דתות בסטאר-טרק

Bajoran Preist

New member
דתות בסטאר-טרק

קראתי כרגע כתבה באתר ISF(אתר מצויין כנסו) והיא דיברה על היהודים בסטאר-טרק. הוזכר שם פרק ב-tng בו הדליקו חנוכיה. הנה התגובה שהשארתי שם- לא ראיתי כנראה את הפרק עם החנוכיה, ולכן חשבתי שאין יותר יהודים בעולם של סטאר-טרק. בכלל חשבתי שהדתות פחות או יותר נעלמו. כלומר, מה הדת של אנשי הצוות בכלל? הם נוצרים? אין שום גבר אשר מעיד על כך... ואולי באשיר הוא מוסלמי? לפי דעתי הדתות כבר לא משחקות תפקיד חשוב, ותחשבו כמה נישואי תערובת יהיו עד אז, לא כולל נישואים עם חייזרים. האם חייזר יכול להיות יהודי? זה לא מוזר שלא יחגגו את הקריסמס אבל את החנוכה כן?

Esmena

New member
לחנוכה והקרסימס( ספוילר)

(קריסמרס בדורות)אין יותר מדי משמעות דתית. האנושות היא אתיאסטית, למיטב ידיעתי. אילו מנהגים שהשתרשו, כמו להגיד" או יי גוד"(חוצמזה שזה קולנועי).

Bajoran Preist

New member
מה זאת אומרת?

את מתכוונת שהם כן חוגגים את זה? מממ... ואם לא ראיתי את הפרק הספציפי ב-tng אין לי דרך לדעת? קריסמרס בדורות? ולמה ספויילר? ספויילר למה? (אם אני נשמע מטומטם, אז אני בעצם לא. אני רק נשמע ככה.
)

Esmena

New member
חגגו במקרים האלה...ספוילר.

ספוילר , למי שלא ראה את דורות. לא מטומטם:)

Bajoran Preist

New member
אה! וואלה!

את מתכוונת לקטע בדורות שבו פיקארד נמצא בנקסוס וחולם על חגיגת קריסמס עם "המשפחה" שלו. איך לא חשבתי על זה אף פעם? וראיתי את הסרט איזה שבע פעמים(הייתה פה בדיחה פנימית או שנדמה לי? לא משנה). וואלה. כנראה שכל הסצינה נראיתה לי אירופאית במאה ה-19 מדי מכדי שאני אקשר לכדור הארץ של המאה ה-24. then again, ראינו שיש בכדור הארץ כירכרות וסוסים בעתיד, אז כנראה שזה הגיוני. Papa. would you come to eat with us? אחחח.... יש אנשים שלא ראו את דורות? איפה הם חיים? תודה על רענון הזיכרון.

זה קרה עם הנצרות בספר אחר ../images/Emo58.gif

למי שקרה את הסאגה שהתחילה ב"משחק של אנדר", הנוצרים המירו את הגזע הזר

מה פיתום?

החזרזירים לא נהיו נוצרים, הם לא מקיימים שום טקס נוצרי זה שבישוף המושבה עשה עליהם "הוקוס פוקוס" לא הופך אותם לנוצרים מכל בחינה שהיא!!

ishmael

New member
סליחה? לא נוצרים? (ספוילר)

על קסנוסייד שמעת? החזרזירים שם הם סופר-נוצרים וסופר-פנאטים!

המליצו לי לא לקרוא

ב"דובר" הם לא היו נוצרים ופנאטים הם היו תמיד, טוב אתה יודע להתחיל לחתוך אדם לחתיכות

Esmena

New member
המממ. קסנוסייד הוא דווקא הפייבוריט

שלי( אחרי או לפני המישחק?) אבל אני בטח סתם סוטה כרגיל. אם כבר אז לא לקרוא את ילדי המחשבה (בעעע) ספרי ההקבלה טובים גם.

ishmael

New member
לדעתי כל הסדרה דפוקה

זה שקראתי את הספרים זה בגלל שהיה לי משעמם ולא היה מה לעשות וכל שאר האנשים בפנימיה התכוננו לבגרויות.

Bajoran Preist

New member
אגב ספרים ונצרות

אתם חייבים, אבך פשוט חייבים, לקרוא את ה"קאנטוס של היפריון". מדובר ב-4 ספרים: היפריון נפילת היפריון אנדימיון עליית אנדימיון יש בספרים האלה התייחסות חביבה למדי לנצרות(במיוחד בשניים האחרונים), ליהדות, לאיסלאם, לבודהיזם, טוב, הבנתם את הנקודה(ואפילו לערפאת!!- בלי ספויילרים). בכל מקרה, שני הספרים הראשונים הם באמת חובה לכל חובב מדע בדיוני באשר הוא. השניים הבאים מהווים ירידה מסויימת(ואולי בעצם אי-עלייה), אבל אם אהבתם את הראשונים לא תרשו לעצמכם להפסיד גם אותם. באמת ספרים מדהימים. כמעט כל נושא של מדע בדיוני(לא כולל נביולות ו-Q. בעצם...) מוצא בספרים האלו את מקומו. וכל אחד מהספרים כתוב בצורה יוצאת דופן שלא תמצאו בהרבה מקומות, אם בכלל. מומלץ!

Live By A Code

New member
הם לא המירו את הדת שלהם בכלל

לא שהחזירזירים ולא של הנו איך קוראים להם ג´וקים נבגים? מי זוכר.... אבל חוצמזה ספר ענק פשוט זאנר בפני עצמו ממש אהבתי היתי בשוק כשקלטתי את הסוף ופשוט בלעתי את השני שמעתי גם יצא שלישי לא? איך קוראים אותו?

kohene

New member
לא קראת את מה שישמעאל אמר?

הם ממירים את הדת בספר ה-3. והסדרה הזאת פשוט מטומטמת!

למעלה