דת ומדינה

• פותח הנושא yad
  • פורסם בתאריך

yad

New member
דת ומדינה

סוף סוף! סוף סוף מתחילים לראות ניצוץ של משהו שמתחיל בארץ ויכול להגמר טוב. נראה לי שכבר אמרתי שלדעתי הפתרון לבעיית הדתיים-חילונים במדינה זה להפריד בין דת למדינה לגמרי. סוף סוף מקשיבים לרעיונות שלי. אתם רואים, אולי אני ארוץ לראשות הממשלה. לדעתי זה יעשה כל כך הרבה טוב- אנשים סוף סוף יוכלו להסתובב בלי תסכול כזה מהדת. זה אפילו לדעתי יכניס ליהדות עוד אנשים. כי הם כבר לא ירגישו מאויימים. יהדות סוף סוף בנשמה של המדינה, ולא בכוח. וזהו. רק רציתי להביע שמחה על מה שיוס`לה ביילין עושה.

נעל

New member
מלבד הסכמה

והבעת תקווה אין הרבה מה לומר. נעל גם מקווה שה``מהפכה`` (שהיא יותר כמו תיקון מצב מעוות) דווקא תקרב את השכבות השונות בעם. נעל גם מקווה שהתיקונים שברק רוצה להעביר לא יתקבלו ביותר מדי התנגדות (כבר עכשיו מתחילה ההתנגדות). זה הרי ידוע שהעברת חוקים לא תלויה בטיב החוק או האידיאולוגיה אלא רק בקומבינות והתחמקויות פוליטיות. כנראה שהיו צריכים להביא לנו טייס במקום. נעל ;-)

sharon91

New member
סליחה על הבורות

ועל כך שאני כל כך לא מעודכנת.. אבל מישהו מוכן להסביר לי מה יוסי ביילין עשה..? (אני אזכור להבא לראות חדשות)

yad

New member
אין סליחות

סליחות תגידי ביום כיפור. עכשיו מכות. סתם. עכשיו יש משהו שברק מנסה להנהיג שנקרא ``המהפכה האזרחית``. הוא בעצם מנסה להפריד דת ממדינה. זה מתבטא בכל מיני דברים שהעיקריים מבינהם זה ביטול סעיף לאום בת``ז, התרת נישואין אזרחיים, פירוק משרד הדתות, אישור לאל-על לטוס בשבת, אולי אולי אולי ביטול בד``צ (לא סביר...), אישור תחבורה ציבורית בשבת, וכו` וכו`. נקווה רק שהח``כים יסכימו לזה. מה שאני אישית חושב שלא, אבל אני שמח על הנסיון והיוזמה הברוכה של ברק. יוסי ביילין בתור שר המשפטים אחראי על כל הליכי החקיקה וצורת החוק. הוא גם מאוד תומך בהפרדת דת ומדינה. בקיצור הוא בחור טוב.

מה ביילין?

אה.. ביילין.. הכלב של ברק.דרישות תפקידו לעשות את העבודה המלוכלכת של ברק.. אבל די פוליטיקה של ילדים בואו נדבר קצת ברצינות... חבל שהמהפיכה החברתית הזו מס=ריחה כל כך מכל הקטע של פוליטיקה. ברק שרק ללפני כמה חודשים עשה קואליציה עם ש``ס נהפך לתאום של לפיד. מוזר רק שזה התחיל בדיוק שברק התחיל לעשות בעיות ולפשל בדיוק יומיים אחרי המהפיכה החברתית הופיעה. בנוסף רצו לקרוא לזה רפורמה חברתית אבל בם בגיעו למסקנה שהעם לא אוהב את המילה הזו אז שינו.. חבל באמת שמנסים לעשות דבר שבא מיציאה פוליטית... ואין לי כוח לתאר עוד שורפות לי העינייים!!!!!!! יום טוב

yad

New member
מה אכפת לך?

מה זה משנה למה הוא עושה את זה? מצדי שיעשה את זה בגלל שמחר שיש לסבתא שלו יומולדת והוא רוצה לשמח אותה, וטיול מסביב לעולם זה נורא יקר. תראה, ראשי ממשלה מנסים למכור את עצמם כל הזמן. במיוחד עכשיו עם חוק הבחירה הישירה. אין מה לעשות. אז זה לא מצב טוב, אבל ככה פועלת דמוקרטיה. אז אם אתה אוהב את מה שמנסים למכור לך, אז זה מה שתקנה גם פעם באה. יעני, ר``מ שעובד כמו שצריך צריך להיבחר. לא משנה מה מניע אותו. הוא פשוט רואה מה הולך עכשיו בשוק. אחרי שנגמרה (פחות או יותר) ההתרגשות מסביב לשיחות השלום עם הפלשתינים, שכנראה לא ייצא מהם הרבה בקרוב, אז הוא מטפל בבעיות פנימיות. הוא מנצל את פגרת הכנסת בשביל להתקדם כמה שיותר לפני שהממשלה שלו תצטרך לנשק לכולם את התחת בשביל להישאר בשלטון ולהמשיך עם הדרך שהוא רוצה. וחוצמזה, למה ש``ס יצאה מהממשלה? כי ברק לא הסכים לדרישות שלהם בקשר לרשת החינוך שלהם (גם מצב אבסורד- מישהו מוכן להסביר לי למה המדינה לא משקיעה פשוט בגנים זולים, ופותרת את הבעיה? למרות שזה בטח קל להגיד קשה לעשות). אז אי אפשר להאשים אותו בזה שהוא נכנע להם. אז ברור שהרבה יותר קל לעשות פרצוף כועס ולהגיד ``החיים בזבל, איזו מדינה גרועה, אוי אוי איזה רע לי בחיים``. אבל גם צריך להסתכל על המצב באופן אובייקטיבי: כרגע שתי האפשרויות שלנו לר``מ זה או ברק, או אריאל שרון. מבינהם אני חושב שברק משקר פחות (לא האמנתי שהבנאדם שהכניס את צה``ל ללבנון תמך ב- 4 אמהות). אז אפשר באמת להתלונן הרבה, אבל אפשר גם לעשות הפסקה לרגע, לחשוב על המצב אז והיום, ולהגיע למסקנה שלא כל כך נורא.

למעלה