ד'ר ענת נעלמה לה והדוק' הנכבד איננו

אורניהו

New member
ד'ר ענת נעלמה לה והדוק' הנכבד איננו

אז בכל זאת..אני רוצה ושואל לפרטים על שמן העשוי מזרעי קנאביס ונודע לי שמשפר ועוזר לבעיות גלאוקומה והשמן הזה נקרא;HEMP מישהו שמע עליו?

שימוש בקנאביס ברפואת עיניים

תודה על שאלתך המיוחדת. השימוש בקנאביס מוכר יותר ברפואה כללית - בטיפול בבחילות קשות, חסר תאבון וכאב. כמו כן, בוצעו מספר מחקרים שבחנו את הטיפול בתוצרי קנאביס במחלת הגלאוקומה, זאת להורדת הלחץ התוך עיני. ממחקרים אלו התגלה שההשפעה של הקנאביס על הלחץ התוך עיני לא מספיק חזקה, לא ממושכת ולא אמינה. לאור זאת, השימוש בטיפול זה אינו מקובל. כמו כן, לא ידועות ההשפעות הטוקסיות (רעילות) של החומר על פני העין. יש לציין שבמקרים מסוימים, הספיגה של החומר הפעיל למערכת הדם והעצבים גרמה לתחושה של "high" אצל מטופלים, דבר שלא רצוי אצל רוב החולים. (לפחות חלקם). היום קימות תרופות רבות לטיפול בגלאוקומה. כמו כן פותחו טיפולי לייזר וניתוחים מיוחדים שמאפשרים הורדה מבוקרת ויעילה של הלחץ התוך עיני. בברכה ד'ר מן

אורניהו

New member
היי דוק' ולמה שאלתי?

כי אני מנותח רשתית מספר פעמים,ומטופל בטילופטיק ואלפגן בגלל גלאוק' משנית[שיירי בועיות סיליקון בעין הפגועה][תאונת עבודה-טראו']לאחרונה ניסיתי בטיפול ע'י קסאלאטן כתוספת וזה פשוט לא עשה לי טוב,העין היתה מודלקת ואדומה סביב וגירוי רב.הפסקתי על דעת עצמי ובשבוע הבא אני בביקורת.האם יתכן שימצאו לי טיפות אחרות שכן יתאימו? *כמו כן אני מטופל ב FML לעניין איריטיס קל..וכשניסיתי להפסיק חזרה לה הדלקת..האם ישנה איזו התמכרות לטיפות הללו?

שאלתך

אין ביכולתי להגיב באופן ספציפי לבעייתך בלי לבדוק את העין ולעיין בחומר הרפואי. היום קיימות טיפות רבות לטיפול בגלאוקומה ולכן ניתן להתאים את הטיפול לפי התגובה אצל החולה. טיפות ה FML הן סוג של טיפות סטרואידים שמפחיטות את הדלקת בעין. אין התמכרות להן. בברכה ד'ר מן

למעלה