דשא לחתולים

neurotica

New member
דשא לחתולים

מישהו פה מגדל בבית אדנית דשא בשביל החתולים לנשנש?
מה היתרונות של זה?
איפה משיגים זרעים מתאימים או שכל זרעי דשא יעבדו?
אשמח לכל מידע :)

dimitrygo

Active member
מנהל
אני ניסיתי, החתולים לא אהבו את מה שגידלתי למרות שהם אוהבים

את הדשא שאני מביא להם מבחוץ. את הזרעים מוכרים גם בחנויות לציוד בעלי חיים וגם שמשטלות. אני התשמשתי בזרעים "רגילים". אולי זאת באמת הסיבה למה החתולים שלי לא אהבו? מצד שני מה כבר כזה מיוחד גודל בחוץ שהם כן אוהבים?

neurotica

New member
מה ז"א מביא מבחוץ? קוטף ומביא פשוט?

(אם התשובה היא כן - שוטף אותו על הדרך?)

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, קוטף, שוטף טוב-טוב ומגיש לחתולים. אני קוטף דשא שגדל

במקומות נקיים ורחוקים מכבישים. אבל בימינו לא קל למצוא דשא ירוק בחוץ.

מדוע ?

דווקא אני חושב שבימינו לא קל למצוא חולות בחוץ.
אני גר בבת ים. בשנות ה - 80 כל האיזור שלי היה נופים פתוחים של חולות לבנים.
היום לא נשאר לזה זכר.
דשא דווקא יש בכל גינה.

dimitrygo

Active member
מנהל
לא אצלנו
לא משקים גינות ואין דשא

יוקה

New member
דשא

אז זהו, שזה לא דשא רגיל מהגינה. זה עשב ממשפחת הדגניים, מאוד ספציפי ובדרך כלל נמצא בגינות מוזנחות שלא ניכשו בהן את עשבי הבר. הפריחה שלו (ואז הוא לא "עושה את זה" לחתולים) היא כמו אנטנה עם 4 זרועות והעלים די רחבים. יש שנים שממש לא ניתן למצוא משום מה. היתה תקופה שאפילו כשהתארחתי בעיר/ישוב אחר הקפדתי ללקט ולהביא הביתה. כמות לא גדולה עושה ניסים ונפלאות גם ל"יציאות", גם לכדורי השיער וגם למצב הרוח. זרעי חיטה רגילים, דימה, לא מספקים את הסחורה. הזרעים שקונים בחנויות לציוד בע"ח דווקא די סבירים, אבל הכמות קטנטנה והעציץ נגמר כולו באותו יום (צריך להחביא עד למחרת) וגם מאוד מאוד יקר, כי זה בא כבר עם העציץ ואדמה. הדשא בתמונה הונבט מזרעים שנקנו בחנות. בסדר, אבל לא כמו עשב בר מגינות מזדמנות...

neurotica

New member
אז אפשר אולי לקנות במשתלה זרעים לדשא הספיציפי הזה?

את יודעת במקרה מה השם הרשמי?

dimitrygo

Active member
מנהל
היי, מה נשמע? אני לא כתבתי על זרעי חיטה למרות שגם אותם

ניסיתי לפני הרבה זמן וגם ללא הצלחה.
&nbsp
יש הרבה סוגי דשא, אם אני לא טועה הדשא הכי רגיל הוא גם ממשפחת דגניים וזה מה שהחתולים שלי אוהבים כשאני מביא מבחוץ. הזרעים שניסיתי הם מאותו סוג כמו אלה "יעודיים" לחתולים, לפחות הם ניראים זהים לאלה שמוכרים במשתלות.
&nbsp
טוב, סיקרנת אותי עם התאור שלך אז הלכתי לחפש ברשת. מסתבר שאני די צודק - דשא אמיתי הוא קבוצת צמחים ממשפחת דגניים. עכשיו נשאר רק להבין איזה סוג דשא חתולים אוהבים. לפלי נסיון שלי הם לא אוהבים דשא רך מדי.
https://he.wikipedia.org/wiki/דשא
http://www.mygan.co.il/12191-דשא-מו...VL9wnvfGY_rMf0vTz6li4Sf1XwA3JK4XBkaAngY8P8HAQ

אצלנו אחד אוהב ואחת אדישה

ההוא שאוהב, זה ברמת הכנסנו את האדנית הביתה אתמול, והוא מייד "יישר" את העשב לגובה של שולי האדנית.

צניפי

New member
מניסיון שלי ושל שתי שכנות שלי: חתולים אוהבים מאד

היי. לאחר ששכנה המליצה לי, המלצתי לשכנה נוספת. שדיווחה שהחתולה שלה לועסת בתיאבון, למרות שלא רצתה שום סוג דשא-עשב אחר. וכך היה גם אצלי. שניים רבו על זה אז עשיתי כמה עציצים:
לוקחים גרגירי חיטה מלאה לא נבוטה (קונים בבתי טבע. בסופר מוכרים רק חיטה לא מלאה ומחיטה לא מלאה לא נובט כלום).
שמים הרבה גרגרים על אדמה רטובה בעציץ (אפשר גם על צמר גפן רטוב ואחכ להעביר לעציץ). ממש הרבה גרגרים. שהחלק העליון של העציץ יהיה מלא. שלא יראו את האדמה. כלומר לא אחד אחד.
תוך כמה ימים זה מתחיל להוציא שורשים. מקסימום אחרי שבוע גדל עשב חיטה צפוף ביותר. צריך לתת לזה עוד כמה ימים לגדול. ולשים במקום נגיש לחתולה\חתול. הם כבר יגשו אל זה בעצמם.
בתיאבון :)

neurotica

New member
יש לך מושג אם אפשר להשיג את הגרגרים גם במשתלות?

ותודה על הטיפ, נשמע מעולה!

למעלה