דררות עלינו

ניגונים

New member
דררות עלינו ../images/Emo118.gif

במהלך טיול ליד הירקון, הבחנתי בעשרות דררות שמגיעות לעצי האקליפטוס ומתארגנות ללינה. להערכתי היו שם כמאה דררות בסך הכל, כי אלו כמה עצים ענקיים. מעניין אם מישהו עוקב אחרי הריבוי של הדררות, ובכמה מוערכת האוכלוסיה שלהן בארץ ? האם הן תופסות אזורי מחיה של ציפורים אחרות ?

netbird

New member
גם עליי

אני זוכר שספרתי כ- 80 פרטים עפים מדי יום מעל מחנה צריפין (ראשל"צ) מוקדם בבוקר בכיוון אחד ומוקדם בערב בכיוון ההפוך. הן עפו בקבוצות של 5-20 פרטים לקבוצה. גם שם יש הרבה עצי אקליפטוס.

בדרך-כלל הן מקננות

בחורים נטושים של נקרים, אבל לפעמים הן מגרשות את הנקרים מקן שלהם. כל הזמן מדברים על זה שפליטי תרבות באים על חשבון, אבל לדעתי (ואני לא מבינה בזה כל-כך) הנזק העקרי שלהן הוא לחקלאות.

תוכון1

New member
גם בצפון ת"א יש הרבה

אם כי בזמן האחרון האוכלוסיה שלהן די קטנה. למרות יופיין, הן עושות מלא נזק, ומאד לא רצויות בארץ. לפי מה שהבנתי, עד שנות ה-60' לא היו כלל דררות בארץ. אך בעלי התוכים האלה, שיחררו אותם בחלק מהמקרים, וחלק גם ברחו מהכלובים. התנאים פה חמים מאד בקיץ כמו הודו(המוצא שלהן) ולכן הם הצליחו להתרבות פה בהצלחה. לפי מה שאני יודע יש כיום בארץ 30 אלף דררות. בהחלט מספר מרשים מאד בהתחשב שלפני 40 שנה לא היו פה כלל..

למעלה