אם בכל גיל שמניקים (ונהיה יותר מרוכז בגילאים "מופלגים" בהם יונקים פחות) שני - לגבי השיקולים של משרד הבריאות - מתחילים את החיסונים בגיל 0 לא בגלל טובת הילד, אלא משיקול מערכתי - אז ההורים עוד באים למעקב ולשקילות. שיקול לגיטימי, אבל לא 100% טוובת הילד. נדמה לי שביפן מתחילים לחסן רק בגיל שנתיים.

אורית ג.

New member
ועוד שיקול שהוא לאו דווקא טובת ילד

ספציפי - אלא שיקול "סטטיסטי" - המערכת מניחה שילדים הולכים למעון/פעוטון לפעמים החל בגיל 3 חודשים. (זה היה מקובל במיוחד לפני כ-30 שנה לפני המצאת המשפחתונים) ושם יש מגפות ומחלות והדבקויות שכיחות יותר בגלל התנאים הצפופים. אז גיל החיסונים נקבע גם בגלל זה ולא חשוב אם הילד הספציפי שלך נמצא אצת מטפלת/אמא/אבא/סבתא על גיל שנתיים.

תמי לעניין הנוגדנים שנותנת ההנקה:

היא נותנת נוגדנים לכל אורך זמן ההנקה!!! תעייני קצת במאמרים שיש בפורום הנקה. אפשר לשאול על מקור ההבנה של? את רופאה?

אני לא רופאה

אבל אני מיקרוביולוגית והמנחה שלי לתיזה עשה מחקר על הנקה, היו לו רק המלצות, אבל ריכוז הנוגדנים הגדול ביותר שמונע מחלות הוא רק בהתחלה. בבקשה לא לזלזל בי אני הנקתי את ניב 11 חודשים.

רותי - אני בעד

אצלנו אומנם אורן היא ילדה ראשונה, אבל שמענו חוות דעת שונות, קראנו מאמרים והחלטנו לפעול על פי עניות דעתנו. את החיסון הראשון עשינו מחומש פרטי בגיל 3.5 חודשים במקום חודשיים. ומאז - את השני בגיל 6 חודשים והשלישי עדיין לא. אולי שבוע הבא. היות והחיסונים מכילים מתכות, רצוי שמערכת העצבים תהיה חזקה קודם.

אורית ג.

New member
אני ממש לא נגד חיסונים - אבל...

החלטתי לא לחסן בשנה וחצי הראשונות בכלל. בשנה הראשונה הוא עוד תינוק רך מדי בעיני בשביל כל המחלות האלה ועכשיו חורף ונראה לי לא כזה טוב. על חיסון של צהבת B שנותנים בבית יולדות וויתרתי בכלל. הסיבה שנותנים את זה דווקא בגיל שעה היא כדי שהתינוק לא יידבר מאמא נשאית. ולהוד רוממותה מערכת הבריאות קשה לבדוק ולעקוב אם האמא נשאית או לא. (במכבי עושים את זה כשגרה בבדיקת דם לאשה הרה - אז ידעתי שאני לא נשאית) ויש איזו פטרונות מעצבנת בזה שאף אחד בעצם לא מסביר את השיקולים למתן החיסונים להורים. בגלל זה גם אני לא גמרתי את הבירור (ולא יודעת אם אצליח לברר הכל) : למשל MMR - באמת מחסן נגד מחלות קשות למשל שעלת - מחלה באמת קשה אבל אדמת? - נכון מה שאמרה שירלי - הסיבה יחיסון - שהתינוק לא ידביק (באוטובוס? אם האוטובוס לא יתפוצץ לפני זה
) איזו אשה בהריון שלא עשתה חיסון. אז יש שיקולי ם שהם כספיים (הא-סלולארי) ויש כאלה שהם "סטטיסטיים" ויש כאלה שהם "סתם" של מדיניות העולם השלישי (כי אחרי גיל הינקות קשה להגיע לכל הילדים וההורים) מה שכן - אני לא מזלזלת במחלות (זה נכון גם לנזלת - אני הסטרית אמיתית בקשר לזה) וממש לא נותנת לילד לשחק עם תינוקות אחרים או עם צעצועים שלהם - עד כמה שאפשר.

zimes

New member
איפה משיגים חיסון נגד חצבת?

אנחנו תכף בני שנה, ואני רוצה לחסן נגד חצבת, ולא לתת את ה MMR. מישהי יודעת איפה קונים כזה?

מצטרפת לשאלה שגם אותי מטרידה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שכן ב- MMR נראה לי שרק החצבת היא מחלה שחשוב לחסן נגדה. חזרת ואדמת מיותרות לחלוטין לדעתי והשיקולים לחסן בהם תמוהים עד לא מקובלים בעיני! שירלי.

סיבוכים מחזרת הם לא נדירים

ויכולים להיות מאד מסוכנים. החיסון היחיד שהוא לא ממש הכרחי ב-MMR הוא האדמת.

יכול להיות שאת צודקת... הבעיה היא

שהחיסון נגד חזרת בד"כ לא מחזיק עד הבגרות ואם נדבקים בחזרת בבגרות הרי שזו מחלה קשה מאוד עד קטלנית ואז הסיבוכים הם באמת מאוד קשים. בד"כ בילדות היא עוברת בקלות! אני זוכרת שבקיבוץ היינו כולנו בכיתה א´ ומישהו היה חולה חזרת והדביק את כולם וככה כל בית הילדים שכב עם חזרת ועבר את זה יחד. היינו בערך 10 חולים וזה היה מאוד נוח לעבור את זה כך. כמובן שאין פה המלצה לא לחסן בחזרת אלא רק שוב הרבה בלבול והרבה שאלות שאין לי מספיק ידע רפואי כדי לענות עליהן... שירלי.

לקראת החיסון התיעצתי עם הרופא

של קורן שאני מאד מעריכה את דעתו וחשיבתו הלא קונבנציונאלית כשצריך. וחד משמעית הוא המליץ לחסן, לטענתו כמויות הילדים שמופנים למיון בעקבות סיבוכים של דלקת קרום המח וחולרות אחרות הוא מאד גדול בכל שנה. לגבי עמידות החיסון לגילאים מאוחרים יותר אני לא ממש יודעת אבל אין ספק שסיבוכים יכולים להופיע גם בגיל צעיר.

_גלית_

New member
מישהי יודעת משהו על חיסון חזרת

למבוגרים
אני יודעת שחזרת בגיל מבוגר יכולה לגרום לעקרות אצל גברים (ומה עם נשים
) האם למי שלא חלה כדאי להתחסן עכשיו

בדיוק עכשיו קראתי מאמר על אוטיזם

שנאמר שם שחלק מהסיבות לעליה בילדים עם הפרעות קשר עד אוטיזם קשורים לחיסונים, שיש כמות גבוהה מהמותר של כספית. לגבי עניין האוטיזם אני לא ממש מקבלת - הסיבות לעליה תלויות לדעתי באיבחונים שנעשים היום, ויש דברים נוספים שלא הסבירו שם על אוטיזם (כמו למה יש פי 4 בנים אוטיסטים מבנות....), אבל על עניין הכספית שנמצאת בחיסונים קראתי יותר מכתבה אחת. דבר נוסף - כתוב שם שביפן הוחלט על מתן החיסונים החל מגיל שנה, ונמצא שמספר הילדים שחלו או נפגעו בצורה כלשהיא ממתן חיסון ירד תוך שנתיים מ-1:1500, ל-1:15000. וזה אצלי מעורר מחשבה. הכתבה היא מגליון אוגוסט של הורים וילדים. אני יודעת שכל עניין החיסונים בילד הבא יהיה שונה אצלי. אני כן חושבת שיש הכרח במתן חיסונים, כי הרי אם לא נחסן אפקט ההגנה שנהנים ממנו היום אלה שלא מחסנים, ילך ויעלם, וכולנו נסבול, אבל אני לא חושבת שצריך להפציץ עולל בן חודשיים בכל כך הרבה חומרים שמסכנים אותו.

רותי ע

New member
כמה יהיה קשה יותר בילד הבא ../images/Emo10.gif

אני קוראת את כל הדיון וחושבת כמה היה לי קל עד עכשיו. עשיתי מה שאמרו לי מתי שאמרו לי. מה יהיה בילד הבא? למה כן לחסן ולמה לא? ומתי לחסן? הלוואי והיה גורם אמין שיכולתי ללכת אחרי ההנחיות שלו..

אמיר.

New member
מה מזיק באמת...

ילד שחולה בשעלת, או בצפדת... שלא נדע מצרות !!!!! כבר היו מקרים בארץ של ילדים שנפטרו בגלל אי חיסון. אפשר אולי להשיג חיסונים באיכות יותר טובה (???) אבל להקפיד לחסן.

דיאנה1

New member
ונזקי חיסונים לא מזיקים באמת?

בת של מכרים חלתה בשעלת בגיל חודש, לפני שהספיקה לקבל את החיסון. זה לא היה נעים, אבל אין מה להשוות מה שהם עברו עם מה שאנחנו עברנו בעקבות הסיבוך של החיסון. לא כל מי שלא מחוסן מקבל מחלת ילדות. לא כל מי שמקבל מחלת ילדות מקבל אותה בצורה חמורה עם סיבוכים שמסכנים את חייו. לא כל מי שמחוסן פטור מסיבוכים מסוכנים, גם אם משתמשים בחיסון הטוב ביותר שקיים היום בשוק, כפי שאנחנו עשינו.

דליה .ד

New member
על חיסונים ואוטיזם...../images/Emo5.gif

אני מורה לחינוך מיוחד ועד כמה שידוע לי (ודי ידוע לי..) עדיין לא יודעים מה בדיוק גורם לאוטיזם...עדיין. יש כל מיני גישות.. הכת הסיינטולוגית סבורה שזה בגלל החיסונים.. הרופאים חושבים שיש לאוטזם בסיס ביולוגי.. בעבר האשימו את האמהות באוטיזם וטענו שזו תוצאה של אם "קרה" ...אבל מה קורה בדיוק? ולמה ילד שנראה - על פניו - נורמלי שוקע באוטיזם? לכך אין עדיין תשובה מוכחת באופן אמפירי. לגבי יותר בנים אוטיסטים מבנות. הידעתם שבכלל בחינוך המיוחד על כל בת יש 9 בנים עם צרכים מיוחדים? כלומר בכל כיתת חינוך מיוחד יש הרבה יותר בנים מבנות! הסברה הרווחת לכך היא שבנים מטבעם הם יותר רגישים לכל מיני תהליכים ודברים שמתרחשים בהריון ולכן הם יותר פגיעים ונוטים ל"פורענות". הרבה יותר הריונות שמסתיימים בהפלה הם של עוברים זכרים. ואני לא ממציאה זאת, זה בדוק!

למעלה