דת ומדינה דעתו של אברך

דת ומדינה דעתו של אברך

"הגיע הזמן להגיד את האמת לחילונים.
"הדי ההסתה נגד הציבור החרדי נשמעים כל הזמן ומתרבים מדי יום. אולי הגיע הזמן לשנות כיון ולהודות ששיטת האדמ"ור מסאטמר נכונה, ולהגיד לחילונים את האמת בפנים", הוא פותח.
הוא ממשיך ומגולל את שלושת השבועות, משכנע אותי מדוע אסור לנו לחיות במדינת הציונים. "אתם כבשתם אותנו. חיינו כאן דורות שלמים לפני בוא הציונים, לפני שישים שנה הם הגיעו ובנו סביבנו מדינה.
תחשוב, זה כאילו שאני פורץ לך לבית, מתחיל לריב עם השכנים ועוד דורש ממך לעזור לי במלחמה מולם". מיסטר X החסידי טוען כי אנו מביאים על עצמינו את גזירת הגיוס, בכך שאנו שותפים במדינה. "בעבר", הוא מספר, "הייתי בדיוק כמו כולם, הצבעתי בבחירות ושילמתי מיסים". בעקבות הבחירות האחרונות הוא התפכח,
והאג'נדה העיקרית שלו נשענת בעיקר על צמד המילים 'מויחל טויבעס'. "אל תתנו תקציבים ואל תגידו לנו מה לעשות. אנו לא רוצים להתגייס נקודה. אנו לא מאמינים במדינת ישראל. אנו גרים כאן בארץ ישראל, הגענו לכאן לפני החילונים ואנו נישאר כאן אחריהם. עברנו לא מעט גלויות. פעם תחת השלטון העותמני, לאחר מכן התורכים והאנגלים וכעת בגלות החילונית ציוני"ת.
"אנו מאמינים בני מאמינים", שוטף X, "אנו מאמינים שהתורה הקדושה מגינה עלינו ואנו נמשיך בדרך הזאת. אי אפשר לגייס חייל בכח. בדיוק כמו שלא מגייסים את הערבים כך אי אפשר לגייס את החרדים. במילים פשוטות אנו לא מאמינים במדינה החילונית ולא יעלה על הדעת שנילחם למענה. הערבים אינם שרים את התקווה וכך גם אנחנו. יש לנו את 'התקווה' שלנו - ותחזינה עינינו בשובך לציון ברחמים' זו השירה היחידה שאנחנו מוכנים לשיר למען הלאום שלנו".
"מספיק עם החנופה, כאילו אנחנו לא תורמים פה כלום למדינה. לצערינו, מבלי שיש לנו ברירה גם אנחנו תורמים, משפחה ממוצעת של 8-10 נפשות משלמת יותר חשמל ויותר דלק, קונים יותר והמע״מ שהמדינה חותכת גבוה יותר מאכלוסיות אחרות, אז שיפסיקו להתבכיין. מילא היו נותנים משהו למשפחות חרדיות, אבל הם לא נותנים ואנחנו ממשיכים להתחנף, מה שמקבלים ביטוח לאומי או הטבות אחרות זה זה כלום לעומת מה שאנו משלמים".
"ברגע שיפסיקו לקחת תקציבים לא יוכלו עלינו. אכן, כשייפסקו התקציבים יהיו גם יותר ויותר אברכים שייצאו לעבוד - כמו בדורות עברו שאבותינו עבדו לפרנסתם. זה אינו סותר את הערך העליון של לימוד התורה, ורואים זאת בשיעורי דף היומי וכו׳ שיהודים העובדים לפרנסתם אינם מוותרים על קביעת עיתים לתורה. אף אחד לא מתנגד לעבודה, אנחנו מתנגדים לציונות שמנסה לשעבד אותנו בשביל 160 שקל לחודש מהביטוח הלאומי".

יש הרבה בדבריו

אך המדינה לא תתן לנו מחמת השינאה,הרי כדי לצאת לעבוד צריך ללמוד פגרות וכ'ו וכ'ו,והרי השכר לא משנה כי הוא זה כי כשהשכר עולה באחוז,המחיה עולה בחמש,וזה מה שהמדינה רוצה להביא אותנו לכוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה,אני עובד ומהמשכורת הזו אפילו לחיות בעוני אי אפשר,שךא נדבר על שכירויות וכ'ו.
ה' יצילינו מהם

אשריו ואשרי חלקו

כל הכבוד לו,אין ספק שגם החרדים צרכים לעבוד בשיטת ההסברה ולא בשיטת התקיפה.כי למען האמת התחילו בהתקפה מהפחד ליפול מהכיסא,אולי אם היו עובדים בשיטת הבחור היה מועיל יותר ואם לא יועיל יעברו להתקפה

קבל את האמת ממי שאמרה. ברוך מרזל

תחילה הקדמה: השורות הבאות נכתבות מתוך כאב רב ולא מתוך רצון לנגח חלילה. כך גם, אין בהן מלמעט במאומה, מהפשע של ראשי 'הבית היהודי' שחברו ללפיד אויב זהותה היהודית של המדינה, תוך החרמת המפלגות החרדיות. זה יותר מ-30 שנה (!) שאני וחברי מתגייסים בכל פעם בו הציבור החרדי מצוי במערכה חשובה על עקרונות חיינו בנושאי דת ומדינה. שבת, צניעות, חינוך, מצעדי תועבה, איום על שלמות ירושלים ועוד נושאים שבצביון חיינו היהודיים - תמיד ניאבק שם כתף כתף עם החרדים. זוכר אני לטובה כיצד תמיד היה זה הרב מנחם פרוש ז"ל, אשר עמד בראש המערכות, הוא זה שגייס, ארגן, יזם ופיקד ושמחתי תמיד לעמוד לשירותו. גם הפעם, מיד אחרי הבחירות כשהבנתי לאן הרוח נושבת, יצרתי קשר עם ראשי הציבור החרדי מתוך תקוה ליצור חזית ולהקים מטה מאבק משותף להצלת בני הישיבות. לצערי גיליתי שאין עם מי לדבר. למעט ראיונות עילגים בתקשורת, מצד חברי כנסת ועוזריהם, אין מטה מסודר שמנהל את הקרב. אין תקציב למערכה, אין אסטרטגיה, אין מערך הסברה. הכול בנוי על שליפות. כל יום מחליפים טקטיקה וכיוון. פעם מזמינים חברי כנסת של הבית היהודי לסיור בישיבות, ולמחרת מודיעים על החרמת מוצרים המיוצרים בישובים שמעבר לקו הירוק (כמו האנטישמיים באירופה) שבהם יש יותר מצביעי יהדות התורה וש"ס, ממצביעי הבית היהודי (בדוק!). רבותי, כך לא מנצחים מאבק! היום יותר מתמיד מורגש חסרונו של הרב מנחם פרוש, אשר בכל פעם בו עמדה לפנינו מערכה בסדר גודל שכזה, היה מאחד כוחות לחזית רחבה, מכנס את כולנו - כל מי שיכול ומוכן לעזור. הוא היה פותח בנאום נרגש על הבעיה והשלכותיה, עם פאתוס שהיה שמור רק לו. מיד לאחר מכן היה קם המטה תוך ניתוח וחלוקת משימות ותפקידים. כל יום היו החברים מתכנסים לדווח מה התקדם בכל גזרה.
עם המשך דבריו אני לא כל כך מסכים

קליט

New member
עוד חכם בעיניו !

יש לנו גדולי תורה, והם יורו לנו איך לנהוג, ונוהגים כרוב רובם של גדולי התורה . *הדרך הנכונה הוא אכן, "ויגזול את החנית מיד המיצרי" ולענות לחילוני כאיוולתו בגאוה דקדושה, לאחרונה פורקי העול תפסו אומץ והם מציגים את עצמם ערכיים יותר - הלא המה המסיתים והמעלילים על החרדים בתדירות גבוהה, ומפרשנים את מנהגי החרדים כפי דעתם הנלוזה, וזה הגיע גם לחדשות ברדיו הממלכתי "קול ישראל" - כפי שדווחתי בזמנו, כמדומני שלאחרונה ישנה התמתנות בהסתה ובשיסוי . *ערבים כל ישראל, ולכן למשל, רוב הרבנים החרדים מחייבים לשרת בצבא למי שאין תורתו אומנתו

זה כמו המחלוקת של חכמים ורבי שמעון בר יוחי

שרבי שמעון בר יוחי אמר שמכיון שפרנסה משמיים אין לנו צורך עשות למען כך כלום אלא ללמוד תורה
וחכמים ארו שצריך השתדלות
והם לא חלקו על צדקת דבריו אלא הם אנרו שזה דרך ליחידים ואכן עד היום יש רבנים ואדמורים שפרנסתם מצויה בלי השתדלות פרנסה
כנ"ל פה הרעיון נכון אבל הוא לא לכלל הציבור ובנוסף בזכות התמיכה של המדינה בלומדי התורה יש לה זכות קיום אחרת חלילה אינני יודע מה היה קורא.

בואו נדייק מעט יותר

חלק מהדברים בהחלט נשמעים טוב, החרדים צריכים להתנתק מהתלות במדינה, לא צריך לחשוש מהאיומים, לא ישלחו עשרות
אלפי איש לכלא, גם כך אין מקום, ואם מדובר על כלא צבאי, אז כאדם חרדי שעשה שירות צבאי, אני יכול לספר לכם איך זה הולך,
היו עריקים שערקו מהצבא ואחרי ששפטו אותם הם קיבלו כמה חודשים בכלא ואחרי זה שוחררו, כך זה לרובם,
שתבינו שהצבא עצמו לא מעוניין בכלל בחרדים, וראיתי גם איך התייחסו אלי,
לגבי תקציבים, מדוע לא להיות כמו חסידי סאטמר ותולדות אהרון וכיו"ב שהם עצמאיים לחלוטין ולא תלויים בשום פירור מהמדינה,
ואף אחד לא מתערב להם בחיים ולא בחינוך ולא בכלום,
מישהו שאל את עצמו פעם בכמה אנשים בכלל מדובר? כמה אחוז מהווה הציבור החרדי מכלל האוכלוסיה במדינה,
וכמה אחוז אלו שתורתם אומנותם?
אין מה להשוות את הישוב היהודי בארץ לפני קום המדינה ואחרי, החיים היו כאן מאד קשים והציבור היהודי היה ממש מעט,
היום יש יותר מוסדות תורה, חיים יותר עצמאיים, לא נתונים לחסדי גויים ואחרים שבעבר גזרו גזרות שונות לפי מצב רוחם,
או פוגרומים התנכלויות ושאר צרות אחרות, (מאורעות תרפ"ט בחברון היו לפני קום המדינה),
ועל מה כל הדין ודברים? יש חרדים בעלי בתים, עובדים, מתפרנסים מיגיע כפיהם, משלמים מיסים כמו כולם, ואולי נדייק שאלו
לא מיסים אלא גזל ציבור אחד גדול, מממנים את השחיתות הציבורית , שאתם לא מתארים לעצמכם באיזה סדר גודל זה,
ותעשו חשבון - מס הכנסה, ביטוח לאומי, מס בריאות, כבר חתך לכם את המשכורת, ציבור החרדים שעובד משלם ביטוח לאומי
אז מדוע לקצץ לו?
על כל נשימה שאתם נושמים אתם משלמים מיסים למדינה, כל פריט שאתם קונים מגולם בו 17% מע"מ,
כאשר קונים דירה - יש מס רכישה, ומיליון אגרות שאנחנו משלמים בדרך, (למינהל, רשם המשכונות וכו'),
כל שנה לבצע טסט לרכב - משלמים, מיסים דוגמת גז מים חשמל ארנונה וכו', כאשר על מים וחשמל זהו דיון נפרד,
אז על מה עיניהם של שונאי ישראל? על קומץ החרדים שלומד, זה יעלה את מדינת ישראל לעשירון העליון של הכלכלה העולמית...

קליט

New member
זה לא משנה אם חסידי סאטאמר וכו` מסתדרים או לא

מבחינה הלכתית מותר ורצוי לקחת כסף מהמדינה . מה גם שחסידי סאטמאר וכו` בארץ - לא עוסקים בקירוב רחוקים ובקירוב קרובים וכו` כי התקציב שלהם שמגיע מ"קרן הצלה" של סאטמאר הוא דל . *אסור לנו לקחת סיכון למלחמת אחים, עלינו לשלם מיסים . *כל חרדי משלם על הדירות שהוא קונה לעצמו ולילדיו 50% מיסים ישירים ועקיפים !

Womanizer99

New member
לשעבד?

אמר לי מישהו היום הישיבות זו המצאה של 150 השנים האחרונות
לפני זה היו עובדים והיו מפרנסים את הנשים בכבוד (עד כמה שהיה אפשר)
היום הגבר יושב ולומד והאישה הולכת וקורעת את עצמה בשביל להכניס עוד 4000 שקלים לבית.

יש ירידת הדורות מטורפת

פעם אלו שעבדו למדו לעיתים לא פחות מאברכים בימינו מצד אחד ומצד שני עבדו בעבודות שכיום בתים יגיעו לרבנות על כך
ואתן לך שני סיפורים על לימוד של אנשים עובדים
אחד סיפר נתן לוברט תלמיד ישיבת חכמי לובלין
שאת הבחינה על 400 דפי גפ"ת שהם נבחנו בחנו אותם הבעלי בתים שתרמו לישיבה והבעלי בתים בעצמם ישבו בלי גמרות (כלומר ידעו את הדפים בעל פה)
ויהודי אחד נשאל ע"י קרוב משפחתו (יהודי שעבד לפני השואה) מה הסדר בכולל וכשהתברר לו שבנטו הם לומדים בכולל 7 שעות הוא שאל אותו ועל זה אתם עוד לוקחים כסף
אני למדתי 7 שעות ביום 3 לפני העבודה ו4 אחרי ואף אחד לא שילם לי על זה !!!
אנשים יצאו לחודשים ארוכים ולעיתים לשנה שלמה עד שחזרו הביתה ואז לסבב נוסף אתה מכיר אשה שמוכנה לזה ?!
וגם עבודת הנשים בבית לא היתה קלה בלשון המעטה וכמעט כל עבודה בחוץ שאשה יוצאת כולל העבודה בבית זה לא הקושי שדרשה העבודה בבית וזאת כמובן בלי מזגן ואפילו בלי מאורר וגם בשמש הקופחת
כך שאין מה להשוות את הדורות ההם לדורנו.!

דת ומדינה זה מישור אחד

של הדברים והוא בעיני לא נוגע באופן ישיר לתקציבים כי אם לחוקי המדינה.
בראש ובראשונה דיני האישות במדינת ישראל אך גם תחבורה ציבורית , מעמד האישה , מעמד הזרמים השונים ביהדות וכ'.

במישור השני זה יחסי הציבור החרדי עם המדינה.
כאן בא לידי ביטוי התקציבים שניתנים למוסדות החרדים, הקריטריונים להעדפתת הציבור החרדי בזכאות להטבות רווחה שונות ,הגיוס לצה"ל של החרדים ,סוג ההכשרה לחיים שניתן לחרדים בידי המדינה ואחריות המדינה כלפי בחורים אלו.

הכותב הינו חילוני גמור

ממשלה ללא חרדים

הממשלה החדשה מושבעת עכשיו בכנסת .

מיפלגות החרדים הביעו היתנגדות להצעה על קווי היסוד של הממשלה
וחלקם אף נעדרים עכשיו בטקס ההשבעה .

מיפלגות השמאל קראו נאומי היתנגדות והצביעו נגד הממשלה

אחד הדוגמאות שגפני הביא לאפליה בקווי היסוד

שאברך לא יהיה זכאי להנחה בארנונה לעומת מחבל שכן זכאי
וזה טיפה בים אהבת ישראל שניחונים בהם בנט וחביריו !

למעלה