דתות...

Blue Potion

New member
דתות...

לדעתכם דת זה משהו נחוץ?
(תנסו שנייה להפריד דת ותרבות... כי תרבות לא חייבת להיות דתית).

רוב העולם נהיה יותר ויותר חילוני.
לדעתכם זו מגמה חיובית? זה משהו שכדאי שיקרה?

אני לא אגדיר את עצמי כאתאיסטית, אבל אני לא הכי מאמינה, לא הכי שומרת מצוות... ואין לי בעיה להקים משפחה עם מישהו לא יהודי, למשל.
ככל שעובר הזמן, אני רואה עד כמה בדת יש דברים טובים, עקרונות ערכיים ומוסריים... ועד כמה אנשים קיצוניים לוקחים אותה למקומות לא טובים. דת יצרה/יוצרת בעולם גם המון מלחמות, רדיפות וגזענות.
אני חושבת שעם הזמן האנושות מגיעה למקום שבו דת היא לא מצרך חשוב עבורה, ולא יותר ממסורת (חגים, מנהגים וכו').

התהייה הזו עלתה לי בעקבות מאמר שקראתי על דתות. הם קישרו את זה לבני המאיה. בני המאיה טענו שסביב ה-21/12/12 יכול שינוי בעולם. (רוב האנשים פירשו את זה בתור סוף העולם... מה שהתברר כלא נכון...)
ואפשר לומר שסביב התאריך הזה (פלוס מינוס) אנשים ותרבויות נהפכים ליותר ויותר חילוניים.
גם המוסלמים השמרניים - בתקופה הזו חלות המון מהפכות במדינות מוסלמיות. למשל במצריים נפלה המפלגה של "האחים המוסלמים", שנחשבה למאוד דתית-קיצונית. המוסלמים בכל ארצות ערב השונות רואים בזה מעין מפלה של הדת. כאילו הציבור במצרים לא מעוניין שהדת תשלוט בו, וזה נורא מרתיע אותם.

לא יודעת אם זה נכון או לא נכון, אם זה באמת יקרה... אבל נניח שכן, אני ממש בעד.

מובן שתמיד תהיה גזענות כזאת או אחרת. נניח, אני בטוחה שאיטלקים וצרפתים למשל, ששניהם עמים נוצרים ברובם - לא הכי מחבבים אחד את השני.
אבל יש ב"לא מחבבים" הזה משהו... אחר.

העיקר... חיה ותן לחיות.

דעתכם?

h a j b i

New member
אם לא תאפשר חופש דת אתה תהיה בדיוק כמוהם

מה שכן, הייתי בשמחה מפריד בין דת למדינה. לא ברור לי למה אני צריך לממן כוהני דץ ולמה יש חוקי דת במדינה שאמורה להיות דמוקרטית.

mad alot

New member
דת זה דבר רע.

היא מקנה ערכים לא נכונים, היא מסיטה לשנאת השונה, לשובניזם ולגזענות.
אני חושב שכל הורה שמחנך את הילד שלו להאמין באלוהים צריך להכנס לכלא על התעללות בילד.

h a j b i

New member
גם סוציאליזם

היא מקנה ערכים לא נכונים, היא מסיטה לבינוניות, עצלות, חוסר יוזמה ובכיינות.
אבל פלורליזם זה חלק בלתי נפרד מדמוקרטיה.

h a j b i

New member
דעה שונה משמעה דביל?

ואיך קוראים לזה שזורק סיסמאות נדושות ולא מבסס אותן על כלום?

Puskas

New member
דמגוג או פופוליסט

או דביל :)
אבל אני חושב ששניכם לא ראויים להגדרה הזו..

Blanko Cup

New member
אני גם מתעניין בנושא הזה בזמן האחרון

ואני מדבר עם מישהי שמתעניינת ברוחניות, שאומרת שמה שקרה ב-2012 היה שבני האדם התחילו לקלוט שיש קשר בין כל האנשים (מבחינה רוחנית), וזה השינוי שקורה בתקופה הזאת... נראה לי שבגלל זה הדתות נהיות פחות רלוונטיות (זה גם לדעתי ככה), כי ברגע שקולטים שכל בני האדם פחות או יותר אותו הדבר, אז לא צריך את הדתות.

אי אפשר להפריד דת מתרבות

ואם תקראי שוב את ההודעה שלך, תראי שאפילו את לא הצלחת להפריד ביניהן.

בתרבות יש דברים יפים, ובמצוות אפילו יותר (אני מדברת על המצוות שבין אדם לחברו).
העובדה שיש אנשים שמייצגים את הדת אצלנו בארץ, אבל עושים כמעט כל דבר שאסור מבחינה מוסרית- לא הופכת את הדת למכוערת, אלא אותם למכוערים ודוחים (ולא כולם כאלה. הרב לאו הוא איש מיוחד מאוד בעיניי).

אני בטוחה שגם באיסלאם ובקוראן אין הסתה לרצח של עמים אחרים, והקיצוניים פשוט החליטו שהם לוקחים על עצמם פרשנות לפעולה שאף אחד לא התכוון אליה.
ואגב, גם בתרבות שלהם, של הכנסת אורחים ושל אמנות איסלאמית- יש משהו מאוד יפה בעיניי.

mad alot

New member
תקראי את

שמות לא' פסוק יד'.
שמות לה' פסוק ב
במדבר טו' פסוק לב'

ותגידי לי שדת לא קוראת להסטה ורצח.

הסתה לרצח הייתה אצלי בהקשר לאיסלם

ובקשר לתורה: יש את עשרת הדברות? זה מספיק בשביל שמאמינים בזה לא ירצחו.
אני נגד רצח בגלל מוסר, אבל זה כבר סיפור אחר.

mad alot

New member
גם בתנך יש הסתה לרצח עם, כמעט בכל דת שמית יש.

וזה טוב ויפה שיש את עשרת הדיברות, אבל זה לא נחשב רצח אם אלוהים מצווה לעשות את זה.

בתנך יש הרבה יותר מקרים שאלוהים הורג/מצווה לאנשים אחרים להרוג.
מאשר מקרים שבהם אומרים "אל תרצח"

Blue Potion

New member

ובכללי, אם הבנתי נכון, באסלאם זה קדוש למות בשם האסלאם.
(בגלל זה כל המתאבדים למיניהם וכו')

כמה ציטוטים שמסכמים את דעתי על דתות,

וגם הבאתי אותם פה פעם וכמה מאמינים מוסריים מהפורום התחילו "לברך" אותי

"דת היא עלבון לכבוד האנושות. איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים, אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."
סטיבן ויינברג

"הדת היא משהו שנשאר מהילדותיות האינטלגנציה שלנו; היא תיעלם ברגע שנאמץ את המדע וההיגיון כמדריכנו."
ברטראנד ראסל

"הדת התחילה מתי שהנוכל הראשון פגש את הטיפש הראשון."
וולטייר

"רוב הדתות מיוסדות על פחדם של הרבים ופקחותם של המעטים."
סטנדל

"בכל מה שקשור לדת של ימינו, היא כל כך מזויפת... הדת היא כולה הונאה."
תומאס אדיסון

"הדת אינה אלא אשליה הנישאת על גבם של בני אדם."
ויקטור הוגו

"הדת נחשבת בעיני ההמונים כנכונה, בעיני הפיקחים כשקרית ובעיני המנהיגים כמועילה"
לוקיוס אנאוס סנקה

"אני טוען ששנינו אתאיסטים, אני רק מאמין באל אחד פחות ממך. כשתבין מדוע אתה מבטל את כל שאר האלים האפשרים, תבין מדוע אני מבטל את שלך."
סטפן רוברטס

למעלה