דת ופציפיזם

וואלה??...../images/Emo163.gif../images/Emo26.gif

אני דווקא זוכר שקראתי דברים קצת אחרים ש"אלוקים" אומר לעצמו: "כִּי יֵצֶר לֵב הָאָדָם רַע מִנְּעֻרָיו" (בראשית פרק ח' פסוק כ"א) "וַיַּרְא יְהוָה, כִּי רַבָּה רָעַת הָאָדָם בָּאָרֶץ, וְכָל-יֵצֶר מַחְשְׁבֹת לִבּוֹ, רַק רַע כָּל-הַיּוֹם" (בראשית פרק ו' פסוק ה') אבל תעזוב - זה היה מזמן. היום בני-האדם הרבה יותר טובים (ראה תמונה). וד"ש לד"ר סטריינג'לאב.

אוריארד- תקשיב...

אם אתה אומר משהו-תדייק. אל תקח רק את מה שמתאים לך..פשוט תדייק! אלוהים יצר עולם טוב. ברא את היום הראשון/שני/שלישי(פעמיים כי טוב)/רביעי/חמישי/שישי/שבת. "..וירא אלוהים כי טוב.." בכלל- העולם, כפי שה' ברא אותו הוא עולם צימחוני- שבו לא אוכלים חיות וכו'. מבריאת העולם, חלה הדרדרות מוסרית..והיא לא נגמרת בקין. אחרי קין יש את לֶמֶך- שלא רק שהוא רוצח, הוא גם שר ומתהדר בכך. בגלל שהעולם היה רע-אלוהים הביא מבול. (כי "יצר האדם רע מנעוריו" כלומר-מה שאתה אמרת נאמר *אחרי* שקין הרג את הבל,ואחרי כל ההתדרדרות המוסרית בעולם..) עוד משהו שיוכל לעזור הוא- חזון אחרית הימים "וגר זאב עם כבש..." כלומר-היהדות מעודדת את אי-המלחמה/אי-אלימות (פציפיזם) הזאת. בניגוד למה שאתה אמרת!

../images/Emo5.gifהבנת הנקרא יקירתי...../images/Emo26.gif

בהודעה שלי יש ציטוט של שני פסוקים ותקווה שאולי היום בני-האדם טובים יותר. באיזה חלק בדיוק את טוענת שלא דייקתי?? ולמה "בניגוד למה שאתה אמרת!" - אשמח אם תראי לי איפה בהודעה כתוב שהיהדות מעודדת אלימות???? או שלא קראת את ההודעה שלי - או שבאמת הבנת הנקרא לא משהו these days...

אגב - הלחצת אותי לרגע...../images/Emo186.gif../images/Emo26.gif

לרגע כבר חשבתי שתפסת אותי... ד"ר סטריינג'לאב יצא ב-1964 - 3 שנים לפני תחילת הכיבוש בכלל. פיוווו... לא שמת-לב... יצאתי מזה... מזל...

יפה

גם ח"כ פורוש אמר היום שהוא בעד לפרק את הנשק הגרעיני של ישראל. יש איזשהם אדמו"רים שגם מתבטאים ככה?

הוא באמת אמר את זה?

Mיקי_

New member
כן הוא באמת אמר את זה, הנה:

"ישראל צריכה להתפרק מהגרעין ולסמוך על השם" כך אמר ח"כ מאיר פרוש בהתייחסו לפירוק לוב מנשק להשמדה המונית. ח"כ שלגי אמר בתגובה: "אין אלוהים, אחרי השואה הוא לא קיים ואנחנו חייבים לסמוך על עצמנו". חברי ש"ס לשלגי: "מאחלים לך שתקבל בקרוב זימון על ידי בורא עולם". יו"ר סיעת שינוי, ח"כ חן: "לא מודאג מזימון"

doronimous

New member
לא הולך ביחד

בדת היהודית היא גזענית. עם נבחר, עם סגולה = גזענות !

yair abitan

New member
אין פה שום גזענות !!!!

כמו שהאפריקנם טובים בריצות ארוכות , הם פשוט טובים בזה , ממה זה נובע אני לא יודע אבל הם ככה . הרוסים טובים במטמתיקה , לא ? כולם יודעים את זה. ככה הקב"ה ברא את בני האדם יש טובים בכל תחום כמו -כן הוא ברא את העם היהודי עם נשמה יתרה , עם סגולה , מובחר בעל מוסריות גדולה יותר אלה עובדות נא לא להתווכח בכלל.....

אולי כי אתה משתמט!

אולי כי לא בא לך להיות בצבא ואין לך חשק לבוא ולקרוע את עצמך בגשם בוץ ובקור או להיפך בשיא החום אז אתה מחפש תירוצים!!אל תחפש תירוצים--עעלק ה' ברא אותנו טובים!! ת'יודע מה אתה מדבר בכלל?? ה' ציווה אותנו להגן על האדמה שנתן לנו ולהוקיע כל גוי שלא שייך- "הקם להורגך השכם להורגו" וכמו שהמשיך את הפסוק סאבלימינאל המלך:"וןמי שלא רטצה שלום,אז פאאק שלום איתו"!!

למעלה