דרכים מומלצות להקמת עסק בתחום ארומטרפיה

גבריאל82

New member
דרכים מומלצות להקמת עסק בתחום ארומטרפיה

על פי נסיונכם האם ניתן לשווק מוצרים המבוססים על שמנים אתריים באופן מסחרי וללא היכרות אישית עם המטופלים?
לפי הידוע לי קיים חשש שהמטופל סובל מאלרגיה או מרגישות, שעלולה להיות גם קריטית לסוג שמן מסויים, ולכן הדרך היחידה לשווק מוצרים כאלה היא בגישה האישית. מאידך ניתן לראות שישנם תכישירים המוגדרים כארומתרפיים המוצעים למכירה בפארמים וברשתות והשאלה איך זה קורה והאם החברות המשווקות לא חוששות לנזק? תודה מראש.

dudusapir

New member
לדעתי

אין שום בעיה...
ישנם שמנים מסוימים שלא מזיקים, לדוגמה לבנדר.... לכם אין בעיה למכור קרם טבעי המכיל לבנדר!
אם מישהי רגישה לאיזה שמן מסוים או חומר היא בטח יודעת את זה ותבדוק את זה מראש.
וזה בדיוק כמו בקרמים הרגילים מהפארמים המכילים חומרים שונים ומשונים.
לדעתי הסיכוי שתהיה איזו בעיה היא אפסית.... אלפי( חברות קוסמטיקה כנראה לא טועות)

0 אור 0

New member
אז ככה

א. ניתן
השאלה הטמונה בכותרת השאלה שלך ולא בתוכן.
מבחינת מכירת המוצרים עצמם לאנשים שאתה לא מכיר - אז צריך לבסס את המוצרים על מכנה משותף מסוים ולציין בהגדרת המוצר למה הוא מיועד - למשל שמן דוחה יתושים, קרם לעור רגיש, ג'ל הרגעה לפצעים וכד'
בעת רקיחתת המוצר צריך להמנע ממוצרים שנויים במחלוקת ו/או לרשום אזהרה ברורה.
לדוגמא , כשאני מכינה לעצמי שמן דוחה יתושים, אני בדרך כלל מכניסה מרווה וגם שמן לימון, אם הייתי מכינה לשימוש כללי הייתי מורידה את שמן המרווה, ואם משאירים את הלימון אז צריך לשים אזהרה שהשמן מיועד לשימוש רק בלילה
כך גם לגבי שמנים שאסורים בהריון או לתינוקות - חשוב לציין בצורה בולטת שהמוצר אסור לשימוש לאוכלוסיה הזאת
כמובן, כפי שמקובל בתחום , אם המוצר לא מתאים או גורם לרגישות, אתה צריך לבנות מנגנון החזרה וזיכוי הלקוח.
זה מביא כמובן לשאלה הטבעית של תמחור העסק - מהנסיון שלי, כמי שקונה בכמויות יחסית קטנות, אז לייצר קרמים לבד עולה יותר כסף מלקנות אותם (ביחוד עם משווים חתולים לעגבניות - כלומר קרם משובח שעשיתי במו ידי לקרם זול שעשוי מחומרים בהתאם). אני ממשיכה לעשות קרמים לעצמי ולחוג נבחר וקטן של משפחה/חברים/לקוחות רק כי אני נהנית מזה.
כמובן כדי לפתוח עסק שמטרתו מן הסתם להרוויח, צריך לתמחר בצורה מדויקת - בתקופת ההפצה אולי לא תרוויח, אבל שלפחות לא תפסיד, ולבנות תוכנית איך לתכנן את רכישת החומרים כך שתוזל עם המעבר לכמויות גדולות (לא להתפתות לכמויות גדולות בהתחלה, כי אז הרבה שמנים יקרים וטובים שלא הספקתת להשתמש בהם עדיין יגיעו לפח), לתכנן את הפחת, את כל העלויות המלאות להכנה ולהפצה, את ההחזרים ...
נושא נוסף לא פחות חשוב זה הרשיונות - רשיון עסק, רשיון משרד הבריאות וכו'
&nbsp

גבריאל82

New member
תודה ממש על התשובות הממצות והענייניות.

זה נתן לי חומר למחשבה בינתיים. אשוב לכאן במהרה...

Besomet

New member
שיווק מוצרים ארומתרפיים

ראשית אתחיל עם הפן החוקי.
בישראל חל איסור לשווק באופן שאינו פרטני מוצרים (טיפוליים או קוסמטיים) ללא אישור משרד הבריאות. כדי לקבל את אחשור משרד הבריאות, המוצר צריך להרקח במעבדה/מפעל מורשה ולקבל את אישור משרד הבריאות על הפורמולה עצמה ( לכל תכשיר אישור נפרד). עד כמה שידוע לי העלות על אישור משרד הבריאות על כל מוצר הוא 10,000₪.
חנות, שמשווקת מוצרים שאין להם את האישור הנ״ל, עוברת על החוק.
&nbsp
וכעת מבחינה אתית ומקצועית.
באופן אישי, אני דוגל ברפואה פרטנית הוליסטית. ברפואה זו לא מביטים בסמפטום, אלא באדם השלם. לטעמי, רפואה טבעית המונית איננה טובה בהרבה מתכשירי המדף הקונבנציונאליים.

למעלה