דרכי ביטוי לריפלוקס

ג ל י 3

New member
דרכי ביטוי לריפלוקס

שלום ד"ר וסרמן, מזכירה את פרטי המקרה (שאלתי כאן שאלה בעבר): הייתי אצלך עם בתי, נגה, בגיל 4 חודשים (כיום בת 7 חודשים כמעט), ליעוץ בעניין הריפלוקס. מאז היא מטופלת באלגיקל שעוזר פלאים למניעת הפליטות. במקביל, התחלנו מעבר למזון מוצק שגם הוא עוזר מאוד: אין פליטות כלל של ירקות ופירות. אלא שנוצרה בעיה חדשה: סירוב מוחלט לבקבוק, תוך בכי, צרחות והשתוללות כאילו מדובר ברעל... משום כך אני נאלצת לתת לה את החלב כדייסה סמיכה בכפית, מה שגורם ליציאות להיות מאוד קשות בגלל שהיא לא שותה. נראה לי מוקדם מדי לוותר סופית על הבקבוק, לא? מעבר לבקשת יעוץ באשר לדרכים לפתרון הבעיה, רציתי לברר האם עשוי להיות לכל העניין קשר לריפלוקס. היינו אצל רופא הילדים שזרק משפט כמו "ריפלוקס לא חייב להתבטא רק בפליטות". אז במה עוד? ולמה? מה יכול לגרום לה לסבול כל כך בזמן השתיה מהבקבוק? תודה מראש, גלית.

רופא הילדים צודק

שיש הרבה פנים לרפלוקס- אחד מהם סרוב לאכול אבל שנגה תאכל מוצקים כל כך יפה ותסרב בעוז לנוזלים?? ומה קורה כאשר את נותנת מים?? יש לי מחשבות שונות אולי תקבעי שוב תור דרך הקופה?? כל טוב

ג ל י 3

New member
אעשה זאת בהחלט ובהקדם,

מים היא הסכימה לשתות מעט אחרי הארוחה, אבל זה היה לפני יומיים. היום היא כבר מכווצת חזק את השפתיים ומקשיתה את עצמה אחורה בכח איך שהיא רואה את הבקבוק, עוד לפני שהיא טועמת. (ואם אני מבינה נכון לאן אתה חותר, אז רק אוסיף שניסיתי לתת לה תחליף צמחי וזה הגעיל אותה. אולי אנסה שוב הערב, מתוך שינה). בכל אופן, אני אקבע תור כבר מחר, אלא שידוע לך, מן הסתם, בכמה זמן המתנה מדובר ובינתיים ההתמודדות היומיומית קשה למדי. תודה רבה, גלית.

ההמתנה קוצרה

היתה ארוכה עקב החגים ואת תמיד יכולה לומר את האמת שזה דחוף ולבקש הקדמת תור- ההמתנה בכל מקרה לדעתי כשבועיים בלבד כל טוב

למעלה