דתות כנעניות מתחדשות

gwizard

New member
נראה מעניין מאוד

מה שקצת הציק לי שכל הלינקים מובילים לאתרים בחו"ל ועד כמה שראיתי אין אף קבוצה בארץ או לפחות באזור שלנו שמאמינה בזה. אני בטוח שיש אנשים בודדים, אך עד כמה שראיתי, אין קבוצות. קצת עצוב.

RainBird

New member
יש אל או אלה שמתקשרים למאגיה ואחראיים על התחום הזה בפאגניזם הכנעני?

RainBird

New member
מרתק- חידשת לי. תודה רבה ../images/Emo140.gif עבדת איתו בשלב כלשהו?

RainBird

New member
הוא מאוד מזכיר לי אל אחר. את לוך מהמיתולוגיה הקלטית.

RainBird

New member
בניגוד להרבה אלים שיש להם דומיין מרכזי עיקרי- קותר וכוסס הוא אל הכישורים, הוא בונה רהיטים, מחשל כלי נשק וגם במקרה, מכשף. וזה מאוד מזכיר לי את סיפור כניסתו של לוך הגיבור לטארה.

../images/Emo9.gifאני כן..

כתבתי ברכות לכושר, אותן אני נושא, בעת נסך השמן במהלך טפול 10000. כשהירח מתרוקן יש גם ברכה הנשאת בעת נקוז השמן הישן מהמנוע/גיר. אגב, לטפול 10000 אני קורא "עיד אל-פילטר"
.

המעניין לראות הוא

שבארץ היו בעבר קבוצות שהאדירו את התקופה הכנענית, הרבה לפני התנועות בחו"ל. כך למשל, ניתן למצוא את הכנענים של רטוש, וכן ביצירותיו של שאול טשרניחובסקי (מומלץ. "חזון נביא האשרה" שלו הוא פשוט חובה לקריאה). כמובן, באתר של כרמית ניתן למצוא מידע רב בעברית.

RainBird

New member
גם בינימין תמוז שעשה סנסציה בזמנו. אני אוסף ספרים שלו ../images/Emo13.gif

בנימין תמוז גם הוא מקבוצת הכנענים

שהיוצרים החשובים בה הם יונתן רטוש, בנימין תמוז ואהרן אמיר בתחום השירה והפרוזה ויצחק דנציגר בתחום הפיסול. כל החברים המוזכרים מעלה נחשבים אמנים קאנוניים ביצירה העברית, ותרמו משמעותית ליצירה שהיא עברית ולא בהכרח יהודית - ע"י שימוש במקורות מהמזרח הקדום.

laoch gaidhlig

New member
אולי לא בדיוק בנושא ...

אבל כחובב שבטיות באופן כללי , באמת מפתיע אותי לראות שיש תרבות מקומית שרבים מתחברים אליה פה ,ועדין אין אנשים שיצרו שבט כנעני פעיל. וממה שקראתי זו גרסה מקומית של סנסרכט ואסטרו. מי מרים את הכפפה?

יכול להיות שיש

קהילות או קבוצות כאלה בארץ שלא מחפשות פרסום כזה או אחר. בין אלו שאני מכיר (באופן אישי), הרוב מעדיפים לעבוד באופן יחידני (מסיבה כזו או אחרת). הכנעניות החדשה בארץ, ממה שנראה לי, היא עדיין בחיתוליה. יש גם הבדל בין הכנענים של אמצע המאה ה-20 בארץ לבין אלו שמגיעים ומושפעים יותר מהתחיה הפגנית העולמית.

למעלה