דת בתחקיר בטחוני

V3GiX

New member
דת בתחקיר בטחוני

אהלן,
אני צריך למלא את טפסים של התחקיר ביטחוני ויש פה שדה דת,
ואני לא כ"כ יודע מה למלא שם מכיוון שאמא שלי נוצרית ואבא שלי יהודי, ולפי מה שהבנתי לפי הנצרות זה הדת נקבעת לפי האבא ולפי היהדות לפי האמא,
אז אני טיפה מבולבל חח.
אשמח לעזרה

nofarn22

New member
לפי

ההגדרה שמשרד הפנים (מדינת ישראל) מגדירה אותך... (זה גם ניראה לי צריך להיות כתוב בת"ז)
לא משהו שאמור להפיל תחקיר

V3GiX

New member
ומה ההגדרה של משרד הפנים? כי זה לא רשום בת"ז

nofarn22

New member
לא רוצה להגיד לך סתם...

עדיף שתתקשר למשרד הפנים ופשוט תשאל. אני מלכתחילה לא אוהבת את ההגדרות האויליות האלה (שנכפות עלינו הודות לרבנות)...
ואם אתה רוצה להיות ממש בטוח בנוגע להגדרה תתקשר לאיתור, למרות שאני דיי בטוחה שהם יגידו לך אותו דבר (שההגדרה צריכה להיות לפי מה שמדינת ישראל=הרבנות=משרד הפנים=החוק מגדירה אותך)
בהצלחה!!!

bluegreyeyes

New member
זה פשוט

בתור אדם בעל בחירה חופשית אתה בעל יכולת להגדיר מהי הדת שלך לפי אמונותך האישיות ללא קשר להורים.
גם בצו הראשון שאלו אותך מה היא הדת שלך אני מניח שאותה תשובה צריכה להופיע בתחקיר הבטחוני.

V3GiX

New member
אני די בטוח שלא שאלו אותי מה הדת שלי בצו ראשו

nofarn22

New member
זה לא כ"כ מדויק

במדינת ישראל יש הגדרה מאוד ברורה ועפ"י חוק בנוגע לדת בשונה אולי ממדינות אחרות. מה שהוא יגיד חייב להיות תואם לרשמים של מדינת ישראל ומשרד הפנים עליו, היות ומדובר בתחקיר בטחוני והדבר יבדק.
הלוואי ומה שאת אומרת היה המציאות...

bluegreyeyes

New member
אז ככה

שזה נראה לי מפגר בדרגה ארצית שאדם שנגיד ושינה את דתו יאלץ "לשקר" בתחקיר בטחוני כי המסמכים במשרד הפנים אינם תואמים.
אני אישית יותר חושב שהנתונים מהתחקיר הבטחוני יועברו למשרד הפנים לעדכון נתונים מאשר שהנתונים שנמצאים שם "נועלים" את דתו של האדם שלא בבחירתו אלא ביזרת "ירושה" של דת.

nofarn22

New member
אז באמת ככה

אדם ששינה את דתו, משמע המיר את דתו לא צריך לשקר בתחקיר בטחוני היות והמסמכים והמידע שנמצא במשרד הפנים חייבים להיות מעודכנים בזה שהוא המיר את דתו.
ולא, המתחקרים יבדקו את הנתונים שנמצאים במשרד הפנים ובכל גורם ממשלתי אחר (ולא להפך כמו שכתבת).
אבל המקרה שלו שונה, החוק מאוד ברור, עוד מימיי בן גוריון, וצר לי מאוד לכתוב את זה, אבל עפ"י החוק היבש יהודי הוא מי שאמו יהודיה.
(בבחינה האישית אני נגד הגדרה כזאת, אבל לצערי זה המציאות)

bluegreyeyes

New member
אהמ

בעקרון אני אדם שגם אביו יהודי ואימו אינה יהודייה ולא נאמר לי איזה הגדרה של דת קיימת אצלי במשרד הפנים.
אפשרי שזוהי הסיבה למה שאלו אותי בצו הראשון את דתי אולי לא היה רישום מדוייק של הדת שלה אני שייך אבל לכו תדעו....
התמיינתי למשרד הבטחון ושם גם אמרתי שאני אתאיסט וזה לא שינה כלום לאף אחד (וויתרתי על התפקיד אבל).

אני חושב שאם לבחור אבא יהודי ואמא נוצרייה אז אין הגדרה מדוייקת של דת במשרד הפנים ובמקרה הגרוע מכל ניתן לשאול.

nofarn22

New member
לא מתיימרת להגדיר דתו של איש

אני כתבתי את החוק היבש במדינה.
לא תוכל להגיד שאתה יהודי אם אתה לא באמת יהודי על ההגדרה של היהדות... הגיון פשוט.
להיות אתאיסט לא דורש אישור מהרבנות ולכן לא ניראה לי שתהיה עם זה בעיה.
לא חושבת שיש קשר, שני הורי יהודיים ושאלו אותי לדתי כשזה כתוב במשרד הפנים וידוע לפי בדיקה לכל גורם.

וצודק, הדת לא אמורה לשנות לאף אחד ולא תהיה פונקציה אם התפקיד שלך או לא.
וכן, הכי טוב להתקשר ולשאול!!! =]

bluegreyeyes

New member
המלצה

תתקשר למשרד הפנים ותברר אם רשום שם משהו.
במקרה שלא אז אני מניח שאתה יכול לכתוב שם את הדת שלפיה אתה חיי ובמקרה שכן יש רישומים תלך לפי הרישומים מה לעשות מדינה מפגרת...

V3GiX

New member
או ש..

אני יכול לשאול את המתחקרת בתחקיר בטחוני? או שלא יראו את זה בעין יפה או משהו? חח

nofarn22

New member
גם אפשרי..

למרות שכדאי שתברר לפני את ההגדרה לפי משרד הפנים.
בתחקיר אתה יכול לשאול גם את השאלות הכי מטומטמות, הם מקבלים את זה בהבנה ומאוד נחמדים.
תשאל, אין לך מה להפסיד.
עדיף שתשאל-תקבל תשובה ותדע, מאשר שתזרוק תשובה לא מדוייקת ותצא לא דובר אמת מוחלטת.

למעלה