דרכי התמודדות

דרכי התמודדות

ענת שלום, קראתי את תגובתך, אני עם אותה הבעיה עם ילדים בגילאים אחרים ילד בן 6.5 ילד בן 4 ותינוקת בת 2 חודשים. הבעיה אצלי עם ילד הסנדוויץ'. כמובן שאני מבינה את התנהגותו ומנסה בכל כוחי להסתדר עם כל תגובותיו, כמו: קללות כלפינו, אלימות כלפי אחיו הגדול, מכות קטנות לאחותו, כאשר אנחנו כועסים הוא צוחק לנו בפרצוף ולא מקשיב כלל. אודה לך אם תוכלי לתת דרכי התמודדות עם המצב. תודה ויום טוב...

שאלות אלייך ליאת

בוקר טוב ליאת, איך את מבינה את התנהגותו? איך אתם מגיבים אליה? עינת גבע, מכון אדלר

תשובות

היי ענת, התגובה לכל התנהגות מסויימת היא אחרת, למשל: אלימות כלפינו וכלפי אחיו- אני מסבירה לו שאסור להרביץ ושזה לא נעים, אם זה ממשיך אני מבקשת ממנו לשבת קצת בחדר ולהרגע, וכשהוא חושב שהוא נרגע אז שיצא ויגיד סליחה (לאחיו למשל). אך רוב הפעמים הוא פשוט יוצא מיד מהחדר וכאילו "צוחק לי בפנים" וחוזר לאלימות ואני שוב מחזירה אותו לחדר וכן הלאה. אלימות לתינוקת - אני מסבירה שהיא קטנה ולא מבינה ושזה אסור. וכנל תגובותיו. יש לציין שאנו מחבקים המון אומרים כמה הוא חשוב ואהוב, הרבה פעמים אני מבליגה ועוברת הלאה ואף אפילו מסיחה את דעתו לפעולות אחרות כגון: משחק, דגדוגים, סיפור... אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם זה שאני אומרת משהו והוא "צוחק" לי בפרצוף. לגבי הבנת התנהגותו- התכוונתי לכך שאני יודעת שקשה לו, אני יודעת שהוא מחפש את מעמדו בבית מחדש, שהוא מקנא. אם תשובות אלו לא כ"כ מספקות בכדי שתעזרי לי, אוכל לספר לך סיטואציה אליה נקלענו ואת דרכי ההתמודדות שלי באותה הסיטואציה. אודה לך על עזרתך...

להחליף גישה

שלום רב, אני שומעת שבנך מקבל הרבה יחס הן להתנהגויות שליליות והן להתנהגויות חיוביות. הוא פיתח דפוסי התנהגות של גם וגם.גם נעימות וגם ממש לא נעימות. אני מציעה לך לנסות לצמצם התייחסות להתנהגויות מפריעות ( למשל, הוא מרביץ במקום לבקר אותו, להטיף לו ולשלוח אותו לחדר גישה שלא עוזרת, תחליטי מה את עושה: למשל, צאי את מהחדר) השיטות של להסביר לו מה לא בסדר בהתנהגות שלו ולהעניש אותו אינן עובדות. את מבינה שהתנהגותו מבטאת קושי, לכן במקום לנזוף בו גלי אמפאטיה. האם את יכולה? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה