דרכים לקידום הדייג מהמרינות, ובכלל

חץ הכסף

New member
דרכים לקידום הדייג מהמרינות, ובכלל

יש רעיון נוסף שעשוי לעורר פחות מחלוקת מאשר דייג במרינה: צא וחשוב מה אפשר לעשות עם שוברי הגלים הנטועים במקביל ולאורך חופי ת"א, הרצליה, נתניה, חיפה (בקריות? אשקלון?) : להקים גשרון קצר מהחוף עד לשובר הגלים ע"מ לאפשר גישה יבשה לשובר, מרפסת עץ מוגבהת וארוכה לכל אורך השובר, ספסלי פלסטיק אישיים בקדמת המרפסת לדייגים וספסלים מאחור לאורחים ולילדים+ שולחן עבודה קטן+ מעמדים למקלות הדיג בקדמה....כי הדייג במרינות הוא פרובלמטי ומעורר מחלוקת. להודאת אוריא בתגובה לתגובתי מתאריך 23.11.02, תגובתי: מרינות מוקמות עבור סירות ויאכטות ולא לדייגים וכך זה עובד במרבית העולם למיטב ידיעתי. קח לדוגמא את תחביב הטיסנים ומסוקים מונחי רדיו. אמנם תחביב שעלויותיו גדולות מהעלויות התפעוליות של דייג ממוצע אך יחד עם זאת תחביב הזקוק למסלול המראה ונחיתה. לכאורה היו צריכים בעלי תחביב זה לתבוע חזקה או שעות שימוש במסלולי ההמראה שבשדות התעופה הקטנים והציבוריים אך כמובן שלא כך הדבר, אלה מתארגנים וסוללים לעצמם באופן פרטי מסלול המראה מאספלט, בעלי החנויות לממכר טיסנים ואביזרים מעלים תרומתה ניכרת לעלויות בניית המסלולים, כנ"ל צריך אולי להיות עם יבואני וסוחרי ציוד הדיג. חלק נכבד מבעלי הסירות והיאכטות הם אנשים רגילים שעומדים בקושי בעלויות השנתיות הנובעות מתחביבם זה. כיוון שלא כולם עשירים מופלגים ומרביתם לא!. רוכשים הם סירה או יאכטה בשותפות של כמה חברים ע"מ לעמוד בהוצאות אלה ולשרוד. מאידך, כמה דייגים תמצא שמוכנים לשלם, נניח רק 1000 ש"ח לשנה (לא 12.000 ש"ח) עבור הזכות לדוג ממזח מיוחד ונוח שיתוכנן ויוקם אך ורק לנוחיות ולצרכי הדייג ? זאת בזמן שהיכטונרים משלמים מכיסם כסף רב עבור מעגנה הסוככת עליהם מפני סערות הים, חוטי דיג שמסתבכים במדחפים ומשולשות שעפות מדי פעם באוויר... שים עצמך לרגע מעבר למתרס וחשוב מה הייתה עמדתך לו לך הייתה יאכטה צנועה עתירת עלויות... בהנחה שכולם מסכימים לגבי המנעות מדיג כלפי פנים המעגנה, לא נותר אלא לטפל בעניין הדיג מעבר לשובר-כלפי הים הפתוח, וכאן אני שותף לדעתך: אינני מבין את האיסור הגורף לדוג משוברי הגלים ולא מבין מדוע "שכחו אותנו בבית", אלא אם כן הסיבות הן ביטוחיות ובטיחותיות. אגב אני יכול להפגיש אותך עם השכן שלי-חיים, גבר שבגברים, זהיר ומחושב, שהחליק בין סלעי ה"שובר", שבר את עצמות השכמה וקרע שרירי כתף ללא תקנה!!! כן ללא תקנה! עם הגבלות תנועה ביד וכאבים כל הזמן. (וכל זה קרה לו בשהלך לטייל על השובר וללא ציוד דייג בידיו) צריך לדבר עם חיים ורק אז להבין מהם הסיכונים הטמונים בשוברי הגלים של המרינות. מרינת הרצליה נבנתה בדולוסים בקרקעית ועליהם סלעי גיר, המיזם מומן באופן פרטי ולכן כל בתי העסק מייצרים מקומות עבודה ומשלמים גם שכ"ד חודשי ליזמים. המעגנה לעומת זאת שייכת לעיריית הרצליה המתפעלת אותה דרך חברה כלכלית\מנהלת המרינה. מנהלת המרינה מעסיקה מספר מצומצם של עובדים. המנהלה גובה את מיסי העגינה מבעלי הסירות כולם. שים לב רק כי כמחצית ממקומות העגינה אינם מאוכלסים בסירות דבר המשפיע קשות על ההכנסותיה של מנהלת המרינה (לא בגלל שה"יאכטונרים" מעדיפים את אשדוד או אשקלון, כי גם מרינות אלה אינן מאוכלסות במלואן, מספרן הכללי בישראל קטן מרזרבת מקומות העגינה). מאידך, מנהלת המרינה\העירייה חייבת לספק את השרותים לבעלי הסירות ובין היתר חייבת לשכור מדי מספר חודשים חברה קבלנית פרטית, בעלת דוברה וספינה לכריית חול, ע"מ לפנות את החול המצטבר בתוך המעגנה ומפתח היציאה לים. פעולה זו לבד עולה ה-מ-ו-ן כסף אשר ייזם הפרוייקט כלל לא שותף להוצעה זו!!! צחוק הגורל הוא כי הדולוסים הם הם, אם הבעיה הגורמת לחדירת סחף חול לתוך המרינה ולפתחה, והדולוסים היו בכלל התחכמות של הייזמים בכדי להוזיל את עלויות בניית שובר הגלים וזאת באישור כל הרשויות כולל משרד התחבורה ועיריית הרצליה, ואם אתה נזכר הרי התנהלו בנדון משפטים ארוכים בבתי המשפט בהם ניסו היזמים להוכיח באותות ובמופתים כי דולוסים היו הפתרון הנכון! (לכיסם). ועדיין מבלי לקחת חשבון את ההרס הגדול של כל חופי הרצליה וצפונה לאפולוניה עקב הרחקת קשת זרמי הים המחדשים ומשקיעים חול חדש, ושכחנו גם כי מיקום המרינה חיסל לנו מקום דיג מצויין לפארידות. לעניין המרינות השונות ולאפשרות לדוג בהן: הרצליה: בעליה לשובר הגלים בהרצליה היה שלט האוסר דיג,ייתכן שמשהו "גירפט" עליו או תלש אותו אך זה לא משנה את העובדה הבסיסית. אשתדל לבדוק קיום השלט בימים הקרובים) אשקלון: במרינה אשקלון מותר לדוג (לדבריך) מהשעה- 20:00 : ייתכן מפני שמרבית פעילות הפלגת ועגינת הסירות מסתיימת פחות או יותר בשעה זו. אם כך כדאי לבדוק עם מנהלת המרינה באם כלל זה נקבע בהסכמתם? והאם יש בכניסה לשובר הגלים שילוט המתיר את הדיג משעה 20:00 ? או לחילופין שכלל זה "נחקק" ע"י הדיגים עצמם... כי לפי מיטב ידיעתי גם מצבה הכלכלי של מרינה אשקלון לא כל כך מזהיר ויתכן כי תקציב המרינה לא מאפשר העסקת פקחים אחרי שעה זו?! אולם, אם מותר שם הדיג משעה 20:00 אז יש לנו כאן תקדים וזה חשוב!!! מפני שבמצב זה אפשר להפנות אל מנהלת מרינה-אשקלון שאלה בכתב (במכתב) ולאחר קבלת תשובה חיובית לצלם גם את השלט המתיר כניסת דייגים ובלווי שתי "מסמכים" אלה להתחיל ללחוץ על יתר המרינות. אם יימצא בקרב פורום הדיג הנכבד גם עו"ד-דייג נוכל אולי להיעזר בו לקידום הנושא מול הרשויות. מרינת תל-אביב, לדבריך, נעולה בפני דייגים, מדוע? אולי ניתן להתקשר למנהלת מרינה ת"א או לשלוח מכתב ולבקש הסבר מלומד! הנה מספר רעיונות אשר יישומם עשוי לשנות את מצבנו לטובה: 1. בחירות לבנסת בפתח, ננסה לאתר ח"כ ש"חולה" במחלת הדיג,נבטיח לו תמיכה אם יבטיח לנו סידור מתאים ולא רק סימפטיה. 2. יש להקים אמותה רשומה שתפעל בנדון, מפני שרק ארגון מסודר שיכול (אולי) לרכז מסה קריטית של דייגים, עשוי להשפיע ולשנות פאזה במוחם של נבחרנו..ולנסות לגייס משאבים לגיטימיים. 3. ניתן להתנדב ולהיות "נאמני דיג", מתנדבים בשרות משרד החקלאות\אגף הדיג?!,על משקל "נאמני נקיון" הפועלים בהשראת המשרד לאיכות הסביבה. ולסייע לאגף הדיג במשרד החקלאות לאכוף את חוקי הדיג. 4. למשטרת ישראל יחידת שיטור ימי קטנה ובנראה לא שופעת תקציבים, משאבים וכח אדם, ידוע לי כי ניתן להתנדב ליחידה זו במסגרת המשמר האזרחי, ובכן מי מבין חברי הפורום שחי בשלום עם נפתולי הים ולא נוהג "להאכיל את הדגים" בעודו נתקף ב"מחלת ים" שיתנדב ובהקדם! 5. בקשר לראשי העיריות, כפי הצעתך: זה רעיון גדול ומקורי שבהחלט כדאי לקדמו. הבעיה הראשונית היא שאלה אולי לא יודעים כלל שחלק מתושבי עירם מקופחים בחלוקת המשאבים, אי לכך צריך להציג בפניהם את הכאב, (הכאב הוא גדול!, ת. וגם התשלום!) . יש לפנות אליהם בכתב ולנסות לעורר אותם וליידע אותם בנושא מדמם זה שלנו ע"מ שייפעלו "לטובתם" לקידום עניננו, אם חפצים הם בקולות הבוחרים שלנו בבחירות הבאות לרשויות המקומיות. במקביל לנסות ולאתר חברי מועצה, חובבי דיג, מהאופוזיציה, ולהשתמש בהם כמנוף להפסקת הדמם!... יתכן כי רק שיטות אלו יקדמו את נושא הדיג החובבני בישראל, ובנפשנו הדבר!. עורכי ומנהלי פורום הדיג- אנא נסחו עצומה עניינית וממוקדת, באופן שיאפשר לכל חבר מחברי פורום הדיג הנכבד להוריד עצומה זו מאתר הפורום ולהדפיסה. כל חבר יחתום בעצמו ויקח איתו דפים אלה ועט נובע בכל עת שיצא לדייג, יחתים עליה כל דייג שיפגוש בים (או באגם) כולל ילדים נשים וטף (שם מלא כתובת, מספר טלפון וכד´) ובברכת לילה טוב \ בוקר טוב

paluta

New member
קראתי בעיון

וחבל לי מאוד על השכן לחיים שלך על מה שקרה לו וזה היה נמנע אילו את שוברי הגלים והמרינות היו מתכננים ומפקחים על העבודה אדריכלי נוף שכן כבר יושמו בעולם שיטות אחרות שמפחיתות את סחף החולות בערך פ 30 מהמצב הקיים ובמיוחד עושות חסד עם טיילים על השובר. זה עניין של תיקצוב ופוליטיקה ובירוקרטיה וכסף וכח ומה לא. בואו לא נשכח רק דבר אחד מאד חשוב - לפי חוקי המדינה כל חופי הארץ הם רשות הרבים (למעט מקומות מוכרזים כשיוך צבאי או חופים שהם שמורה מוכרזת ושם יש לנהוג לפי השילוט במקום) כן כן מי שלא ידע עכשיו יודע ולכן כל מבנה , מרינה, תחנת כח וכיו"ב חייבים לקבל אישורים מוסדרים אלא מה, רוב רובם של המבנים והמרינות נבנו ללא היתרים מלאים וכדוגמאות נוספות: למשל בחוף דור המושב הקים מחסום ומי שרוצה להכנס חייב בתשלום - זכותכם לסרב המשטרה וכל גורם אחר אינם רשאים למנוע ממכם להכנס לחופים כל החופים הפרטיים כגון חוף כלאב מד לשעבר באכזיב נגזלו מהציבור ללא היתר ורק בגלל שלרשויות אין כח אדם כסף ורצון להסתבך עם עבריינים ולפנות את מי שהשתלט על החוף אנחנו משלמים כניסה כעקרון אני תמיד מסרב ונכנס רק בגלל העניין העקרוני ומלבד איומים מבעלי המקום הם לא יכולים לעשות כלום. אני חושש שהתאגדות של 1000 דייגים שומרי חוק לא תזיז מאומה גם בקרב חכים משוגעי דייג אנחנו באמת בעיה שלא כדאי להתעסק איתה כי אין לנו כח פוליטי ולא כסף והשפעה אפילו כנגד דייגי סירות ורשתות פורעי חוק אנחנו לא ממש מיד שולפים את הפלאפון ומתלוננים ומגישים תלונות וכיו"ב

joko7

New member
רגע רגע,בשורה התחתונה מהדברים שלך

משתמע שאין לנו סכוי ועדיף לוותר?? ומחר או מחרתיים יבואו עוד כמה פורעי חוק או עבריינים או איך שתקרא להם וישתלטו לנו על עוד מקומות ואנחנו נגיד להם תודה רבה לכם ונשלם את המחיר הזה,את הגזל הזה,עד מתי יאנסו את כבשת הרש? למה כי אנחנו חלשים ? או כי זה הרבה עבודה ואנחנו מתעצלים? את רומא הקימו ביום אחד או בשנה אחת? מי מאיתנו שחשב שנצליח להרים ארגון כזה בשבוע או בחודש הוא פשוט נאיבי מדיי,אבל צריך להתחיל במשהו ולא להתייאש מהתחלה אחרת לא עשינו כלום באמת,,אני רוצה לראות שיבוא איזה עבריין פלוטה כבד ככל שיהיה וינסה לגזול ממך או מכל אחד אחר מאיתנו את הגינה הפרטית שלו,,נראה אז כמה חלשים אנחנו.

ראשית

אין לי גינה. ואתה צודק לגבי התיאשות. ולגבי מה שפילוטה אמר שלהתקשר אם רואים דיגים עם רשתות קרוב לחוף אז לדעתי תתקשר וישמו עלייך סליחה על הביטוי אלף זיין אפילו לדעתי בת"א יצחקו עלייך. ואם יבאו איך הם יבואו עם סירת משטרה,עם דבור? הם לדעתי לא יבואו כי יש לנו מספיק בעיות של כלכלה ,ביטחון ומה לא... אז לדעתי חב"לז

חץ הכסף

New member
האם יש לנו בפורום דייג מבית שאן?

אפשר לקטר על המצב כל הזמן אך אפשר גם לשנות דברים -עם הזמן. אך צריכה להיות נקודת התחלה כלשהי ממנה יוצאים לדרך הארוכה וזה כבר סיפור אחר!! וודאי צחקתם כשהזכרתי חברי כנסת דייגים, ובכן הח"כ והשר לשעבר דוד לוי ידוע בהיותו דייג חובב. האם יש לנו חבר פורום שגר בבית שאן? חברים תאמצו קצת את התאים האפורים ואולי משהו מכם יודע על חברי כנסת נוספים שהם דייגים חובבים. שמות וקשרים אישיים יועילו!

paluta

New member
דוד לוי יעלב אם נפנה אליו

הוא הדוגמה הגרועה ביותר לכך אבל זה לא מה שיעשה לנו טוב. במסר הקודם במיוחד הדגשתי את העובדה שאנחנו לא כל כך מהר מטפלים במה שממש קורה לנו עכשיו - כגון עבריני דייג ז"א קל לכתוב בפורום אך קשה יותר לבצע בשטח כי צריך הרבה כוחות להתעקש ואם מתעקשים אז באים גם באים במיוחד פקחי רשות הטבע עם מצלמות ועושים מלאכתם, אישית אני מעורב ב 4 תלונות מהתקופה האחרונה וראיתי כיצד מטפלים בכך על הצד הטוב אני גם יודע שאני עלול להסתבך עם עבריני דייג כי הם לא זורקים חשבון אבל אני לא מפחד מהם כבר ראיתי איך הם הולכים מכות עם כמה חברה ´רוסקים´ שהראו להם מאיפה משתין הדג. ובכל זאת חשבתי פעם על הקמת עמותה מסונפת לרשויות אבל זה לא פשוט כלל וכלל ולכן הזנחתי את העניין העובדות מנצחות וזה לא קשור לתאים האפורים זה קשור לכסף ולכח ולכן הכיוון שיכול לעבוד וניראה את אותותיו אמנם עוד שנים רבות זה חינוך ודוגמא חינוך כלל הדייגים ודוגמא אישית של כל אחד ואחד מאיתנו בהחל באיסוף הזבל במקום הדייג וכלה בשמירת כללי הדייג וההתנהגות בכל חופי הארץ.

חץ הכסף

New member
מדוע דוד לוי יעלב ?

paluta אני לא יורד לסוף דעתך, מצד אחד אתה טוען שהעקשנות משתלמת מאידך נראה שאתה נוקט בפעולות תגמול ברוכות אך פרטיות. אני מניח כי תגובותיך הספונטנית נובעות מרגישותך הרבה לאוולות של הרשויות ועברייני הדיג השונים. אך האם לא ברור לך שפעולות המחאה הפרטניות שלך לשינוי המצב נותנות מענה נקודתי בלבד ואין להם השפעה לשינוי מצב ממנו יוכלו להנות כל האחרים? וזה כן קשור בלהפעיל את התאים האפורים! וברור שאתה כל הזמן מפעיל אותם, חושב ומנסה למצוא פתרונות, אך נסה לחשוב בגדול ע"מ שהשינוי יהיה בחוק ובתקנות, כי אם רעיונותיך יעוגנו בחוק אך הרשויות לא תוכלנה לאכוף את החוק, הרי אפשר לעזור לרשויות בדרכים שונות ומשונות, רק תן דרור למחשבותיך במאקרו ולא במיקרו. לייזר לדוגמא הבין חלק ממה שכתבתי אבל לא נראה לי שהבין את הרעיון שאולי אפשר להשפיע דרך ח"כים ששיכים למשפחה שלנו, ועובדה שהוא מכיר ויודע שח"כ אלי בן מנחם הוא דייג חובב שדג "ארסים" ביפו, והנה לך בתוך יומיים אנו יודעים על שני ח"כים רלוונטיים שיש לנו במשפחה. העיקר אל תאבד תקווה ונסה לצאת משגרת המחשבות בה אתה תפוס התחל לחשוב ולחפש פתרונות יצירתיים שיש להם סיכוי להבשיל, נטוש את הרעיונות שגם אתה חושב שאין להם סיכוי והמצא לנו רעיונות מקוריים שיש בהם חדשנות ופוטנציאל. אני לא בטוח שהרעיונות הבודדים שהבאתי בהודעתי מיום 27.11.02 "דרכים לקידום הדייג מהמרינות, ובכללו" הם הנכונים ביותר אבל תודה ש"לובי" בכנסת לנושא הדיג החובבני הוא מקורי! חג חנוכה שמח לכל חברי הפורום.

לייזר

New member
ח"כ דייג ולא סתם

חבר הכנסת אלי בן מנחם הולך חזק על ארסים האמת שהפסקתי לדוג ביפו ולא ראיתי אותו מזמן כי הוא דג בנמל יפו עומד על הסלעים ומוציא ארסים .והוא דייג טוב .לא הבנתי רק למה מחפשים דייג מבית שאן? אולי מחפשים מקומות לדוג באיזור ?

paluta

New member
אני לא אומר זאת

אני רק מציין עובדות ואם תלך מחר ותבנה לך באחד החופים מזח אף אחד לא יעשה לך כלום (בעצם זב יכול להיות רעיון מעניין - לך ובנה לך מזח דייג) פלישה לגינה הפרטית זה עניין פלילי שהמשטרה תטפל בו אולם חופי הארץ הפכו לקניין של עברינים שאף גוף לא מתקרב אליהם ראה דוגמה נוספת - דג על הדן - איזור שלם שנגזל ואף אחד לא אומר ולא עושה כלום - מאומה ועוד אנחנו כלל אזרחי הארץ עוד מוציעים שם כספים לבילוי וכיו"ב. היחידים שעוד עושים משהוא זה האגודות הירוקות אבל גם שם הכל זז לאט מאוד והם נתקלים בבירוקרטיה לא תומכת כי בעלי הממוןוהכח מזיזים פה דברים בקיצור אולי אנחנו צרכים איזה רמבו רפה שכל שילך עם נשק כבד ויתחיל לקסח כל מה שלא מתאים לנו כי השיטה של הפחדה עדיין עובדת לא ?

ramihann

New member
פלוטה ידידי

ראשית, הרשה להזדהות עם הדברים שאתה אומר - מילים כדורבנות. באופן טבעי וסביר, אגודה של חובבי דיג בחכה (או בוא נאמר אפילו אגודה של ציידים) היתה אמורה להסתפח לגופים ה-"ירוקים" כמו רשות הטבע והגנים הלאומיים, אבל בעיני האדם הפשוט החיבור הזה (של דייגים וציידים עם רשויות שמירת הטבע) נראה לא הגיוני. האדם הפשוט אינו מבין שדווקא הדייג והצייד מעוניינים לשמר את הטבע, פשוט כדי שיהיה להם מה לדוג ומה לצוד לאורך שנים. באופן דומה, קשה להסביר לציבור, גם בארץ וגם בחו"ל, שדווקא האנשים שמעוניינים להחזיק בנשק פרטי הם אלה שמגינים על חרויות הפרט. בארצות הברית, "איגוד הרובאים הלאומי" (NRA) נמצא במלחמה מתמדת נגד כל הארגונים של יפי הנפש השמאלנים והליברלים שחושבים (ומאמינים בכך באמת ובתמים) שמי שקונה אקדח להגנה עצמית הוא באופן אוטומטי רוצח סידרתי. היום ידוע וברור, וכל הסטטיסטיקות מוכיחות זאת, שהרוב המכריע של מקרי הפשע בהם נעשה שימוש בנשק חם לא נעשו בנשק שנרכש באופן חוקי אלא בנשק "בלתי חוקי". למה אני בכלל עוסק בנושא הזה? מכיוון שלעניות דעתי, אין לך כאן, כחובב דיג, עם מי לכרות בריתות. למי תתחבר? למשרד הפנים? למשטרה? למשרד החקלאות? מי לדעתך יושב שם? האם אתה חושב שלפקידים שם יש אינטרס לעזור לך? אתה הרי בסך הכל מהווה עוד גורם של כאב ראש וטרחה בירוקרטית מבחינתם. אגב, הפתרון של רמבו נראה לי מאוד גם לגבי תחומים נוספים, כמו המלחמה בתאונות הדרכים למשל. הרשה לי לסיים בסיפור משעשע. בשנת 1978 טיילתי בפעם הראשונה בארצות הברית והתפעלתי מאוד מכל מה שקשור בדייג (שם). אחד הנושאים שעוררו את ההתפעלות שלי היה האופן שבו הם מחדשים את אוכלוסיית הדגה בנהרות ואגמים בהם האוכלוסייה נפגעת עקב דיג אינטנסיבי (או עקב גורמים אחרים). בכל מדינה, ובמקרים מסויימים בכל מחוז, קיימת מעין חווה שאליה אוספים את הביצים של הפורלים ומדגירים אותן בתנאים אופטימליים. עד כמה שהבנתי הפורלים אינם מטילים ביצים בשבי, ולכן הם חייבים לאסוף את ביצי הדגים מן הנהרות עצמם ולהביא אותן למדגרות האלה. כך הם מוודאים שלא ייגרם נזק לביצים ושלא תהיה תמותה של דגיגים. כאשר הדגיגים מגיעים לגודל מסויים, הם מחזירים אותם לנהרות ולאגמים כדי שיוכלו להתחיל את מחזור החיים שלהם בתנאים טבעיים ככל האפשר. כשחזרתי לארץ, הראיתי לחבר´ה שקופיות שצילמתי בחוות האלה וסיפרתי איך הרשויות אוספות את הביצים של הדגים מן הנהר ומדגירות אותן בחוות. אחד החבר´ה שלי אמר אז, בתגובה: "ניתן לפתור את בעיית הדיג המוגזם אחת ולתמיד אם שנה אחת, במקום לאסוף את הביצים של הדגים, היו אוספים את הביצים של הדייגים..." ותחשבו על זה...

paluta

New member
אז מה אתה בעצם אומר ?!

אתה בעצם גם מנסח אמירה שגורמים לא ישתפו איתנו פעולה בדיוק כפי שטענתי והדוגמא שראית בארה"ב לא תתקיים פה ללא חינוך ודוגמא ורצון אמת או אולי בואו נעבור כולם לחו"ל (יש עכשיו מבצע של אל קעידה והרשות הפלשטינית ממש בזול) תראה במשרד החקלאות אגף הדייג עובדים אנשים שמקבלים משכורת מאיתנו האזרחים - אם רק פעם אחת היו הולכים למשל לנמל הדייגים בעכו לצלם את סירות הדייג ואת הרשתות הבלתי חוקיות שלהם (רמת צפיפות כמו בחומה הסינית) הם היו זוכים לתשלומי כנסות שהייתה מכסה את משכורתם שנים עד וכולל הפנסיה.ואז הם היו מחוייבים להמשיך לתור ולהתגושש עם עברינים אלא מה אותם עובדים עסוקים יותר במדגה שמהווה פרנסה להרבה מגדלי דגים כולל אלו שבנו כלובי דניסים בים סוף כי הם גובים מה אגרות שהנ"ל מוכנים ומעונינים לשלם אז מדוע להתאמץ ? בכל מקרה אינני מבקר את אותם גופים ועובדים חלילה מי אני שאפגע בפרנסתם או ביעודם אני מאוד מקווה שיש ביננו מי שמוכנים (גם אם מעטים) לטמטם את הרשויות שכן הם יחויבו לפעול ויתרה מכך זה רק עניין של זמן עד שזה יעלה לכותרות כי זה בטח יגמר באיזה מעשה בריונות פה ושם ואז התקשורת תכנס לעניין ואולי יתחילו לדבר על זה בחדשות ויקימו פינה ברשת ב´ בהכל דיבורים ... לצערי מצבנו דומה לאותו נהג משאית שעלה הר שלם ברוורס ושאלו אותו מדוע הוא עושה זאת והוא ענה כי אמרו לו שאין מקום בפסגה להסתובב וכעבור שעתיים ראו אותו יורד את כל ההר ברוורס ושאלו אותו מה זה? אז הוא השיב היה מקום להסתובב והפשט - אנחנו הולכים שולל אחרי מה שהסביבה קובעת מבלי ממש להבין מה יש בשטח .

לייזר

New member
חץ הכסף הצחקת אותי

אני כותב בקיצור נאמני דיג ?הצחקת אותי כמה נאמני ניקיון ראית נותנים דו"ח למישהו היום השוטרים מפחדים לדבר . בקשר למרינות פעם כבר כתבתי .החבלים של הסירות היו מלאות בכרסים וכל פעם עם שיחרור הסירה היו קורעים את היד .שלא נדבר על הליכלוך. וכך באה ההחלטה שאסור לדוג במרינות .ועכשיו בטח תגידו טוב אנו דגים לכוון הים .נכון אבל שהים היה סוער כולם ירדו לדוג בין הסירות. לכן צריך להבין גם את צד המרינות. שבת שלום לכולם ודיג מוצלח

חץ הכסף

New member
שמח להצחיק אותך כי הצחוק יפה לבריאת

אני חושב שלא קראת בעיון את דברי ולא ירדת לדעתי, מאידך יתכן שלא כתבתי את הדברים באופן שברור לכל ועל כך אני מתנצל מראש. לכן שאל איזה קטע לא הבנת ואנסה להבהיר לך את הרעיון בשנית. לתגובתך לייזר: אכן רואים מעט נאמני נקיון, הם מעטים אך הם קיימים ויתרה מכך: הם מתנדבים! (מכיר את הערך- התנדבות?) אף אחד לא חייב להצטרף אליהם כי פעילותם היא התנדבותית!!! מאחר ורק חלק קטן וזעיר מעמנו נמצא במתנדבים, לא כ"כ ברור לי מדבריך אם אתה מהמתנדבים לטובת הקהילה או משאיר פעילות זו לזולת! לפי השנתון שלך אתה לדעתי כן מהמתנדבים בעם, לפי תגובתך אפשר להבין אחרת. איכן בדיוק נתקלת בשוטר שמפחד לדבר? יש לך שם של שוטר אחד כזה או שזו מעין אמירה שלך שבאה לתאר מצב נואש? אני מכיר שוטרים רבים, למעשה עשרות, אף לא אחד מהם פחדן, ובוודאי שלא פחדן-דיבור. "פחד דיבור" אפשר למצוא לכל היותר אצל שוטר שהוא עולה חדש, ובכן על מי בדיוק אתה מדבר.ובכלל מה זה קשור לעניין?! באיזורים אליהם אני יוצא לדוג בעיית הדייגים העבריינים לא קיימת ואם היא קיימת הרי שלא במימדים מדאיגים כמו שהחברים מת"א - יפו ומהצפון מתארים. אך אם עסקינן בדייגים עבריינים ואלימים אין ספק שלא כל אחד יתאים להתנדבות מסוג זה מה עוד ולדבריך כנראה שזה לא עסק לפחדנים ולחששנים, אז כל מי שרוח התנדבות למטרה צודקת בנשמתו, והפחד ממנו והלאה - יתנדב!!! אתה, וכל אחד אחר רשאים וזכאים להסיק את המסקנות האישיות שלכם ולעצמכם בלבד ולא לאחרים! תרצה תתנדב לא תרצה אל תתנדב, ותשאר חלק אינטגרלי מרוב העם שסומך על האחרים שיעשו את העבודה. ברור שלא התכוונתי להצחיק אותך ובוודאי שלא לגרום לך צער כלשהו, התכוונתי שתקרא ותבין את הרעיון הכללי והוא שיש דרכים רבות להשפיע על המצב, אך אם כל מה שהצלחתי להפיק אצלך מקריאת דברי זה צחוק חזק ובריא, אזי גם זה דבר חיובי שהצלחתי לעשות היום למען הזולת, כי הצחוק יפה לבריאות. אם יש לך תגובה והצעות ענייניות אתה מוזמן לענות לי ולא בא נעזוב את הנושא.

למעלה