דר' קרני יקר, שאלה לי אליך

דר' קרני יקר, שאלה לי אליך

אני מאלה שמזריקים קופקסון כבר יותר מארבע שנים,אולי יותר . בעבר הייתה הערכה עם קופקסון בבקבוקון אחד ממולא באבקה לבנה ובקבוקון עם נוזל מיהול ערבתי ואז הזרקתי.אח"כ זריקה מוכנה (כבר מעורבת החומר ונוזל) בחודש האחרון כל פעם שאני מזריקה בסוף ההזרקה ומוציאה את המזרק האוטומטי , על מקום ההזרקה מצויה אבקה לבנה (לפעמים עם דם.זה מהזריקה הדם ולא מתרגשת כי יש לי המון טרומבוציטים וזה אף פעם לא מגיע לדימום ) אבל מטריד אותי האבקה הלבנה כי שתי שאלות : עם המהילה מתפקששת במהלך ארגון המזרק וההזרקה והתוצאה של משטח אבק לבן על אזור ההזרקה אולי אני לא מוגנת מפני התקף טרשת נפוצה באחוזעים המוכרעם וידועים ? שאלה שניה האם חומר הקופקסון האבקה הלבנה שנמצאת על הגוף בהוצאת המזרק מסוכן לי ? מקווה שהבהרתי את שאלתי נורית

תגובה

אינניי יודעמהי הנקודה/ אבקה לבנה. ראשית הייתי מנער את המזרק במידה קלה לפני ההזרקה, שנית מתיעץ עם האחות של טבע לפשר התופעה. אגב, עד כה לא שמעתי על תופעה כזו אחרי הזרקה .

תודה רבה.אני שאלתי את אביטל אחות מדריכה

נשמה של זהב בזכות עצמה. מאשרת שזה החומר הפעיל בזריקה המעורבת.גם היא לא נתקלה במזריקי קופקסון שבסוף ההזרקה כשמוציאים את המזרק האוטומטי נשארת אבקה לבנה באזור ההזרקה. זה שאני מיוחדת יודעת מאז שאני קטנה היא תמשיך לבדוק את העניין במקורות שלה

למעלה