דתות פאגאניות שונות

• פותח הנושא Snip
  • פורסם בתאריך

Snip

New member
דתות פאגאניות שונות

שלום לכולכם רציתי לשאול אותכם, כבן אדם שלא הכי מבין בדתות הפאגאניות השונות, אם אתם אולי מוכנים לתת לי כמה לינקים לאתרים שונים, שילמדו אותי יותר על דתות פאגאניות שונות מוויקא, או אולי כמה שמות של ספרים שאני אוכל לחפש על הנושא, או שתצרו איתי קשר באייסיקיו 135986061 אשמח לקבל תשובות, SNIP

וויקה, לא וויקא.../images/Emo13.gif

יש מאמרים, יש קישורים, אני ממליצה לקרוא את ה"דיון המעניין על הדרואידים" כי הוא באמת מעניין, והאיציק שלי רשום בכרטיס חבר מועדון, יש?

דתות פאגאניות שונות

מלבד הוויקה, אני לא חושבת שיש עוד דתות ממוסדות/חוקיות פאגאניות. אבל כמו שירדן אמרה, יש גם דרואידיזם, שאמאניזם, ועוד. יש על זה מאמר במאמרי הפורום (אם אני לא טועה, הכותרת של המאמר היא "מושגים שונים", בכל אופן - Dia כתב אותו) שמסכם כמה מהאמונות הבסיסיות. אתה יכול גם לנסות ב-3 אתרים, שצירפתי להם קישורים בהודעה הזאת. וגם אתר Beliefnet.com, אולי יש שם משהו בנושא.

כרמית.

New member
לא לא לא!!! (מזועזעת!)

ישנן דתות פגניות רבות כחול אשר על שפת הים והן לא פחות "דתות" או פחות או יותר ממוסדות מויקה. ההבדל היחיד (אבל היחיד!) בין ויקה לבין דתות פגניות אחרות מבחינת מיסוד, הוא שבארצות הברית מוסדות דת ויקניים פטורים ממס, בדומה לכנסיות או לבתי כנסת או למסגדים או לארגוני דת אחרים שלא למטרת רווח. בתוך הדתות, ישנן מסורות שונות ורוב הדתות הן דתות שבהן האדם הוא במרכז כחלק מן הטבע והאלוהות (בניגוד למונותיאיזם שם האל הוא במרכז) ולכן יש מקום למה שנקרא "אקלקטיות", כלומר שילוב ממספר מקורות (לא ממספר מסורות, ממספר מקורות! אין כזה דבר "שילוב מסורות") לדרך אישית. בניגוד (ואני אומרת שוב, בניגוד) לדעה הרווחת כאן בפורום, ויקה אינה הדת הפגאנית הגדולה ביותר. ההיפך הוא הנכון. יש יותר פגנים ממאמיני ויקה. מילה אחת לגבי "האדם הוא במרכז" (שלא אובן לא נכון) - זה לא אומר שהאדם הוא החשוב ביותר, אלא האדם הוא חלק מטבע ומאלוהים (והאדם גם לא יכול להיות אל או אלה עצמאי ונפרד בעצמו, אגב, בניגוד לדברים שהועלו כאן והדבר עומד בניגוד לכל הגיון פגאני שהוא) ושים לב שהמילה אלוהים היא מילה ברבים.

היי כרמית

ישנן דתות פגניות רבות כחול אשר על שפת הים והן לא פחות "דתות" או פחות או יותר ממוסדות מויקה ואחר כך את מסבירה למה וויקה כן ממוסדת. אני התכוונתי בדיוק למה שכתבת בהמשך, שוויקה מוכרת מבחינה חוקית כדת. מעולם לא טענתי שוויקה היא הדת היחידה. לדעה הרווחת כאן בפורום, ויקה אינה הדת הפגאנית הגדולה ביותר. ההיפך הוא הנכון. יש יותר פגנים ממאמיני ויקה וויקה היא הדת הפאגאנית הכי גדולה, עד כמה שידוע לי. ברור שיש יותר פאגאנים מוויקנים! זה כמו להגיד שיש יותר יהודים מחב"דניקים! (והאדם גם לא יכול להיות אל או אלה עצמאי ונפרד בעצמו, אגב, בניגוד לדברים שהועלו כאן והדבר עומד בניגוד לכל הגיון פגאני שהוא) זה שזה עומד בניגוד להגיון שלך, לא אומר שזה בניגוד לכל הגיון פאגאני. אני מאמינה שאני חלק מהטבע, ואני אלה בדיוק כמו שהטבע הוא אל בשבילי. ושים לב שהמילה אלוהים היא מילה ברבים. אלוהים הוא ברבים כדי לייצג כבוד מסוים כלפיו. כמו שאומרים שאת הבעלים של הכלב שלך. זה לפחות מה שאמרו לי מספר "חוקרי דת", ביניהם חילונים ודתיים כאחד.

כרמית.

New member
את טועה ומטעה

קודם כל, את כנראה את לא מבינה את המושג מיסוד. ואני לא אהיה רעה ולא אפנה אותך לספרות, כי בכל זאת לי יש תואר במדע המדינה ולך לא, אלא אסביר לך שפירוש מיסוד הוא היררכיה של מוסדות רשמיים, כאשר המילה מוסד היא לא איזה בניין, אלא רשות או אדם בעל סמכות, המעוגנת בחוק. נכון להיום, אף דת פגנית לא ממוסדת וגם ויקה היא לא דת ממוסדת וכאמור ההבדל היחיד מבחינת מיסוד הוא הפטור ממס, מה שמקרב את ויקה צעדון קטנטון לקראת מיסוד, אך עדיין לא הופך אותה לממוסדת. הלאה - אין יותר מאמיני ויקה מפגנים, זה לא נכון עובדתית. אולי קשה לך להאמין, אבל כנגד זה אין לי שום תרופה. (מכירה את השיר של אמיר גלבוע "אם יראוני אבן?") את יכולה להאמין שאת אלה וכבוד אמונתך במקומו מונח, לעולם לא תשמעי אותי מגנה אמונתו של הזולת. אך האמונה שהאדם הוא אל עצמאי ונפרד בעצמו, אינה אמונה פגנית, אלא אמונה מודרנית שתחילתה בניטשה ובפילוסופים בני זמנו. תאמיני במה שאת רוצה, אל תטעי אחרים לחשוב שאמונתך פגנית או קשורה לויקה. אלוהים - המילה היא לא ברבים כדי ליצג כבוד. טוב, אולי היום זו הצדקה דקדוקית להשאיר אותה ברבים... המילה אלוהים מקורה בשפה הפניקית והיא צורת המקור של הרבים למילה אל. אל, אגב, הוא שמו של אחד האלים החשובים בארץ שלנו. לפני שנולד המונותיאיזם היהודי בארץ, היו כאן הרבה אלוהים.

תגובה

אני כתבתי שזה ברור לי שיש יותר פאגאנים מאשר ויקנים, תקראי שוב את ההודעה שלי זה די מודגש. בנוגע לשאר אין לי כרגע כוח לענות.

למעלה