זאת נראה לי שאלת מיליון הדולר
אני אהיה כנה ואגיד שאני הלכתי לניתוח לפני הטיפולים וגם אז בהתחלה חשבו שלמרות הדרגה הגבוהה של האנדו' יש סיכוי להריון ספונטני או בהזרעות ובסופו של דבר נקלטתי לשמחתי בסבב הIVF הראשון.
נראה לי שגם שווה אולי להתייעץ גם מומחה פוריות וגם עם מומחה אנדו' ולדעת שמאוד קשה לדעת מה ההחלטה הנכונה בשבילך. את צריכה לחשוב גם כמה את סובלת היום מהאנדו' (אני למשל לא מדמיינת לעצמי לעבור את הטיפולי פוריות במצב שהייתי בו לפני הניתוח ואף אחד לא יכול להבטיח לך כמה זמן הם ימשכו...), מה היקף הנזק (מה זה אומר אנדמוטריומה ענקית?), לקחת בחשבון שיש סיכוי סביר שהטיפולים יחמירו את מצב האנדו', לקחת בחשבון שיכול להיות שאנדו' יפגע בסיכוי להשיג הריון, לקחת בחשבון שיש סיכוי שהניתוח עצמו יפגע בפוריות שלך, לקחת בחשבון שהאנדו' פוגע לא רק בפוריות שלך אלא גם בבריאות שלך בינתיים... בקיצור זה מין מלכוד ואין עליו תשובה אחת טובה. בגלל זה שווה לשמוע מכמה מומחים.
אישית אני מרוצה מההחלטה להתחיל בניתוח כי מבחינה בריאותית כבר בקושי תפקדתי לפני הניתוח אבל בכל זאת לקחה לנו תקופה לא קצרה להשיג הריון גם אחרי הניתוח ובזמנו זאת היתה החלטה מאוד לא פשוטה (כל מה שרצינו זה ילד ופתאום בכלל שלחו אותי לניתוח).
בקיצור מלכוד לא פשוט...