דשא סינטטי, הסבר.

a-s-inv

New member
דשא סינטטי, הסבר.

הדשא הסינטטי פרץ לתודעת הציבור בארץ בשנים האחרונות לאחר איחור מה, כל היצרניות בכל העולם מקורן בארצות קרות הן באירופה, קנדה וניו זילנד שממש לא צריכות לחסוך במים, אבל,,,אפשר ללמוד מהם תרבות חיסכון מהי. אפרופו חיסכון, הסיבה העיקרית שבעטיה נכנס המוצר הזה לארץ ובשנתיים האחרונות בתעוזה רבה זה אכן בעיית המים בארצינו, בעייתנו זו אינה בגדר סוד וצריכים לפותרה בדרך זו או אחרת, הדשא הסינטטי הוא אחד הפתרונות. מפרט טכני - מדובר בסיבים סינטטיים מסוג פוליאתילן או לחילופין מפוליפרופילן (כשאני מדבר על המובחרים שבהם) שנתפרים בצורה מיוחדת לתוך משטח פלריג (סוג של גומי פלסטי) ישנם סיבים במספר גבהים המתחילים בתשעה מילמטר וכלה ב-45 מילימטר כשלאחר סירוקם כל סיב נפתח לארבעה ראשים מה שתורם לרכות ולמראה הטבעי והאמיתי של המוצר. ישנם כאמור עשרות חברות בעולם שמייצרות את המוצר הזה כשכולן דואגות לעמידותו בפני קור גשם ושלג שזו הבעייה המקומית של אותה מדינה, שלוש מהחברות בקנדה בלגיה וגרמניה דאגו גם לעמידות המוצר בארצות חמות וזה לאחר פניות מארצות אפריקה החמות לרכישת המוצר. כיום בפיפה איגוד הכדורגל העולמי אישרו את הדשא הסינטטי למגרשי אימונים ובארצות אפריקה אף למשחקים רשמיים מה שנותן אינדיקציה לאמיתותו של המוצר הנראה כדשא טבעי לחלוטין. הדשא הסינטטי בעל אפשרויות התקנה על כל קרקע באשר היא הן מרוצפת הן חול ואדמה כשדרכי ההתקנה משתנות לפי הטופוגרפיה המקומית כמו כן ניתן אף להתקין את המוצר לבד בנתונים מסומים מה שחוסך ודאי גם בעלויות. לבירורים נוספים ניתן להשאיר לי הודעה או לחילופין ליצור איתי קשר ב- 051691188 או בעצם לשאול כאן כדי שכולם יבינו במה מדובר שבוע טוב

אז אתה מתעקש לפרסם כאן בכל זאת

לכל המעוניינים תתעניינו תראו ואפילו תקנו. אבל זה תמיד יהיה דשא סינתטי. עם מראה של פלסטיק והרגשה של פלסטיק וריח של פלסטיק. זה נכון אולי למשטחים ציבוריים כי חוסך תחזוקה. אך בגינות קטנות אנחנו מחפשים עוד משהו חוץ מצבע ירוק (אחרת יכולנו לצקת בטון עם פיגמנט ירוק, לא?) מי שמעוניין לקרוא תשובה שכבר נתתי לברנש הנ"ל ימצא אותה תחת הכותרת דשא מלאכותי ומשק המים מיום 8/6/02 . בקיצור, משקל הגינות הפרטיות במשק המיים הישראלי הוא מזערי ומי שלא רוצה דשא שיעשה ריצוף יפה. אבל למה לקלקל את הגינה עם שטיח ירוק מפלסטיק?? (או כל חומר פולימרי אחר, אם אתם מעדיפים מילה יותר "גבוהה"...)

שמופית

New member
מסכימה עם סיגל ../images/Emo45.gif

כמושבניקית, קשה לי לחשוב בכלל על דשא סינטטי שמסוגל להחליף דשא חי, על כל יתרונותיו היחסיים במדינה נטולת משאבי מים. מה גם שמתעוררת השאלה - האם צריך לנקות את השטיח הירוק ? ומה קורה כשעוברים בסביבה כלב מזדמן או החתול של השכנים ומשאירים מזכרת ריחנית ? האם הסינטטי סופג כמו החי או שנשארים תילי תילים ?....

נשארים תילי תילים!! גם של גלידה

ושל פירורי עוגה. ושל מיץ מתוק שנמלים נורא אוהבות. אבל מצד שני אפשר לשטוף עם המון מים..... ואז אמנם לא חסכנו מים אבל יש לנו שטיח ירוק ונקי...

a-s-inv

New member
יפה מאד

הפגנת בגרות ישראלית סליחה על ההטרדה בתיבת המסר, ממש לא התכוונתי להטריד את כבודה

a-s-inv

New member
אני מריח וולגריות

ושוב...סליחה על "ההטרדה" בתיבה האישית

chumca

New member
אני מריח ריח של...

דשא סינטטי מהראש שלך, יאללה עוף מהפורום יא נודניק וסליחה מכולם על הוולגריות, מבטיח שזו פעם אחרונה שאני מתיחס לאיש ו"פועלו"

BOLDER

New member
רבותי חוסכי מים

שיטה חדשה לחיסכון במים- בערך משנת 48 מהמצור על ירושלים(חדש לא?) נוטלים צנור ממכונת הכביסה ועם משאבה קטנה של מכונת כביסה ישנה משקים את עצי גדר החי ואת הדשא... למה לתת את המים הנ"ל שניתן להשתמש בהם לגינון לרשויות, לשלם להם דמי ביוב כדי שיחזירו את המים לחקלאות תמורת תשלום נוסף? קחו את המים ( די הרבה במשפחה ממוצעת) והשקו את גינתכם. השלב הבא- מערכת לחימצון ביתית פשוטה וקלה עם מחיר התחלתי לא גבוהה במיוחד אבל מאוד יעילה למי דלוחין ( כיור אמבט כיור מטבח ביתי מ. כביסה ומקלחת \ אמבטיה) כמות המים כולה להגיע ל 6-9 קוב\חודש מה שמקבל צביון כספי וחסכון ניכר למשק המים. מי שגם זה לא מתאים לו יכול לבצע מה שניקרא "צביעת דשא" הדשא ירוק וכמות המים היא 1/4 מהכמות הקיצית הממוצעת וכך גם קצב הגדילה והכיסוח. תשאלו גננים. בהצלחה קובי

אתה צודק, הבעייה, שכל פתרון יצירתי

בנושא, כאב ראש של אינסטלטור ממוצה, לכן, שאתה רוצה לבנות (לשפץ) בית מתקדם, בנושא חסכון המים, מרביצים מחיר, שלא תרצה בזה. האומנם עצרתי את שיפוץ הדירה שלי, בגלל לחץ בעבודה (לפרנסתי), אבל הנקודה היתה, בדיוק הנושא, שלא רציתי לוותר עלו. להשתמש מי ביוב של הכיור, באמבטיה, לשתיפת השרותים - כי אבסורד, שלהוריד את הקקי, צריכים מי שתיה! מצד שיני, הדשא, הכי פחות עוזר לשפר את האקלים של הסביבה, לכן, עם כל אהבתי לדשא, בתכנון גינה הייתי מעדיפה כל כיסוי אחר, שצריכת המים שלו נמוך, מהדשא, והרבה שיחים עם שטח עלים גדול, לכול האפשר, כדי לקדם את הפוטוסינטזה, ניקוי טיבעי של האוויר.

BOLDER

New member
סבון במים ועלים רחבים

אל מונית סבון כביסה מכיל חומרים אל- קליים שמבנה החומר דומה מאוד לאשלג או כפי שמכירים אותו המגננים אוריאה. הנזק אינו רב אך על כל 4 השקיות עם מי דלוחין יש להשקות השקיה אחת עם מי שתיה כדי לשטוף את המלח שמונע הקצפה בכביסה. לגבי רחבי עלים יש עם זה בעיה. כל צמח מדייט (כך קוראים לתהליך הפוטוסינטזה בו משחרר הצמח חמצן לאויר) במשך הים ואילו בלילה הוא משחרר עודפי 2 CO לאויר כך שלמרות הכל רחבי עלים אינם דווקא הפתרון הנכון. ככל ששטח העלה יותר ירוק דווקא אז עולה כמות החמצן כי כמות הכלורופילים יותר גבוהה. אבל אם רוצים חיסכון במים אז כובע הנזיר, יהודי נודד לצורותיו נותנים שטחים ירוקים בכמות מים מועטה ועם הרבה חמצן משוחרר..( אווה זה עבור האקלים שלך
)אז לכולם הרבה הצלחה. נ.ב. גם באדניות ניתן לגדל יהודי נודד ולתת לו ליפול על הקיר כך הוא מכסה את הקיר וחוסך אנרגיה לקירור בקיץ וחימום בחורף.

למעלה