דשן טבעי שאפילו רופן יאהב

waverider

New member
דשן טבעי שאפילו רופן יאהב ../images/Emo12.gif

מסתבר שבמאה הקודמת גילו חקלאים מטקסס כי תוספת תרכובות מסויימות מאיצות בצורה משמעותית את כמויות המיקרואורגניזמים בקרקע ובכך תורמות לבריאות טובה יותר של הצמחיה. רופן צדקת כל הזמן... מצ"ב לינק המפרט את המוצרים השונים המאיצים את גידול האורגניזמים בקרקע.

צפנתי

New member
לא קראתי אבל...

ידוע מזה שנים שהגדלת החומר האורגני מעבר למסה קריטית של 10% מנפח הקרקע מקפיצה את אוכ' המיקרו-אורגניזמים בקרקע ועל פני השורש פי כמה וכמה וזה לא חדש, וזה טוב. (ברור שזה טוב, כולם כבר יודעים...קומפוסט!!!)

shlumbergera

New member
מישהו טען כאן אי-פעם שרופן לא צודק

בגישתו לנושא הקומפוסט??? מישהו בכלל טען כאן אי-פעם נגד המגמה לייצר קומפוסט מחומרים אורגניים ולטייב איתו את האדמה? לא זוכרת ארוע כזה. היו כאן הודעות של אנשים שהצהירו שהבחירה שלהם היא רכישת קומפוסט מוכן. זהו חומר זול ולא לכל אחד יש חשק, זמן ובעיקר מקום בגינה הביתית לייצר קומפוסט. יש כאן דיונים על איכות הקומפוסט מקקי של אוכלי עשב לעומת איכות הקומפוסט מתוצרים פחמתיים בלבד. (פחמתיים?מילה נכונה?), אבל לא שמעתי כאן אף פעם מישהו שטוען נגד טיוב הקרקע בקומפוסט. ובאתר שהבאת, מצאתי משפט שאינני מסכימה איתו: "ללא נוכחות המיקרואורגניזמים (ובעיקר, החומר שמייצרת החברה המסויימת הזו), תאבד האדמה, בסופו של דבר, את יכולתה לתמוך בשגשוג צמחים ולא משנה כמה דשנים או חומר אורגני יוסיפו לה." זה ממש הבל הבלים פירסומי. אדמה נטולת חיים, יבשה ונוקשה מזה עשרות שנים, ברגע בו תושקה, תתוחח, תקומפסט, תושקה ותישתך, תוך ימים ספורים תהיה רוחשת חיים ומצמיחה פלאי פלאים. (ע' יומן גינה http://blog.tapuz.co.il/gardendairy - מומלץ ).

crazyflower

New member
תודה שלמבי וגם שאלה

את כותבת - הבל הבלים פרסומי - אבל בטוח שלא אינטרס שיווקי דחף אותם להגיד שלאדמה צחיחה שנים שום דבר לא יעזור גם לא החומר שהם בעצמם מוכרים

shlumbergera

New member
מאד מענין-את קוראת בדרך שונה ממני:

אני שומעת שם: אם לא תשתמשו בחומר הזה שלנו...אז... ואת שומעת שם את הגול העצמי שהם מכניסים. כל הכבוד

טסונמי1

New member
../images/Emo5.gifואוו איזה נחרצות-מה קרה?

בסך הכל הבחור אמר שרופן צדקוהביא הוכחה נוספת לכל המליון האחרות שקומפוסט חשוב- וטוב- לטיוב האדמה[בין השאר] מה התוקפנות הזו?-אני את מנת התוקפנות שלי כבר קיבלתי היום.... ושאלה- הצמח בבלוג שמצולם יחד עים ערמת הקקי- מה הוא?

crazyflower

New member
../images/Emo6.gif אוי טסו טסו

יאללה חאלס שטויות. לקחת אוויר כולם, לנשום קצת זה אורטופודיום הוצאתי מגינה אחרת כי השבלולים גמרו עליו. הוא מתאושש ואני רוצה לספר לך משהו לפני 3 חודשים שתלתי בגינה מוצלת לגמרי לגמרי 3 כאלה. בכלל שכחתי מהם שבוע שעבר הייתי שם - הם נראים מיליון דולר. פורחים בכיף בעמודים זקופים, ביס אחד אין. מדהים

טסונמי1

New member
למה שאלתי? כדי לומר לך שהוא לא

מתאים לשמש מלאה- הוא במיטבו בחצי צל צל- [לא הייתי בטוחה שהזיהוי שלי נכון ביגלל מראהו העלוב- העבירי למקום מוצל יותר ואגב שבלולים- לדעתי ניגמרה העונה שלהם

shlumbergera

New member
טסונמי היקרה לי,אם הגבת אלי-נחרצות

היא חלק מהתנהגותי כשאני בטוחה במשהו. מה לעשות - אופי מחורבן
אבל תוקפנות? איפה? מה שהביא אותי לענות היה : "...צדקת כל הזמן" שממנו השתמע לי: "הנה הוכחה עבור אלה שלא האמינו לך או התנגדו לך". יכול להיות שקראתי לא נכון עם המנגינה השגויה. מתנצלת, אבל לייחס לי תוקפנות בהקשר להודעה הזו? לא, סליחה ממש לא, תודה
ואם לא הגבת אלי - אז יאללה ביי

למעלה