דש מהאלבטרוס

ג ל נ ט י

New member
דש מהאלבטרוס

לאחר ביקור בניו זילנד, חשבתי לצרף כאן כמה תמונות של האלבטרוס - עוף מדהים שחי בחצי הכדור הדרומי, חי את רוב חייו בים ועולה ליבשה רק על מנת לגדל את צאצאיו. מוטת כנפיו של האלבטרוס (זה שכאן) הם כ 3 מטרים והוא החמישי בגודלו בעולם (אבל זן זה בעל מוטת הכנפיים הגדולה ביותר) תמונה ראשונה, שחף מטרמל ליד אלבטרוס - השחף יותר קרוב ולמרות זאת האלבטרוס נראה ענק תהנו. אגב מי שיוצא לטייל שם - יש לי למכירה מפות מחשב תלת מימדיות, סים לטלפון, ועוד כמה דברים למסירה בחינם

ג ל נ ט י

New member
עוד פרטים

העוף הזה מקיף במשך חייו את הקוטב הדרומי במעגלים וניזון מהדגה והחי בים, הוא דואה למרחקים של כ 500 ק"מ ביום באמצעות טירמול וללא ניפנוף בכנפיו, עצמות כנפיו ננעלות במצב סטטי ויש אומרים שהוא יכול לדאות תוך כדי שינה. האלבטרוס משתמש טכניקה שלא בדיוק הבנתי של ניצול מפל הרוחות בים - טכניקה שכנראה קיימת דבר שא ממש עוזר לי להבין את הענין. לאלבטרוס מערכת סינון מים מלוחים בקצה הגולגולת - כך שהוא יכול לשתות מים מלוחים ללא הגבלה ולהוציא את המלח מהמקור (דבר הידוע בשם - דמעות האלבטרוס).

ג ל נ ט י

New member
ועוד

כמו שאפשר לראות (אולי) האב הקדום של האלבטרוס הוא בעצם פינגווין -במקרה פגשתי יומיים קודם. סגנון חייהם הימי מזכיר קצת את הענין

ג ל נ ט י

New member
תיקון קל

לפי מה שאמרו לי, טכניקת הדאיה של האלבטרוס מנצלת את "הגרדיאנט של הרוח, והוא טס בזיגזג ע"מ להתקדם" - לא הבנתי את הענין כל כך... בכל מקרה נאמר לי בפירוש שהוא לא טס על טרמיקות, וטיסות רכס (dynamic soaring) שמורות רק לאיזור החוף. בצילומים - מדובר בזן האלבטרוס המלכותי

natyh

New member
גרדיאנט או מפל רוח

או נגזרת או שינוי בעוצמה ליחידת מרחק זה אותו הדבר . לא יודע אם יעזור לך להבין , אבל זה פירוש המושג .

orenw3

New member
מעניין ...

לפי מה שהצלחתי להבין האלבטרוס צובר מהירות (אנרגיה קינטית) בשיכבה העליונה של האוויר ואז צולל ופונה נגד כיוון הרוח, בגלל שקרוב לים הרוח יותר חלשה (זה מה קוראים גראדינט ) אז האלבטרוס בעצם מקבל עודף מהירות יחסית ומנצל אותה לעליה בגובה. טוב אם ככה הם אומרים אולי זה נכון.... http://www.paulnoll.com/Oregon/Birds/flight-soaring-seabirds.html

natyh

New member
למיטב הבנתי

הם מתיחסים לתנועה האופקית שלו כלומר: מאחר והרוח חזקה יותר למעלה , האלבטרוס מנצל אותה לתנועה בכיוון הרוח . בחזרה נגד כיוון הרוח הרוח חלשה יותר ולכן האלבטרוס מתקדם יותר בכיוון הרוח בעליה מאשר מפסיד בירידה , גם אם הרוח היתה שוה למטה ולמעלה עדיין הציפור היתה נסחפת בכיוון הרוח אך כך המרחק האופקי גדול יותר . איך מתבטא מפל הרוח בעליה מטה מעלה ? פשוט בשל החיכוך והגלים תמיד יהיו זרמים עולים מעלה מהשכבה התחתונה ולכן הרוח איטית יותר למטה אך הלחץ הסטטי בה גדול יותר מן צינור ונטורי והציפור מנצלת זאת לעליה .

rshneor

New member
צינור ונטורי ?!!

לא צינור ונטורי ולא נעליים. למעשה זה יותר דומה לעפיפון (עם חוט). הם מנצלים את מהירות האויר היחסית שיש להם כאשר הם נייחים על הקרקע (לפני ההמראה) להתרומם, וצוברים מרחק עד שהמומנטום היחסי שקיבל בקרקע נגמר. ובכך הם מישמים את אחד מחוקי הפיסיקה הבסיסים - " כל מה שעולה חייב לרדת "

למעלה