דר דרור וסרמן שלום,

תודה על כל המידע

לבילבי נראה לי שהדיון התרחב מדיום ספציפי על שמן דגים לאומגה 3 ו 6 ןגם לצמחונות בי 12 הומוציסטאין ועוד אני מברך על הדיון ועל התרומה החשובה של המשתתפים אורח שוכח מוזמן לבקר בפורום ולהעשיר את ידיעותנו כל טוב

bilbibilbi

New member
וואו.. תודה רבה!

רק.. אם אני רוצה לדעת עם התרופה מכילה ג'לטין.. פשוט להתקשר לחברה ולשאול? תודה..

bilbibilbi

New member
דר דרור וסרמן שלום,

לפני כשבוע פרסמתי פה שאלה לגבי שמן דגים. נאמר לי באחת התגובות שלאנשים (צמחונים כמוני) נמצא תחליף העשוי מאצות. שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שאין לו בעיה שאקח את התחליף אבל שהוא אף פעם לא שמע על דבר שכזה. האם אתה יודע במה מדובר? והיכן ניתן למצוא את זה? תודה קישור לתגובה המדוברת

נ ע מ ה 17

New member
צמחונות

סתם בתור עצה, נראה לי שכדאי לך להפסיק להיות צמחונית. אני ממש מבינה אותך, עד לפני חודש וחצי בערך גם אני הייתי צמחונית (בערך 4-5 שנים), א ב ל צמחונות וקרון לא ממש מסתדר ביחד, ואפשר להגיד שלמדתי את זה בדרך הקשה כשכבר כמעט לא היה לי ברזל וחלבון בדם. אם בכל זאת את מעדיפה להמשיך להיות צמחונית, כדי לך לקחת גם B12 , הוא נמצא רק באוכל מהחי ואם את צמחונית בטח יהיה לך איזשהוא חוסר בו... בהצלחה!!!
ושנהיה כולנו בריאים...

Dark Muse

New member
נכון ולא נכון

נכון שחסר ויטמין B12 לצימחונים (אבל לא רק) אבל לא נכון שכדאי לה להפסיק מאחר ויש היום תוספי תזונה שיכולים כמובן להשלים את החסר. חוץ מזה, יש אנשים שצימחונים מתוך אידיאולוגה, אז לא נראה לי שזה יפריע לה לקחת.

k hut

New member
אם מדובר בשמן דגים על-מנת לספק

אומגה 3 ו-6, מומלץ להשתמש בזרעי פישתן שלמים, אותם טוחנים לפי הכמות הרצויה, ומוסיפים לארוחה. (אם מוסיפים לאוכל מבושל - להוסיף אחרי הבישול).

bilbibilbi

New member
אני יודעת את זה

וגם נמצאת בקשר מתמיד עם הרופא שלי. בזמן ההתרצות של הקרון היה לי חוסר בברזל, אבל כרגע יש לי כמות מספקת של ברזל בגוף. המוגלובין מאז ומתמיד היה לי טיפה פחות כך שהצמחונות לא קשורה. ו-B12 כלל וכלל לא חסר לי מאז שאני צמחונית (5-6 שנים) ולמעשה יש לי יותר מאשר להורים שלי שהם אוכלי בשר. כדאי שגם תדעי שלגוף יש מאגרים של כמה שנים טובות של ויטמין B12. לכן לא נראה לי שאני אפסיק להיות צמחונית. אבל תודה על העצה. הבנתי שיש בעיה כלשהי עם זרעי פשתן, זה נכון? ומה עם האצה? תודה..

למעלה